Vanlige spørsmål om Dropbox Backup

I denne artikkelen finner du svar på vanlige spørsmål om Dropbox Backup.

Avsnitt i denne artikkelen:

Hva er forskjellen mellom skysikkerhetskopiering og nettskylagring?

Ved bruk av skysikkerhetskopiering opprettes sikre, oppdaterte kopier av filene på datamaskinen din, som du har tilgang til uansett hvor du bruker Dropbox. De sikkerhetskopierte filene er de samme som på datamaskinen, så hvis du sletter en fil fra en sikkerhetskopiert mappe på datamaskinen, slettes filen også fra sikkerhetskopien i skyen.

Du får ikke mer plass på datamaskinen eller ekstra lagringsplass ved å sikkerhetskopiere filer til nettskyen. Dropbox Backup-abonnementet kan friste med ubegrenset lagringsplass for å automatisk sikkerhetskopiere én datamaskin til skyen.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å sikkerhetskopiere og gjenopprette filer.

Med nettskylagring får du ekstra plass som du kan bruke til å lagre filer og mapper på nettet i nettskyen. Med nettskylagring har du tilgang til filene dine uansett hvor du bruker Dropbox, og du kan organisere innholdet ditt, synkronisere det på alle enhetene du er logget på, og samarbeide med andre. Du kan bruke nettskylagring for å få mer plass på datamaskiner og andre enheter ved å gjøre innholdet kun tilgjengelig på nettet. Med abonnementer som Dropbox Basic, Plus, Family, Professional, Standard, Advanced og Enterprise får du nettskylagring for personlig og profesjonell bruk.

Hva blir sikkerhetskopiert?

Du kan velge hvilke mapper som skal sikkerhetskopieres fra datamaskinen eller en ekstern harddisk, under konfigureringen. Gjør følgende for å se en fullstendig liste over filer som sikkerhetskopieres i Dropbox-kontoen din:

1. Åpne innstillingene for Dropbox-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Sikkerhetskopier-fanen.
  3. Klikk på Administrer sikkerhetskopiering
  4. Klikk på Vis innhold.

Hva blir ikke sikkerhetskopiert?

Hvis du velger å sikkerhetskopiere datamaskinen din, kan du bare sikkerhetskopiere filer og mapper fra harddisken som Dropbox-skrivebordsappen er installert på (vanligvis stasjonen der operativsystemet ditt er installert). Hvis du har installert andre stasjoner, inkluderes de ikke i sikkerhetskopien.

Du kan også velge å utelate visse filer og mapper fra sikkerhetskopien ved å høyreklikke på dem i Dropbox-mappen i Filutforsker/Finder og velge Ikke synkroniser til dropbox.com.

Fjernes filer fra datamaskinen eller harddisken hvis jeg sikkerhetskopierer datamaskinen min eller en ekstern harddisk?

Nei. Det lages en kopi av filene dine i Dropbox Backup, men de fjernes ikke fra datamaskinen eller den eksterne harddisken. Hvis du imidlertid sletter filene fra datamaskinen eller Dropbox-kontoen, slettes de også fra den andre plasseringen. Filer som er sikkerhetskopiert fra en ekstern harddisk, kan bare slettes direkte fra den eksterne harddisken.

Du kan gjenopprette slettede filer og mapper fra sikkerhetskopien i opptil 30 eller 180 dager, avhengig av abonnementet ditt. Når du gjenoppretter filer og mapper på dropbox.com, gjenopprettes de på datamaskinen også.

Hvilke typer eksterne harddisker støttes for Dropbox Backup?

Du kan sikkerhetskopiere følgende eksterne harddisker til Dropbox Backup:

• På Windows:  NTFS, exFAT, FAT32
  • På Mac: HFS+, APFS, exFAT, FAT32

Hvorfor sikkerhetskopieres ikke filene mine?

Sørg for at Dropbox-skrivebordsappen er installert på datamaskinen, og finn ut hvordan du

Jeg ser en «.dbxignore»-fil i sikkerhetskopien min. Hva er dette?

Noen eksterne harddisker må opprette loggfiler for å fungere. For å spare plass i sikkerhetskopien ignorerer Dropbox disse. og oppretter i stedet plassholderfiler av typen .dbxignore, som tar mindre plass.

Kan jeg ha Dropbox-mappen min på den eksterne harddisken jeg sikkerhetskopierer?

Nei, du kan ikke ha Dropbox-mappen på den eksterne harddisken du vil sikkerhetskopiere. Hvis den ligger der, må du flytte den tilbake til harddisken på datamaskinen før du sikkerhetskopierer den eksterne harddisken.

Hvorfor fikk jeg en feilmelding om at det hadde oppstått et problem med sikkerhetskopien?

Dersom du mottar denne feilmeldingen, er filene dine trygge. Det oppstod et teknisk problem som stanset sikkerhetskopieringen din og opprettet en ny.

Den nye sikkerhetskopien vil fungere på samme måte som den opprinnelige, og lagrer alle endringene som gjøres på stasjonen. Navnet på nye sikkerhetskopien slutter på «(ny)».

Hvis du ønsker å frigjøre lagringsplass i Dropbox, kan du slette den gamle sikkerhetskopien. Når du sletter den gamle sikkerhetskopien, slettes ingen av filene på den eksterne harddisken din.

Mapper med navnene ToolKit og FileHistory ble ikke sikkerhetskopiert. Hvorfor?

Som standard sikkerhetskopieres ikke disse mappene, ettersom mappenavnene kan forårsake et teknisk problem.

Hvis du vil sikkerhetskopiere disse mappene, må du gi dem nye navn.

Hvorfor får jeg feilmeldinger når jeg konfigurerer sikkerhetskopiering?

Hvis du får en feilmelding når du konfigurerer sikkerhetskopiering, kan du prøve følgende feilsøkingstrinn før du prøver å konfigurere igjen:

• Lukk alle filer og programmer som bruker data i mappene du vil sikkerhetskopiere.
  • Deaktiver mappene til andre leverandører av nettskylagring (for eksempel iCloud, OneDrive eller Google Backup and Sync) fra mappene du vil sikkerhetskopiere. Sørg også for at filene dine er tilbake i de opprinnelige mappene sine på datamaskinen.
  • Gi redigeringstillatelse på alle filer og mapper du vil sikkerhetskopiere.
  • Hvis mappene du vil sikkerhetskopiere ikke ligger på de opprinnelige standardplasseringene, flytter du dem tilbake.
  • Hvis Dropbox-mappen og mappene du vil sikkerhetskopiere, ikke ligger på samme harddisk, flytter du dem til samme harddisk.
    • Hvis mappene dine for eksempel ligger på en ekstern harddisk, og Dropbox-mappen er på datamaskinens harddisk, flytter du dem til den samme harddisken.
  • Hvis du får en feilmelding som refererer til Adobe Creative Cloud, sletter du bibliotekmappen fra enheten din.

Hvorfor ser jeg ikke filene mine etter at jeg har sikkerhetskopiert datamaskinen?

Filer som ikke kunne sikkerhetskopieres til Dropbox, legges i en mappe som heter Filer på datamaskinen min.

Obs! Hvis du bruker Mac og ikke ser filene dine i Finder etter sikkerhetskopieringen, tvinger du Finder til å avslutte og starter Finder på nytt.

Hvorfor ser jeg ikke sikkerhetskopiene mine i Dropbox-mappen?

Sikkerhetskopier lastes ikke ned til datamaskinen din, så du vil ikke se dem i Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac). Du kan se sikkerhetskopiene dine ved å følge instruksjonene nedenfor.

På dropbox.com:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på ruteikonet øverst i venstre hjørne.
  3. Klikk på Sikkerhetskopiering i listen som dukker opp.

På mobilappen:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på mappeikonet i menylinjen.
  3. Trykk på «Mac» eller «PC».

Hvorfor har jeg problemer med et program etter at jeg har sikkerhetskopiert datamaskinen min?

Start programmet på nytt. Vi anbefaler spesielt at du starter følgende programmer på nytt:

• Firefox
  • Google Chrome
  • Microsoft Money
  • Microsoft Outlook
  • Safari
  • Hvis du bruker Windows og Microsoft Edge, sikkerhetskopieres ikke Microsoft Edge-nedlastingene dine til Nedlastinger-mappen i Dropbox med denne funksjonen. Hvis du vil sikkerhetskopiere Microsoft Edge-nedlastinger til Dropbox likevel, må du manuelt endre hvor Microsoft Edge-filer lastes ned i Dropbox.

Hvorfor kan jeg ikke flytte, slette, gi nytt navn til eller dele mappene mine etter sikkerhetskopieringen?

Etter sikkerhetskopieringen av datamaskinen kan du ikke flytte, slette eller gi nytt navn til overordnede mapper du har sikkerhetskopiert (for eksempel «Skrivebord», «Dokumenter» og «Nedlastinger» eller «Mac» og «PC»). Du kan imidlertid flytte, slette og endre navnet til filene i dem.

Hvorfor kan jeg ikke redigere sikkerhetskopiert innhold på dropbox.com?

Dropbox Backup er utviklet for å sikkerhetskopiere innhold i én retning, fra enheten din til nettskyen. Hvis du vil redigere innholdet etter å ha sikkerhetskopiert det til Dropbox Backup, må du gjøre det i filene eller mappene på den originale enheten.

Hvorfor kan jeg ikke dele sikkerhetskopiert innhold?

Dropbox Backup er utviklet for å sikkerhetskopiere og beskytte innholdet på enheten din, ikke for å dele og samarbeide. Vi forhindrer deling slik at du ikke utilsiktet gir tilgang til sensitivt innhold. For å dele filer og mapper kan du bruke et av abonnement med skylagring, som Dropbox Basic, Plus, Family, Professional, Standard, Advanced eller Enterprise.

Merk: Deling av sikkerhetskopierte filer og mapper er for øyeblikket mulig i Dropbox-mobilappen, men vi anbefaler ikke å bruke det.

Hva om jeg ved et uhell sletter en sikkerhetskopiert fil eller mappe?

Du kan gjenopprette slettede filer i Dropbox-kontoen din opptil 30 dager etter slettedatoen. Finn ut mer om hvordan du gjenoppretter slettede filer.

Hva hvis jeg sletter sikkerhetskopien min ved en feil?

Du kan gjenopprette en slettet sikkerhetskopi innen abonnementets oppbevaringsperiode for data ved å følge disse trinnene:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på ruteikonet øverst i venstre hjørne.
  3. Klikk på Sikkerhetskopiering i listen som dukker opp.
  4. Klikk på Vis slettede sikkerhetskopier.
  5. Klikk på navnet til sikkerhetskopien du ønsker å gjenopprette.
  6. Klikk på Gjenopprett sikkerhetskopi.
  7. Klikk på Gjenopprett.
  8. Klikk på Vis filer for å vise de gjenopprettede sikkerhetskopierte filene eller Lukk på varslingen som vises.