Hvordan fjerne medlemmer fra en delt mappe

Hvis du vil trekke tilbake tilgangen til en delt mappe, kan du enten fjerne bestemte medlemmer eller oppheve deling av mappen.

Obs! Når du fjerner et medlem fra en mappe eller opphever delingen av en mappe, kan du velge å la vedkommende beholde en kopi av den mappen, men den vil ikke lenger synkroniseres med andre kontoer.

Bruker du ikke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør administrering av filtillatelser enkelt.

Hvordan fjerne et medlem fra en delt mappe

Når du fjerner et medlem fra en delt mappe, mister det medlemmet tilgangen til mappen og alle filene den inneholder. Du må være eier av mappen for å fjerne medlemmer, med mindre eieren har gitt redaktørene tillatelse til å administrere tilgangen til mappen.

Slik fjerner du et medlem fra en delt mappe på dropbox.com:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Alle filer i venstre sidestolpe.
  3. Hold musepekeren over navnet til mappen, og klikk på Del.
  4. Klikk på nedtrekksmenyen ved det medlemmet du ønsker å fjerne.
  5. Klikk på Fjern.
  6. Velg om du vil la medlemmet beholde en kopi av den delte mappen.
  7. Klikk på Fjern.

Slik fjerne du et medlem fra en delt mappe i Dropbox-skrivebordsappen:

1. Høyreklikk på den delte mappen.
  2. Klikk på Del …
  3. Klikk på nedtrekksmenyen ved det medlemmet du ønsker å fjerne.
  4. Klikk på Fjern.
  5. Velg om du vil la medlemmet beholde en kopi av den delte mappen.
  6. Klikk på Fjern.

Hvordan oppheve deling av en mappe

Når du opphever deling av en mappe, vil filene permanent slettes fra hvert medlems konto og fjernes fra tilkoblede datamaskiner ved neste synkronisering ved bruk av Dropbox-skrivebordsappen. Hvis du eier en delt mappe, kan du oppheve delingen av mappen når som helst.

Slik opphever du delingen av en mappe på dropbox.com:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Alle filer i venstre sidestolpe.
  3. Hold musepekeren over navnet til mappen, og klikk på Del.
  4. Klikk på ikonet for innstillinger (tannhjulet).
  5. Klikk på Opphev deling av mappe.
  6. Klikk på Opphev deling.

Slik opphever du deling av en mappe i Dropbox-skrivebordsappen:

1. Høyreklikk på den delte mappen.
  2. Klikk på Del …
  3. Klikk på ikonet for innstillinger (tannhjulet).
  4. Klikk på Opphev deling av mappe.
  5. Klikk på Opphev deling.