Hvorfor bruker Dropbox-appen min så mye prosessorkraft?

Dropbox-skrivebordsappen prøver å være så effektiv som mulig. Den vil imidlertid nå og da bruke mer minne (RAM) eller prosessorkraft enn forventet. Dette kan føre til at noen funksjoner på datamaskinen din blir tregere, eller føre til at maskinen arbeider saktere.

Hvilke faktorer forårsaker høyt forbruk av minne (RAM)?

Det er flere faktorer som kan forårsake et høyere enn forventet forbruk av minne (RAM), deriblant hvor mange filer som er lagret i Dropbox-mappen. Jo flere filer du har i Dropbox-mappen, jo mer minne trenger Dropbox for å holde rede på dem.

Hvilke faktorer forårsaker bruk av mye prosessorkraft?

Det er vanlig at flere Dropbox-prosesser kjører samtidig. Hvis du ser flere Dropbox-prosesser i Aktivitetsmonitor (macOS) eller Oppgavebehandling (Windows), bør du la dem kjøre. Det kan hende at de hjelper skrivebordsappen eller andre Dropbox-funksjoner. De ser også etter oppdaterte versjoner og følger med på om systemet krasjer.

Hvis du ser et høyere forbruk av prosessorkraft for Dropbox-skrivebordsappen enn forventet, kan det være et par mulige forklaringer. Sjekk hver av de følgende:

1) Skrivebordsappen synkroniserer et stort antall filer

Skrivebordsappen kan forårsake et høyt forbruk av prosessorkraft hvis det er et stort antall filer å synkronisere. Dette gjelder spesielt første gang filene på datamaskinen din synkroniseres.

2) Eksterne faktorer (eller tredjepartsapper) som er i konflikt med Dropbox

Noen tredjeparts-apper får tilgang til filer i Dropbox-mappen. Det kan hende Dropbox vil tolke denne tilgangen som redigeringer på filene, og synkroniserer disse endringene. Hvis en tredjeparts-app stadig ber om tilgang til filene dine, vil Dropbox fortsette å synkronisere – som igjen vil føre til høy CPU-bruk.

Denne behandlingssløyfen oppstår vanligvis med tredjeparts synkroniseringsapper, sikkerhetskopi-apper og antivirus- eller sikkerhetsprogramvare, eller når en tredjepartsapp er installert i Dropbox-mappen.

For å avgjøre om en tredjeparts-app er årsak til den høye CPU-bruken deaktiverer du én og én av appene i Aktivitetsmonitor (macOS) eller Oppgavebehandling (Windows) midlertidig og følger med på om CPU-bruken til Dropbox avtar.

3) Filer i Dropbox-mappen har feil i filtillatelsene

Hvis det er filer i Dropbox-mappen som har tillatelser som er feilkonfigurert, vil Dropbox-appen kontinuerlig prøve, og mislykkes med, å synkronisere dem.

4) Det er et stort antall filer i Dropbox-mappen

Ytelsen til Dropbox-skrivebordsprogrammet begynner å avta ved rundt 300 000 filer. Du kan forbedre ytelsen og synkroniseringshastigheten ved hjelp av selektiv synkronisering.

5) Dropbox-mappen er installert på en NAS-enhet

Dropbox-mappen bør ikke installeres på en NAS-enhet, siden skrivebordsprogrammet ikke er beregnet på å skulle fungere med systemer for nettverksfildeling.

Dette problemet løser du ved å flytte Dropbox-mappen tilbake på en fysisk tilkoblet stasjon. Du kan eventuelt følge spesielle trinn for å bruke Dropbox med en ekstern harddisk på korrekt måte.

6) Filsystemet støtter ikke utvidede attributter

Skrivebordsprogrammet krever at du installerer Dropbox-datamappen på en stasjon med et filsystem som støtter utvidede attributter. Hvis programmet er installert andre steder, vil det kontinuerlig prøve, og mislykkes med, å laste opp filer. Denne prosessen fører til høy CPU-bruk.

Du kan løse dette ved å flytte Dropbox-mappen til en harddisk eller partisjon med et filsystem som støttes.

7) Symbolske koblinger forårsaker problemer

Hvis du vet at du har symlinker i Dropbox-mappen, fjerner du dem for å forbedre ytelsen til Dropbox-skrivebordsprogrammet. Symlinker peker til data utenfor Dropbox-mappen, så Dropbox-skrivebordsprogrammet kan få problemer når det forsøker å få tilgang til dem.

Obs! I noen tilfeller kan Dropbox-skrivebordsappen synkronisere bare selve den symbolske koblingen, ikke de faktiske filene eller mappene som den refererer til.

Hvis du ikke er sikker på om du har symlinker i Dropbox-mappen, kan du følge trinnene nedenfor for å generere en liste over alle som er der. Denne listen viser hele filbanen til hver symlink og hvor symlinken peker utenfor Dropbox-mappen.

Vi anbefaler som regel at du flytter faktiske data (filer og mapper) til Dropbox-mappen, og deretter oppretter en symlink der dataene tidligere var plassert. På den måten vil symlinken være utenfor Dropbox-mappen og de faktiske dataene vil synkroniseres i Dropboxen din. Med dette oppsettet kan du fortsatt få tilgang til data fra et sted utenfor Dropbox-mappen, i tillegg til Dropboxen.

Finn operativsystemet du bruker nedenfor for å se instruksjoner:

Linux og macOS

1. Åpne Terminal-programmet som du finner under /Programmer/Verktøy/Terminal. (Eventuelt kan du åpne den foretrukne kommandolinjen på Linux.)
  2. Kopier og lim inn kommandolinjen nedenfor, og trykk på Enter-tasten på tastaturet.
  3. find ~/Dropbox -type l -exec ls -lah {} \;

Windows

1. Trykk på Windows- + R-tasten (samtidig) på tastaturet.
  2. Skriv deretter cmd og trykk på Enter-tasten på tastaturet for å åpne kommandolinjen.
  3. Kopier og lim inn kommandolinjen nedenfor, og trykk på Enter på tastaturet.
  4. dir "%HOMEPATH%\Dropbox" /a:l /s

Som standard ligger Dropbox-mappen i ~/Dropbox. Hvis du har en Dropbox Business-konto, er standardplasseringen til den arbeidsrelaterte Dropbox-mappen ~/Dropbox {team name}. Hvis du vil søke i den arbeidsrelaterte Dropbox-mappen, kan du erstatte ~/Dropbox med hele banen til Dropbox-mappen mellom anførselstegnene. Gjør det samme hvis du flyttet Dropbox-mappen til et annet sted enn standardplasseringen. Se følgende eksempel-bane:

find "users/Michael/Documents/Dropbox (Enterprise)" -type l -exec ls -lah {} \;