Gi skrivebeskyttet tilgang til Dropbox-filene dine med delte koblinger

Du kan dele en kobling til en fil eller mappe fra dropbox.com, datamaskinen, mobilen eller nettbrettet. De som mottar en delt kobling eller delt fil, vil ikke være i stand til å redigere den originale filen på noen som helst måte.

Obs! Med Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner får du redigeringstilgang som standard, men du kan endre tilgangen til skrivebeskyttet når du oppretter koblingen.

Hvis du er Dropbox Professional- eller Business-kunde, kan du angi tillatelser på delte koblinger.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å dele mapper.

Hvordan dele med en kobling fra dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Beveg musepekeren over filen eller mappen du vil dele, og klikk på Del når den dukker opp.
  3. Hvis det ikke har blitt opprettet en kobling, klikker du på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede har blitt opprettet, klikker du på Kopier kobling.
  4. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Du kan deretter lime den inn i en e-post, melding eller hvor enn noen kan få tilgang til den.

Hvordan dele med en kobling fra Dropbox-mappen på datamaskinen

1. Åpne Dropbox-mappen på datamaskinen din
  2. Høyreklikk på filen eller mappen du vil dele.
  3. Klikk på Del
  4. Hvis det ikke har blitt opprettet en kobling, klikker du på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede har blitt opprettet, klikker du på Kopier kobling.
  5. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Du kan deretter lime den inn i en e-post, melding eller hvor enn noen kan få tilgang til den.

Hvordan dele med en kobling fra Dropbox i systemfeltet/menylinjen

1. Åpne Dropbox-skrivebordsprogrammet.
  2. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet eller menylinjen.
  3. Hold musepekeren over filen eller mappen du vil dele.
  4. Klikk på «» (ellipse) ved siden av filen eller mappen.
  5. Klikk på Del …
  6. Hvis det ikke har blitt opprettet en kobling, klikker du på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede har blitt opprettet, klikker du på Kopier kobling.
  7. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Du kan deretter lime den inn i en e-post, melding eller hvor enn noen kan få tilgang til den.

Hvordan dele med en kobling fra telefonen eller nettbrettet

1. Naviger til filen eller mappen du vil dele.
  2. Trykk på «» (ellipse).
  3. Trykk på Del.
  4. Trykk på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede ble delt til denne filen eller mappen, trykker du på Del ved siden av Alle som har koblingen kan vise.
  5. Velg måten du vil dele koblingen på fra alternativene.

Video: Hvordan bruke delte koblinger

Finn ut hvordan du bruker delte koblinger i denne trinnvise videoen.