Lagre mapper for frakoblet visning på en mobil enhet

Funksjonen som er omtalt i denne artikkelen er tilgjengelig for Dropbox Plus-, Family-, Professional-, Business- og Enterprise-kunder.
Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å jobbe eksternt eller frakoblet.

Velg operativsystem for å få instruksjoner:

Android

Hvis du vil vise en mappe hvor som helst og når som helst, kan du gjøre den tilgjengelig i frakoblet modus. Slik gjør du en mappe tilgjengelig i frakoblet modus:

• Legger til mappen i Offline-visningen for å få enkel tilgang.
  • Lagrer mappen til Android-enheten din for frakoblet visning i Dropbox.
  • Prøver å holde mappen så oppdatert som mulig, og gir deg muligheten til å oppdatere mappen manuelt.
  • Sørger for at alle endringer du gjør i mappen mens du er frakoblet, blir synkronisert til Dropbox-kontoen din når du har en tilkobling igjen.

Gjør mapper tilgjengelig for frakoblet visning fra Android-appen

1. Bla til mappen du ønsker å gjøre tilgjengelig for frakoblet visning.
  2. I mappelisten trykker du på nedoverpilen til høyre for mappenavnet.
  3. Trykk på bryteren for å gjøre mappen tilgjengelig når du er frakoblet.

Når en mappe er tilgjengelig i frakoblet modus og lastet ned til telefonen eller nettbrettet, kan du få tilgang til den når som helst. For å få tilgang til filen trykker du på Offline i hovedmenyen.

Du kan administrere Offline-innstillinger på Innstillinger-siden i appen.

1. Trykk på menyknappen øverst til venstre.
  2. Trykk på tannhjulikonet.
  3. Bla ned til Offline-delen.

Når du er på et mobilnettverk (ikke Wi-Fi), vil Dropbox prøve å unngå å bruke mobildataplanen din. Hvis du ikke er på WiFi, og det er gjort endringer i mappene dine, vil du se et gult «!». Du vil da ha muligheten til å trykke for å oppdatere dem manuelt.

Slik fjerner du en mappe fra Offline-skjermbildet:

1. Gå til mappen og trykk på nedoverpilen til høyre for mappenavnet.
  2. Trykk på knappen ved siden av Tilgjengelig når du er frakoblet for å slå av funksjonen.

Dropbox Business-brukere

Hvis du har koblet sammen den private og arbeidsrelaterte kontoen, vil du ha tilgang til alle offline-mapper fra samme fane. På Offline kan du se alle de frakoblede mappene dine samlet, eller du kan skille dem etter konto.

iOS

Hvis du vil vise en mappe hvor som helst og når som helst, kan du gjøre den tilgjengelig i frakoblet modus. Slik gjør du en mappe tilgjengelig når du er frakoblet:

• Legger til mappen i Offline-visningen for å få enkel tilgang.
  • Lagrer mappen til iPhonen din for frakoblet visning i Dropbox.
  • Prøver å holde mappen så oppdatert som mulig, og gir deg muligheten til å oppdatere mappen manuelt.
  • Sørger for at alle endringer du gjør i mappen mens du er frakoblet, blir synkronisert til Dropbox-kontoen din når du har en tilkobling igjen.

Gjør en mappe tilgjengelig når du er frakoblet

1. Finn mappen du vil lagre frakoblet i mappeliste-visningen.
  2. Trykk på ikonet (ellipse) ved siden av mappenavnet.
  3. Trykk på Gjør tilgjengelig når du er frakoblet.

Du kan administrere Offline-innstillinger på Innstillinger-siden i appen. Slik gjør du det:

1. Trykk på person-ikonet.
  2. Trykk på tannhjulikonet.
  3. Bla ned til Offline-delen.

Frakoblet-fanen viser hvor mye plass frakoblede filer og mapper bruker. For å holde filene dine oppdaterte oppdaterer Dropbox de frakoblede filene dine automatisk hvis du er tilkoblet et Wi-Fi-nettverk. Hvis du ikke er på WiFi, og det er gjort endringer i mappene dine, vil du se et gult «!». Du vil da ha muligheten til å trykke for å oppdatere dem manuelt.

Dropbox Business-brukere

Hvis du har koblet sammen den private og arbeidsrelaterte kontoen, vil du ha tilgang til alle offline-mapper fra samme fane. På Offline kan du se alle de frakoblede mappene dine samlet, eller du kan skille dem etter konto.

Hvor ofte oppdateres de frakoblede mappene mine?

Dropbox sjekker om det er gjort noen endringer i de frakoblede mappene dine når du åpner Offline-fanen. Hvis det ble gjort endringer, synkroniserer Dropbox disse endringene med enheten din når den er tilkoblet via Wi-Fi. Når enheten ikke er koblet til Wi-Fi, vises endringene med et gult «!», og du kan trykke for å oppdatere dem manuelt. Hvis du vil at mapper skal oppdateres via mobildata (når du ikke er tilkoblet Wi-Fi), kan du gå til innstillingene og aktivere Bruk mobildata.

Oppdateres frakoblede mapper mens appen kjører i bakgrunnen?

Automatisk synkronisering mens appen kjører i bakgrunnen, støttes ikke for øyeblikket. Det eneste unntaket er når Android-enheter er koblet til strøm, og frakoblede filer synkroniseres i bakgrunnen.

Er det en grense for antall mapper eller hvor store mapper kan være for å gjøres tilgjengelige frakoblet?

Du kan gjøre opptil 100 mapper tilgjengelige frakoblet.

En mappe kan ikke lagres for frakoblet bruk hvis:

• Mappen inneholder flere enn 10 000 filer
  • Mappen inneholder mer enn 100 GB
  • Mappen inneholder en fil som er større enn 10 GB

Hvorfor ser jeg en rød «x» ved siden av mappen som jeg gjorde tilgjengelig frakoblet?

Det kan være flere forskjellige forklaringer på hva en rød «x» på mappeikonet betyr, deriblant:

• Enheten har mindre enn 500 MB tilgjengelig
  • Mappen inneholder flere enn 10 000 filer
  • Mappen inneholder mer enn 100 GB
  • Mappen inneholder en fil som er større enn 10 GB

Hvorfor ser jeg en gul «x» ved siden av mappen som jeg gjorde tilgjengelig frakoblet?

Et gult utropstegn betyr at en nyere versjon av mappen er tilgjengelig. Hvis du trykker på oppdateringsikonet på iOS eller Oppdater alle-knappen på Android, synkroniseres disse endringene.

Bruker frakoblede mapper mobildata?

Når Dropbox-appen er åpen, synkroniseres alle endringer automatisk til telefonen din. Hvis disse endringene er større enn 20 MB, kan du velge om du vil vente på Wi-Fi eller synkronisere endringene over mobildata. Hvis du vil at mapper skal oppdateres via mobildata (når du ikke er tilkoblet Wi-Fi), kan du gå til innstillingene og velge Bruk mobildata.

Bruker frakoblede mapper lagringsplass på enheten min?

Ja. Mapper som er merket som tilgjengelige når du er frakoblet, lagres lokalt på enheten din. Hvis du har mindre enn 500 MB lagringsplass tilgjengelig, stanser synkroniseringen automatisk.

Kan jeg lagre frakoblede mapper på et SD-kort fra Android-enheten min?

Nei, denne funksjonen støttes ikke for øyeblikket.

Kan jeg lagre offline-mapper på en enhet som bruker Windows 10 i S-modus?

Nei, offline-mapper støttes ikke på Windows 10 i S-modus i Dropbox-appen.

Finn ut mer om Dropbox-appen for Windows 10 i S-modus.