Showcase: Komme i gang

Hvis du bruker Dropbox Business eller Professional, kan du finne ut mer om Dropbox Showcase med en gratis praktisk virtuell opplæring.

I dette 30-minutters kurset vil en instruktør vise deg på direkten hvordan du bruker Showcase til å dele en utvalgt portefølje som inneholder arbeidet ditt (eller teamets arbeid). Du får også tips og triks, og du kan se hvordan du administrerer delingstilgang.

Det er flere klasser hver uke. Registrer deg nå.

Dropbox Showcase gir deg muligheten til å dele arbeidet med partnere og kunder på én enkelt side. Du kan lede brukerne gjennom innholdet ditt, legge til egen branding og automatisk holde oversikt over hvem som ser på, laster ned og kommenterer.

Showcase er tilgjengelig for alle brukere på Dropbox Professional-abonnementet, og for Dropbox Business-team på et Advanced-, Enterprise- eller Education-abonnement.

Avsnitt i denne artikkelen:

I Showcase kan du legge til og tilpasse:

Disse ressursene vises på showcase-siden og i e-posten som sendes ut når du deler showcasen.

Det endelige produktet kan for eksempel se ut som denne eksempel-showcasen:

Opprette en showcase

Slik oppretter du en showcase:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Showcase i venstre sidestolpe.
  3. Velg en eksisterende showcase eller klikk på Opprett showcase for å opprette en ny.

Du kan også lage en kopi av en eksisterende showcase. Slik gjør du det:

1. Åpne showcasen du vil kopiere.
  2. Klikk på «» (ellipse).
  3. Klikk på Lag en kopi.
  4. Klikk Lag en kopi igjen.

Obs! Kopien av showcasen får tilføyd (Kopi 1) på slutten av tittelen sin.

Legge til filer og bilder i en showcase

Du kan legge til flere filer, fra Dropbox eller andre steder, til én enkelt showcase. Én enkelt showcase kan for eksempel omfatte bildefiler, Dropbox Paper-dokumenter og ikke-Dropbox-dokumenter og -regneark. Filene vises som en forhåndsvisning med layout og utseende som kan tilpasses. De du deler showcasen med har muligheten til å vise eller laste ned .jpg- og .pdf-versjoner av filene du inkluderer i showcasen, så lenge de kan forhåndsvises i Dropbox.

Du kan legge til filer og bilder til en showcase på tre måter:

• Klikk på «+» (pluss) øverst til venstre i showcasen, og klikk deretter på Velg fra Dropbox eller Last opp fil
  • Bla til verktøylinjen nederst i showcasen, og klikk deretter på Velg fra Dropbox eller Last opp fil-ikonet
  • Hold musepekeren over et avsnitt, klikk på «+» (pluss) som vises til venstre, og klikk deretter på Velg fra Dropbox eller Last opp fil

Slette filer og bilder fra en showcase

Enkeltklikk på filen, bildet eller blokken for å utheve, og klikk deretter på Slett-ikonet (papirkurv) i verktøylinjen.

Legge til eller redigere en tittel i en showcase

Hvis du vil legge til en ny tittel i en showcase, enkeltklikker du på Gi showcasen en tittel, og skriver inn tittelen.

Hvis du vil redigere en eksisterende tittel, enkeltklikker du på den gjeldende tittelen og redigerer den.

Legge til eller redigere et utvalgt bilde i en showcase

Du kan legge til et utvalgt bilde, som vil vises øverst i showcasen din. Kilden til det utvalgte bildet må være minst 350 x 350 piksler, og maksimalt 1000 x 350 piksler.

Hvis du vil legge til et utvalgt bilde, klikker du på Legg til et utvalgt bilde øverst i showcasen.

Hvis du vil endre et utvalgt bilde, enkeltklikker du på bildet slik at det utheves, og deretter klikker du på Erstatt bilde-ikonet på verktøylinjen.

Hvis du vil endre posisjonen til et utvalgt bilde, enkeltklikker du på bildet slik at det utheves, og deretter velger du fra ikonene i verktøylinjen.

Hvis du vil endre utseendet til bildet (Zoome ut, Zoome inn eller Fylle), enkeltklikker du på bildet slik at det utheves, klikker på Juster bilde-ikonet i verktøylinjen, og deretter velger du fra ikonene.

Obs! Hvis du holder musepekeren over ikonene i verktøylinjene, vil du se en beskrivelse av hva hver enkelt gjør.

Legge til, erstatte og bruke en logo i en showcase

Når du har lastet opp en logo til en showcase, kan du bruke denne logoen på nytt i fremtidige showcaser. Du kan også laste opp flere logoer og velge mellom dem.

Legg til og gjenbruk logoer på følgende måte:

1. Klikk på Legg til en logo øverst i showcasen.
  2. Klikk på Ny logo for å laste opp en logo, eller klikk på en logo du tidligere har lastet opp til Showcase.
  3. Klikk på Velg.

Hvis du vil endre en logo, enkeltklikker du på den, og deretter klikker du på Erstatt bilde-ikonet på verktøylinjen.

Legge til eller redigere en innledning i en showcase

Hvis du vil legge til en innledning til showcasen, klikker du på Legg til en innledning, og deretter skriver du inn innledningen i tekstboksen som dukker opp.

Hvis du vil redigere en innledning, enkeltklikker du på den eksisterende teksten og redigerer den.

Obs! Navnet, e-posten og bildet til venstre for innledningen samsvarer med opphavspersonen av showcasen og vedkommendes kontonavn, e-post og avatar (profilbilde). Hvis du vil endre bildet som vises i en innledning til en showcase, må opphavspersonen av showcasen endre Dropbox-kontoprofilbildet sitt.

Tilpasse utseendet på en bildefil i en showcase

Du kan endre utseendet (Zoome inn, Zoome ut, Tilpasse eller Fylle) til en bildefil du har lagt til i showcasen. Hvis du vil endre utseendet til en bildefil, enkeltklikker du på bildet slik at det utheves, og deretter klikker du på Rediger utseende-ikonet (blyant) og velger mellom alternativene i verktøylinjen.

Legge til en YouTube-video eller annen ikke-Dropbox-relatert URL-kobling til en showcase

Du kan legge til URL-koblinger i en showcase som vil vises som klikkbare bilder eller videoer.

Slik legger du til en URL-kobling i showcasen:

1. Klikk på «+» (pluss) øverst til venstre i showcasen.
  2. Klikk på Sett inn kobling
  3. Lim inn en kobling.
  4. Klikk på Sett inn.

Obs! Du kan også klikke på Sett inn-ikonene til venstre for et avsnitt eller nederst i en showcase.

Bildet eller videoen som vises for en URL-kobling bestemmes av nettstedet du kobler til og kan ikke endres i Showcase. En kobling til en YouTube-video vises for eksempel som en spillbar video. Andre URL-koblinger vises som et utvalgt bilde fra koblingens kildenettside eller -nettsted.

Obs! Noen URL-koblinger viser ikke noe bilde eller video. Disse koblingene vises med et enkelt koblingssymbol.

Hvis URL-koblingen vises som et bilde, kan du redigere utseendet til bildet (Zoome inn, Zoome ut, Tilpasse og Fylle). Dette gjør du ved å enkeltklikke på bildet, klikke på Rediger utseende-ikonet (blyant) og velge mellom alternativene i verktøylinjen.

Obs! Hvis du holder musepekeren over ikonene i verktøylinjene, vil du se en beskrivelse av hva hver enkelt gjør.

Legge til eller redigere en tekstblokk i en showcase

Hvis du vil sette inn en tekstblokk i en showcase, klikker du på «+» (pluss) øverst til venstre i showcasen, og deretter klikker du på Sett inn tekstblokk.

Obs! Du kan også klikke på Sett inn tekstblokk eller Aa-ikoner i verktøylinjene til venstre for et avsnitt eller nederst i en showcase.

Hvis du vil redigere teksten i en tekstblokk, kan enkeltklikke på teksten og redigere.

Hvis du vil endre posisjon eller formatere en tekstblokk, enkeltklikker du teksten, og deretter velger du fra alternativene i verktøylinjen som dukker opp.

Legge til en bildetekst og tittel på en fil, et bilde eller en URL-kobling i en showcase

Hvis du vil skrive eller redigere en bildetekst for en filforhåndsvisning, enkeltklikker du på filforhåndsvisningen slik at den utheves. Deretter klikker du på Skriv en bildetekst under filen.

Hvis du vil vise en tittel og et filnavn for alle filforhåndsvisninger i et avsnitt, klikker du på Vis titler-avmerkingsboksen øverst til høyre i avsnittet. Enkeltklikk på en tittel for å redigere den.

Obs! Tittelen og teksten for filforhåndsvisningen er unik for showcasen, og endrer ikke navnet på kildefilen i Dropbox-kontoen din.

Finn ut mer om Showcase:

Tilpasse layouten til en showcase

Dele en showcase

Bruke showcase med Dropbox Business

Vanlige spørsmål om Showcase