Dropbox har ikke tilgang til Windows-registeret

Oppdatert Oct 30, 2023

Hvis du får et varsel om at Dropbox ikke har tilgang til registeret, betyr det at Dropbox forsøker å få tak i viktig kontoinformasjon ved hjelp av Windows-registeret, men blir nektet tilgang.

Som regel betyr det at tilgang til registeret hindres av påloggingsinformasjonen til en gammel eller utdatert brukerkonto. Tilbakestilling av Windows-passordet vil sannsynligvis løse dette problemet. Når passordet ditt er tilbakestilt, kan du forsøke å installere Dropbox på nytt. Installasjonen skal fungere uten feil.

Hvis dette ikke løser problemet, kan du lese om videre feilsøkingstiltak i neste avsnitt av denne artikkelen.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å synkronisere filer.

Dette kan du gjøre hvis det ikke fungerer å tilbakestille Windows-passordet

Hvis tilbakestilling av Windows-passordet ikke løser problemet, kan det hende at noen av filene i mappen ikke har riktige tillatelser. Dette kan du løse ved å gjøre følgende:

Korrigere mappetillatelser i Windows

1. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjen.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Velg Avslutt.
  4. Klikk på Start-menyen. Søk etter Ledetekst eller velg Alle programmer > Tilbehør > Ledetekst.
  5. Kopier og lim inn de følgende linjene nøyaktig som de er, én om gangen, i ledetekstvinduet.
    `cd %APPDATA%\Microsoft\Protect`
    `attrib -s -h -r credhist`
    `attrib +s +h credhist`
  6. Start Dropbox på nytt.

Fjern Dropbox-informasjon fra Windows-registeret

Hvis de ovenstående tiltakene ikke løste feilen, kan du prøve å fjerne oppføringen i registeret manuelt. Du trenger administratortillatelse for å redigere registeret.

Hvis du vil ha bakgrunnsinformasjon, inkludert utfyllende og oppdaterte instruksjoner for hvordan du redigerer Windows-registeret, kan du gå til Microsofts kunnskapsbase.

warning icon

Advarsel: Siden opplysningene i Windows-registeret er sensitive, bør bare noen som er fortrolig med å redigere registeret, forsøke dette. Hvis du vil ha bakgrunnsinformasjon og utfyllende og oppdaterte instruksjoner om hvordan du redigerer Windows-registeret, kan du gå til Microsofts kunnskapsbase.

Slik fjerner du Dropbox-informasjon fra Windows-registeret:

1. Klikk på Start-knappen. Skriv REGEDIT i søkeboksen og trykk på Enter.
  2. I Registerredigering driller du ned, helt til du finner ks-nøkkelen ved å følge denne banen:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Dropbox\ks
  3. Høyreklikk på ks og velg slett.
highlight icon

Merknad: Hvis du får en feilmelding der det står «Kan ikke slette ks-nøkkel: feil under sletting av nøkkel», gjør du følgende:

1. Høyreklikk på ks-nøkkelen.
  2. Velg Tillatelser …
  3. Hvis påloggingsinformasjonen din for Windows ikke vises under Gruppe- eller brukernavn, trykker du på Legg til … for å legge til kontoen din.
  4. Velg påloggingsinformasjonen i listen over Gruppe- eller brukernavn.
  5. Klikk avmerkingsboksen under Tillat ved siden av Alle tillatelser-tillatelsen.

Legge til deg selv som eier

1. Klikk Avansert-knappen.
  2. Velg fanen Eier.
  3. Velg navnet i listen og merk av boksen ved siden av Erstatt eier av underbeholdere og -objekter.

Hvis du får en feilmelding, kan det være fordi det ikke er mulig å endre eierskapet til enkelte av objektene i registeret. Dette er forventet, og du kan se bort fra advarselen.