Hvordan endre innstillingene for skrivebordsappen

Dropbox-skrivebordsappen er tilgjengelig for Linux, macOS og Windows. Med menyen med innstillinger kan du tilpasse Dropbox-appen som det passer deg.

Avsnitt i denne artikkelen:

Slik åpner du menyen med innstillinger

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen på datamaskinen din.
  2. Klikk på profilbildet eller initialene dine og velg Innstillinger … på menyen.

Avhengig av operativsystemet (Linux, macOS eller Windows) kan du se noen eller alle alternativene nedenfor i menyen med innstillinger. På Linux kan du endre noen av disse innstillingene ved hjelp av kommandoer.

Innstillinger i generelt-fanen

Start Dropbox når systemet starter opp

Du kan få Dropbox til å starte automatisk når du starter datamaskinen. Dette alternativet anbefales for å holde Dropbox-mappen synkronisert på nett og til andre datamaskiner til enhver tid.

Språk

Hvis du vil angi et annet språk enn standardspråket til operativsystemet, velger du det på denne menyen.

Dropbox-badgen

Velg om Dropbox-badgen skal vises hver gang du åpner en Microsoft Office-fil, kun se den når andre ser på en fil eller aldri se badgen.

Åpne mapper i

Du kan velge å åpne mapper automatisk i Dropbox-mappen i Finder/Filutforsker eller skrivebordsappen. Finn ut hvordan du endrer den innstillingen.

Om Dropbox

Dette er Dropbox-versjonen som er installert nå. Referer til dette nummeret i støttehenvendelser eller for å se om du har den nyeste versjonen av Dropbox.

Innstillinger i konto-fanen

Private og arbeidsrelaterte kontoer

Hvis du har en privat og en arbeidsrelatert konto, kan du velge hvilke kontoinnstillinger du vil endre.

Plass

Se hvor mye lagringsplass som er tilgjengelig på kontoen.

Kontokobling

E-postadressen som er knyttet til Dropbox-kontoen, vil vises her. Du kan fjerne forbindelsen til denne Dropbox-kontoen fra datamaskinen. Når du fjerner forbindelsen, vil Dropboxen slutte å synkronisere til kontoen på Internett. En datamaskin som ikke er tilknyttet, kan knyttes til, eller tilknytningen kan gjenopprettes til, en hvilken som helst Dropbox-konto ved å bruke den samme knappen.

Dropbox Business-brukere: Hvis du har tilknyttet den private og arbeidsrelaterte Dropboxen din, vil du se begge Dropbox-innstillingene oppført på denne fanen. Du kan veksle frem og tilbake mellom de to Dropboxene ved å bruke knappene øverst på fanen.

Innstillinger i importer-fanen

Kameraopplasting

Kameraopplasting vil automatisk laste opp bilder og videoer fra telefoner, kameraer, SD-kort og mange andre mediaenheter når du kobler dem til datamaskinen. Klikk på Aktiver Dropbox-kameraimportering for å slå kameraopplasting av eller på. Du kan også velge hva du vil aktivere kameraopplasting for.

Dropbox Business-brukere: Hvis du har koblet sammen den private og den arbeidsrelaterte Dropboxen, vil kameraopplasting kun aktiveres og brukes på din private Dropbox.

Skjermbilder

Når du tar et skjermbilde, vil Dropbox automatisk lagre det i Dropbox og kopiere en kobling til utklippstavlen, så du kan dele bildet umiddelbart.

Dropbox Business-brukere: Hvis du har koblet sammen den private og den arbeidsrelaterte Dropboxen, kan du velge hvilken Dropbox du vil lagre skjermbilder i.

Innstillinger i båndbredde- eller nettverk-fanen

Hvis du vil endre båndbreddeinnstillinger på en Mac-datamaskin, klikker du på Nettverk, og deretter klikker du på Endre innstillinger … ved siden av Båndbredde.

Nedlastingshastighet

• Ikke begrens: Velg denne radioknappen hvis du vil at Dropbox skal laste ned filer fra Dropbox-serveren med den raskeste tilgjengelige hastigheten.
  • Begrens til: Begrens nedlastingshastigheten ved å angi din egen nedlastingshastighet i kilobyte per sekund. Hvis du angir «0», vil Dropbox laste ned med den raskeste tilgjengelige hastigheten.

Opplastingshastighet

• Ikke begrens: Velg denne radioknappen hvis du vil at Dropbox skal laste opp filer til Dropbox med den raskeste tilgjengelige hastigheten.
  • Begrens automatisk: Velg denne radioknappen hvis du vil at Dropbox skal avgjøre opplastingshastigheten på filene når de synkroniseres.
  • Begrens til: Velg din egen opplastingshastighet her i kilobyte per sekund

LAN-synkronisering

LAN-synkronisering er en nettverksfunksjon som gjør det mulig å spare tid og båndbredde ved å laste ned filer direkte fra andre datamaskiner på det lokale nettverket. Hvis du fjerner markeringen på dette alternativet, vil det tvinge Dropbox til å synkronisere fra Dropbox-servere hver gang en endring oppdages i Dropbox-mappen.

Innstillinger i proxyer- eller nettverk-fanen

Hvis du vil endre innstillinger for proxyer på en Mac-datamaskin, klikker du på Nettverk, og deretter klikker du på Endre innstillinger … ved siden av Proxyer.

Proxy-innstillinger

• Ingen proxy: Velg ingen proxy-server for å fortelle Dropbox at du ikke bruker en proxy-server. Hvis du velger dette alternativet, kan du unngå visse problemer som oppstår når Dropbox forsøker å finne en proxy-server og mislykkes
  • Auto-oppdag: Dette alternativet gjør det mulig for Dropbox å auto-oppdage proxy-innstillingene dine. Velg dette alternativet hvis du er usikker på om Internett-forbindelsen krever en proxy-server
  • Manuelt: Velg denne radioknappen hvis du vil angi proxy-innstillingene manuelt. Dette alternativet brukes vanligvis av brukere og administratorer som har en ikke-standard konfigurasjon på proxy-serveren

Når Manuelt er valgt, vil følgende innstillinger være tilgjengelig for redigering:

• Proxy-type: Med denne nedtrekksmenyen kan du velge proxy-serverens protokoll. Dropbox støtter HTTP, SOCKS4 og SOCKS5.
  • Server: Oppgi URL-adressen og porten til proxy-serveren her.
  • Proxy-serveren krever passord: Merk denne avmerkingsboksen hvis proxy-serveren krever pålogging. Når du gjør det, vil Brukernavn- og Passord-feltene bli redigerbare.

Innstillinger i varslinger-fanen

Varsle meg om

Du kan angi innstillinger for varslinger for å velge hvilke varslinger du ønsker å motta.

Ikke forstyrr

På Mac-datamaskiner kan du deaktivere varslinger i en begrenset periode. Velg hvor lenge varslinger skal være slått av.

Innstillinger i synkroniser-fanen

Selektiv synkronisering

Med selektiv synkronisering kan du velge hvilke mapper på Dropbox-kontoen din på nett som synkroniseres til Dropbox-mappen på datamaskinen din. Hvis du fjerner merkingen av en mappe, dukker den ikke opp i Dropbox-mappen din lenger, men den er fortsatt tilgjengelig på kontoen din på dropbox.com. Vi anbefaler at du bruker selektiv synkronisering for filer du ikke bruker veldig ofte.

Smart synkronisering

Smart synkronisering er kun tilgjengelig for Dropbox Business-, Plus- og Professional-brukere.

Hvis du velger innstillingen Lokalt, vil nye filer og mapper som du legger på kontoen din på dropbox.com lastes ned til datamaskinens harddisk og plasseres i Dropbox-mappen.

Hvis du velger Kun på nett-innstillingen, vil nye filer og mapper legges til på kontoen din på dropbox.com og vises i Dropbox-mappen på datamaskinen din, men kun være tilgjengelig når du er på nett.

Obs! Innstillingene for smart synkronisering gjelder kun for toppnivået av mapper i Dropbox-hovedmappen din. Alle filer og mapper på lavere nivåer følger innstillingen til den overordnede mappen, så fremt du ikke endrer dem individuelt.

Velg La administratoren administrere denne innstillingen for å bruke standardinnstillingen til teamet.

Vanlige spørsmål om selektiv synkronisering

Hvorfor lastes filene mine ned til datamaskinen min når smart synkronisering er satt til kun på nett?

Det er to grunner til at en fil kanskje lastes ned til datamaskinens Dropbox-mappe, selv om smart synkronisering er satt til kun på nett:

• Filen eller mappen var allerede på datamaskinen din da du la den i Dropbox-mappen
    • I dette tilfellet vil filen eller mappen fortsette å ta opp harddiskplass, så fremt du ikke gjør den tilgjengelig kun på nett
    • Obs! Du kan også avslutte synkroniseringen av den på datamaskinen din ved hjelp av selektiv synkronisering
  • Du bruker et program som måtte laste ned filer for å fungere ordentlig, blant annet:
    • Sikkerhetskopieringstjenester
    • Antivirus-programvare
    • Lister med nylig brukte filer
    • Tredjepartsprogrammer som overvåker filer

Hvorfor, etter å ha brukt selektiv synkronisering, er mappene min kun på nett når smart synkronisering er satt til lokalt?

Hvis du bruker smart synkronisering (som kun er tilgjengelig for Dropbox Business- og Professional-brukere), kan du fortsatt bruke selektiv synkronsering til å synkronisere mapper med fra dropbox.com til datamaskinens Dropbox-mappe. De mappene synkroniseres til datamaskinen som kun på nett uavhengig av innstillingen din for smart synkronisering, men du kan endre dette så de lagres lokalt når som helst.

Slik endrer du en mappe fra å lagres kun på nett til lokalt:

1. Høyreklikk på mappen.
  2. Før pekeren over Smart synkronisering.
  3. Klikk på Lokalt.

Plasseringen til Dropbox-mappen

Dette alternativet endrer plasseringen til Dropbox-mappen. Vanligvis vil Dropbox-mappen være installert i brukermappen (mappen oppkalt etter brukeren som er pålogget). Du kan imidlertid velge en hvilken som helst plassering på harddisken med dette alternativet.

Obs! Selv om du kan velge hvor Dropbox-mappen blir plassert, kan du for øyeblikket ikke endre navnet på Dropbox-mappen. Uansett hvor du plasserer den, vil den bli kalt Dropbox  eller Dropbox (Teamnavn) for Business-kontoer og Dropbox (Privat) for tilkoblede private kontoer.