Slik bruker du Dropbox Backup

Dropbox Backup er tilgjengelig for brukere som har Dropbox Backup-abonnementet, og for brukere med et Dropbox Basic-, Plus-, Professional-, Family-, Standard-, Advanced- eller Enterprise-abonnement.

Obs! Muligheten til å sikkerhetskopiere den eksterne harddisken din til Dropbox Backup er for tiden kun tilgjengelig for brukere som har Dropbox Backup-abonnementet, og for brukere som har et Dropbox Basic-, Plus- eller Professional-abonnement.

Med Dropbox Backup kan du enkelt sikkerhetskopiere viktige filer og mapper automatisk fra datamaskinen din og en ekstern harddisk, slik at du kan sikre innholdet og raskt gjenopprette det hvis noe skulle gå galt. Når filene dine er sikkerhetskopiert til Dropbox Backup, har du tilgang til dem uansett hvor du bruker Dropbox.

Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å sikkerhetskopiere og gjenopprette filer.

Avsnitt i denne artikkelen:

Dropbox Backup-funksjoner

Sikkerhetskopiér en datamaskin

Med Dropbox Backup kan du enkelt velge hvilke filer og mapper du vil sikkerhetskopiere fra datamaskinen til en sikkerhetskopi i skyen. Etter den første sikkerhetskopieringen oppdateres også eventuelle endringer du gjør med disse mappene eller innholdet i dem på datamaskinen, automatisk i Dropbox Backup.

Du har tilgang til mappene, som er sikkerhetskopiert under «Mac» eller «PC», uansett hvor du bruker Dropbox, for eksempel på dropbox.com, i Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac) og i Dropbox-mobilappen.

Obs! Hvis du er medlem av et Dropbox-bedriftsteam, kan Mac- eller PC-mappen din ligge i medlemsmappen din.

Sikkerhetskopiér en ekstern harddisk

Sikkerhetskopiering av en ekstern harddisk til Dropbox Backup er bare tilgjengelig for brukere som har Dropbox Backup-abonnementet, og for brukere som har et Dropbox Basic-, Plus- eller Professional-abonnement.

Når du kobler til den eksterne harddisken og velger å sikkerhetskopiere den, sikkerhetskopieres filene dine til Dropbox Backup.

Når filene dine er sikkerhetskopiert, har du tilgang til dem uansett hvor du bruker Dropbox, for eksempel på dropbox.com, i Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac) og i Dropbox-mobilappen.

Obs! Du kan ikke gjøre endringer (som å redigere, legge til eller flytte) i filer som er sikkerhetskopiert fra en ekstern harddisk i Dropbox. Hvis du vil gjøre endringer i disse filene, må du gjøre dem direkte i filene på den eksterne harddisken. Sikkerhetskopien oppdateres automatisk hver time mens den eksterne harddisken er koblet til.

Gjenopprett filer og mapper fra en sikkerhetskopi

Med Dropbox Backup kan du gjenopprette sikkerhetskopierte filer og mapper til en ny datamaskin. Du kan laste ned sikkerhetskopien som en .zip-fil eller laste ned alle filene og mappene dine til de samme plasseringene som på den forrige datamaskinen.

Slik får du tilgang til Dropbox Backup

På dropbox.com:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på ruteikonet øverst i venstre hjørne.
  3. Klikk på Sikkerhetskopiering i listen som dukker opp.

I Dropbox-skrivebordsappen:

1. Åpne innstillingene for Dropbox-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Sikkerhetskopier.
  3. Klikk på Konfigurer eller Administrer sikkerhetskopiering.

Slik konfigurerer du sikkerhetskopiering

Gjør følgende før du konfigurerer sikkerhetskopiering:

• Lukk alle åpne filer og apper på datamaskinen din.
  • Installer Dropbox skrivebordsappen dersom du ikke har gjort det allerede.
  • Koble til internett.
  • Hvis noen av mappene allerede er sikkerhetskopiert til en annen leverandør av nettskylagring (for eksempel iCloud, OneDrive eller Google Backup and Sync), deaktiverer du disse sikkerhetskopiene. Sørg også for at filene dine er tilbake i de opprinnelige mappene sine på datamaskinen. (Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, kan du kontakte selskapets hjelpesenter.)

Slik konfigurerer du sikkerhetskopiering:

1. Åpne innstillingene for Dropbox-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Sikkerhetskopier-fanen.
  3. Klikk Oppsett.
  4. Under Legg til en sikkerhetskopi velger du datamaskinen eller den eksterne harddisken du vil sikkerhetskopiere.
  5. Klikk på La oss komme i gang (datamaskin) eller Sikkerhetskopier [stasjonsnavn] (ekstern harddisk).
  6. Merk av i boksene ved siden av mappene du vil sikkerhetskopiere.
  7. Klikk på Konfigurer eller Sikkerhetskopier.
  8. Hvis du bruker Mac, klikker du på OK når du blir bedt om å gi Dropbox tilgang til mappene dine.

Du kan bruke datamaskinen som normalt mens sikkerhetskopieringen pågår. Hvis noen av filene ikke kan sikkerhetskopieres, opprettes det en snarvei i Dropbox som heter Filer på datamaskinen min, som tar deg til plasseringen til disse filene på datamaskinen.

Slik administrerer du sikkerhetskopiene dine

Slik administrerer du sikkerhetskopiene dine:

1. Åpne innstillingene for Dropbox-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Sikkerhetskopier-fanen.
  3. Klikk på Administrer sikkerhetskopiering.
  4. Velg sikkerhetskopien du vil administrere, på venstre side.
    • Klikk på Vis innhold for å åpne et nettleservindu og se alle filene og mappene i sikkerhetskopien.
    • Klikk på Vis fremdrift for å se statusen til sikkerhetskopien.
    • Klikk på Vis historikk for å se versjonshistorikken til sikkerhetskopien.
    • Klikk på Prioriter filer for å åpne Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac), og velg en fil som skal synkroniseres umiddelbart (kun datamaskin).
    • Klikk på Hopp over filer for å åpne Filutforsker eller Finder, og velg en fil som skal ekskluderes fra synkronisering (kun datamaskin).
    • Klikk på Se slettede filer for å åpne et nettleservindu og gjenopprette nylig slettede filer.
    • Klikk på Tilbakestill sikkerhetskopien for å gjenopprette en tidligere versjon av sikkerhetskopien.
      • Merk:Dropbox Rewind er ikke tilgjengelig for brukere av Dropbox Basic.
    • Klikk på Bytt mapper for å endre mappene du vil sikkerhetskopiere (kun datamaskin).
    • Klikk på Deaktiver sikkerhetskopiering for å slå av sikkerhetskopieringen av datamaskinen eller den eksterne harddisken.

Slik deaktiverer du sikkerhetskopiering

Før du deaktiverer, må du sjekke følgende:

Slik deaktiverer du sikkerhetskopieringen av datamaskinen:

1. Åpne innstillingene for Dropbox-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Sikkerhetskopier-fanen.
  3. Klikk på Administrer sikkerhetskopiering
  4. Under Juster innstillingene klikker du på Deaktiver sikkerhetskopiering.
  5. Velg Behold innhold i mapper på denne PC-en/Mac-en eller La innhold bli liggende i Dropbox.
    • Hvis du velger Behold innhold i mapper på denne PC-en/Mac-en, kan du finne filene og mappene du sluttet å sikkerhetskopiere i de opprinnelige mappene på datamaskinen din.
    • Hvis du velger La innhold bli liggende i Dropbox, blir nye filer du legger til i disse mappene, lagret i de opprinnelige mappene på datamaskinen din, mens filene og mappene du tidligere har sikkerhetskopiert til Dropbox med sikkerhetskopiering av datamaskinen, forblir i Dropbox-kontoen din. De vil være tilgjengelige via snarveier på datamaskinen din, i de opprinnelige mappene, kalt Mine filer i Dropbox
      • Obs! Hvis du ser Konfigurer i stedet, betyr det at sikkerhetskopiering av datamaskinen allerede er slått av.
  6. Klikk på Deaktiver sikkerhetskopiering.

Slik deaktiverer du sikkerhetskopieringen av en ekstern harddisk:

1. Åpne innstillingene for Dropbox-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Sikkerhetskopier-fanen.
  3. Klikk på Administrer sikkerhetskopiering
  4. Under Juster innstillingene klikker du på Deaktiver sikkerhetskopiering.
  5. Klikk på Deaktiver for å bekrefte avgjørelsen.

Slik gjenoppretter du filer og mapper fra en sikkerhetskopi

Du kan enkelt gjenopprette sikkerhetskopierte filer og mapper til en ny datamaskin hvis noe skulle gå galt. Det finnes to måter for å gjenopprette filer og mapper fra en sikkerhetskopi: Du kan enten gjenopprette hele sikkerhetskopien på en ny datamaskin fra Dropbox-skrivebordsappen, eller du kan velge bare å gjenopprette en del av sikkerhetskopien av datamaskinen eller den eksterne harddisken på en ny datamaskin fra dropbox.com.

Slik gjenoppretter du hele sikkerhetskopien på en ny datamaskin:

1. Last ned Dropbox-skrivebordsappen på datamaskinen.
    • Hvis du har en eksisterende sikkerhetskopi, blir du bedt om å gjenopprette fra sikkerhetskopien.
    • Hvis du har flere enn én eksisterende sikkerhetskopi, velger du den aktuelle sikkerhetskopien fra rullegardinmenyen.
  2. Klikk på Legg til filer.
  3. Klikk på Bekreft.
  4. Klikk på OK.

Du kan bruke datamaskinen som normalt mens gjenopprettingen fullføres i bakgrunnen. Når den er fullført, klikker du på OK i varselet som vises.

Slik gjenoppretter du en del av sikkerhetskopien av datamaskinen eller den eksterne harddisken på en ny datamaskin:

1. Logg på dropbox.com
  2. Klikk på ruteikonet øverst i venstre hjørne.
  3. Klikk på Sikkerhetskopiering i menyen som vises.
    • Dropbox Backup åpnes i en ny fane.
  4. Klikk på «Mac» eller «PC».
  5. Merk av i boksene ved siden av mappene du vil laste ned.
  6. Klikk på Last ned.

Hvis du har flere spørsmål om Dropbox Backup, kan du ta en titt på de vanlige spørsmålene.