Hvordan endre innstillingene for skrivebordsappen

Dropbox-skrivebordsappen er tilgjengelig for Linux, macOS og Windows. Med menyen med innstillinger kan du tilpasse Dropbox-appen som det passer deg.

Finn ut hvordan du åpner og viser innstillingene for Dropbox-skrivebordsappen.

Avsnitt i denne artikkelen:

Avhengig av operativsystemet (Linux, macOS eller Windows) finner du noen av eller alle alternativene nedenfor, i menyen med innstillinger. I Linux kan du endre noen av disse innstillingene ved hjelp av kommandoer.

Innstillinger i generelt-fanen

Start Dropbox når systemet starter opp

Med denne innstillingen starter Dropbox-skrivebordsprogrammet automatisk når du starter datamaskinen. Dropbox-skrivebordsprogrammet må være åpent for å kunne synkronisere endringer i Dropbox-filene mellom datamaskinen og overalt der du bruker Dropbox.

Språk

Hvis du vil angi et annet språk enn standardspråket til operativsystemet, velger du det på denne menyen.

Dropbox-badge

Velg om Dropbox-badgen skal vises hver gang du åpner en Microsoft Office-fil, kun se den når andre ser på en fil eller aldri se badgen.

Om Dropbox

Dette er Dropbox-versjonen som er installert nå. Referer til dette nummeret i støttehenvendelser eller for å se om du har den nyeste versjonen av Dropbox.

Innstillinger i konto-fanen

Du kan logge på og logge av Dropbox-kontoene dine på konto-fanen, vise hvilket abonnement du har og se lagringsplassen din. Hvis du har to tilkoblede kontoer, kan du logge på og logge av disse kontoene igjen i denne fanen. Hvis du logger på begge de tilkoblede kontoene, kan du enkelt veksle mellom dem i skrivebordsprogrammet.

Innstillinger i sikkerhetskopier-fanen

Enheter

Enheter som er konfigurert for å importere bilder, vil dukke opp her.

Bilder

Velg om du vil aktivere kameraopplasting for å automatisk laste opp bilder og videoer fra telefonen, kameraet, SD-kortet eller andre enheter når du kobler til datamaskinen din.

Skjermbilder

Når du tar et skjermbilde, vil Dropbox automatisk lagre det i Dropbox og kopiere en kobling til utklippstavlen, så du kan dele bildet med andre umiddelbart.

Innstillinger i båndbredde- eller nettverk-fanen

Båndbredde

Med denne innstillingen kan du administrere hvor mye internettbåndbredde Dropbox-skrivebordsprogrammet bruker.

Proxyer

Med denne innstillingen kan du koble Dropbox-skrivebordsprogrammet til en proxy-server, hvis det er en tilgjengelig.

Aktiver LAN-synkronisering

Med denne innstillingen kan du aktivere LAN-synkronisering i innstillingene for Dropbox-skrivebordsprogrammet. Hvis datamaskinen er koblet til et LAN, overstyrer denne innstillingen i Dropbox-skrivebordsprogrammet båndbreddeinnstillingene og kan øke hastigheten på synkronisering av filer som er lagret på LAN-et.

Innstillinger i varslinger-fanen

Varsle meg om

Du kan angi innstillinger for varslinger for å velge hvilke varslinger du ønsker å motta.

Ikke forstyrr

På Mac-datamaskiner kan du deaktivere varslinger i en begrenset periode. Velg hvor lenge varslinger skal være slått av.

Innstillinger i synkroniser-fanen

Smart synkronisering

Smart synkronisering er en funksjon i Dropbox-skrivebordsprogrammet som lar deg gjøre filer tilgjengelige kun på nett, slik at du sparer harddiskplass på datamaskinen. Finn ut mer om funksjonen smart synkronisering.

Selektiv synkronisering

Selektiv synkronisering er en funksjon i Dropbox-skrivebordsprogrammet som lar deg velge Dropbox-mapper som du vil fjerne fra harddisken, slik at du sparer plass på datamaskinen. Finn ut mer om funksjonen selektiv synkronisering.

Plassering av Dropbox-mappe

Med denne innstillingen kan du flytte Dropbox-mappen til et annet sted på datamaskinen.