Lagre snarveier til nettsteder i Dropbox-mappene dine

Du kan lagre en snarvei til et nettsted i en Dropbox-mappe, på samme måte som du ville lagret en fil. Snarveier åpnes i standardnettleseren din.

Snarveier lagres med filutvidelsen .web og har et klode-ikon som symbol.

Obs! I Dropbox-mobilappen kan du åpne snarveier, men du kan ikke opprette dem.

Opprette en snarvei i Dropbox

Slik oppretter du en snarvei til et nettsted på dropbox.com:

1. Logg på dropbox.com eller åpne skrivebordsprogrammet.
  2. Naviger til mappen du vil lagre snarveien i.
  3. Klikk på Opprett.
  4. Klikk på Snarvei.
  5. Skriv inn URL-adressen og navnet på snarveien din.
  6. Klikk på Opprett.

Du kan også opprette en snarvei fra Dropbox i systemfeltet eller menylinjen. Slik gjør du det:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen.
  2. Klikk på «+» (pluss-tegn).
  3. Klikk på Snarvei.
  4. Skriv inn URL-adressen og navnet på snarveien din.
  5. I Plassering-rullegardinmenyen, velger du mappen du vil lagre snarveien i.
  6. Klikk på Opprett.

Endre navn på, flytt, kopier eller slett en snarvei

Du kan endre navn på, kopiere og slette en snarvei på nøyaktig samme måte som for en vanlig fil, ved å klikke på (ellipse) ved siden av filen og velge noe på rullegardinmenyen.

Endre en snarvei lagret i Dropbox

Du kan endre tittelen til en snarvei på samme måte som du endrer navnet på en fil. Du kan imidlertid ikke endre URL-adressen.

Kan jeg dele en snarvei?

Du kan ikke dele en snarvei du har lagret i Dropbox på samme måte som du deler en fil. Hvis du vil dele den, kan du sende selve URL-adressen.

Du kan imidlertid dele mappen snarveien er lagret i. Snarveien åpnes for alle du har delt mappen med.