Navngiving av Dropbox-filer og -mapper

Oppdatert Dec 13, 2023

For å sikre den beste Dropbox-opplevelsen på alle plattformer og med alle operativsystemer anbefaler vi å følge disse retningslinjene når du gir filer og mapper i Dropbox-kontoen din navn. Dette gjelder for Windows, Mac, Android, iPhone, iPad og Linux. Hvert operativsystem har sine egne begrensninger for fil- og mappenavn, men anbefalingene nedenfor dekker alle sammen.

Finn ut hvordan du gir nytt navn til en fil eller mappe i Dropbox.

Selv om du ikke får en feilmelding fra operativsystemet når du navngir en fil, kan det oppstå problemer når du prøver å åpne eller synkronisere filen i et annet operativsystem. Derfor anbefaler vi at du følger retningslinjene nedenfor.

Anbefalinger for fil- og mappenavn

Ikke bruk mer enn 260 tegn i en fil- eller mappebane

Fil- og mappebaner må bestå av færre enn 260 tegn.

Denne filbanen består av 142 tegn: C:\Users\Panda\My Documents\Dropbox\Creative Nonfiction\My Autobiography\Favorite Things\Favorite Foods\Bamboo\Family Recipes\Fresh Leaves.doc.

highlight icon

Obs! Dobbeltbyte-tegn teller som ett tegn. Dobbeltbyte-tegn som 箱 teller kun som ett tegn mot grensen på 260 tegn.

☑ Ikke bruk spesialtegn i filnavn

☑ Ikke bruk følgende tegn i fil- eller mappenavn

• / (skråstrek)
  • \ (omvendt skråstrek)
  • < (mindre enn)
  • > (større enn)
  • : (kolon)
  • " (anførselstegn)
  • | (loddrett strek)
  • ? (spørsmålstegn)
  • * (asterisk)
  • . (punktum)
  • emojier eller emotikoner

☑ Ikke legg til mellomrom i slutten av et fil- eller mappenavn

Eksempel: Ikke gi en fil eller mappe navnet «Panda  .png».