Opprett og del Dropbox-koblinger med skrivebeskyttet tilgang

Du kan dele en kobling til en fil eller mappe fra dropbox.com, datamaskinen, mobilen eller nettbrettet. Mottakere som får en delt kobling eller delt fil som er skrivebeskyttet, vil ikke kunne redigere den originale filen på noen som helst måte.

Obs! For Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner er redigeringstilgang standard, men du kan endre tilgangen til skrivebeskyttet når du oppretter koblingen.

Dropbox Professional- og Business-kunder kan endre innstillingene til delte koblinger. Dropbox Professional-kunder kan også tilpasse delte koblinger med profesjonell merkevare.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å dele mapper.

Hvordan dele med en kobling fra dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Alle filer i venstre sidestolpe.
  3. Beveg musepekeren over navnet til filen eller mappen du vil dele, og klikk på Del.
  4. Hvis det ikke har blitt opprettet en kobling, klikker du på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede har blitt opprettet, klikker du på Kopier kobling.
  5. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Du kan deretter lime den inn i en e-post, melding eller hvor enn noen kan få tilgang til den.

Hvordan dele med en kobling fra Dropbox-mappen på datamaskinen

1. Åpne Dropbox-mappen på datamaskinen din
  2. Høyreklikk på filen eller mappen du vil dele.
  3. Klikk på Del
  4. Hvis det ikke har blitt opprettet en kobling, klikker du på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede har blitt opprettet, klikker du på Kopier kobling.
  5. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Du kan deretter lime den inn i en e-post, melding eller hvor enn noen kan få tilgang til den.

Hvordan dele med en kobling fra Dropbox i systemfeltet/menylinjen

1. Åpne Dropbox-skrivebordsprogrammet.
  2. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet eller menylinjen.
  3. Hold musepekeren over filen eller mappen du vil dele.
  4. Klikk på «» (ellipse) ved siden av filen eller mappen.
  5. Klikk på Del …
  6. Hvis det ikke har blitt opprettet en kobling, klikker du på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede har blitt opprettet, klikker du på Kopier kobling.
  7. Koblingen vil bli kopiert til utklippstavlen. Du kan deretter lime den inn i en e-post, melding eller hvor enn noen kan få tilgang til den.

Hvordan dele med en kobling fra telefonen eller nettbrettet

1. Naviger til filen eller mappen du vil dele.
  2. Trykk på «» (ellipse).
  3. Trykk på Del.
  4. Trykk på Opprett en kobling.
    • Hvis en kobling allerede ble delt til denne filen eller mappen, trykker du på Del ved siden av Alle som har koblingen kan vise.
  5. Velg måten du vil dele koblingen på fra alternativene.

Video: Hvordan bruke delte koblinger

Finn ut hvordan du bruker delte koblinger i denne trinnvise videoen.