Slik oppretter og deler du Dropbox-koblinger med skrivebeskyttet tilgang

Det er lett å dele en kobling til en fil eller mappe fra dropbox.com eller Dropbox-skrivebordsprogrammet. Mottakere som får en delt kobling eller delt fil med skrivebeskyttet tilgang, kan ikke redigere den opprinnelige filen.

Dropbox Professional- og Business-brukere kan endre koblinginnstillingene og tilpasse delte koblinger med egen profesjonell merkevare.

Merknader:

• I Microsoft Office-filer og Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner har du som standard tilgang til å redigere. Men du kan endre tilgangen til skrivebeskyttet når du oppretter koblingen.
  • Du kan ikke opprette en delt kobling til en begrenset mappe.

Bruker du ikke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å dele mapper med noen.

Dele en Dropbox-kobling med skrivebeskyttet tilgang

På dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Alle filer i venstre sidestolpe.
  3. Hold musepekeren over filen eller mappen du vil dele, og klikk på del-ikonet (person).
    • Hvis det ikke har blitt opprettet en kobling, klikker du på Opprett.
    • Hvis det er opprettet en kobling, velger du Kan se etter Dropbox-medlemmer som har denne koblingen og klikker på Kopier kobling.
  4. Koblingen blir kopiert til utklippstavlen. Nå kan du lime den inn i en e-post, en melding eller hvor som helst ellers noen kan få tilgang til den.

I Dropbox-skrivebordsprogrammet:

1. Åpne Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Høyreklikk på eller trykk på epletasten og klikk på den filen eller mappen du vil dele.
  3. Klikk på Del …
    • Hvis det ikke er opprettet en kobling, klikker du på Opprett kobling.
    • Hvis det er opprettet en kobling, klikker du på Kopier kobling ved siden av Kan se.
  4. Koblingen blir kopiert til utklippstavlen. Nå kan du lime den inn i en e-post, en melding eller hvor som helst ellers noen kan få tilgang til den.