Bruk Dropbox Passwords

Denne funksjonen er tilgjengelig for Dropbox-brukere som har Plus-, Professional- eller Family-abonnement.

Dropbox Passwords er en skrivebordsapp, mobilapp og nettleserutvidelse fra Dropbox. Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker Dropbox Passwords til å lagre brukernavn og passord for kontoene dine, synkronisere dem på alle enhetene dine og la dem fylles ut automatisk, eller få foreslått passord, når du logger deg på nettsteder og mobilapper.

Finn ut hvordan du laster ned, installerer og kobler enhetene dine til Dropbox Passwords.

Legge til eller endre kontobrukernavn og -passord

Du kan legge til kontoer i Dropbox Passwords (sammen med brukernavn, passord, nettadresser til nettsteder og eventuelle merknader du vil huske). Du kan gå tilbake og endre dem når som helst.

• Hvis du vil legge til eller endre dem i skrivebordsappen, åpner du appen og klikker på Legg til eller Endre.
  • Hvis du vil legge til eller endre dem i mobilappen, åpner du appen og trykker på «+» (plusstegnet) for å legge til, eller trykker på navnet på kontoen og Endre for å redigere.
  • Hvis du vil legge til en konto med nettleserutvidelsen, logger du på eller oppretter en konto på et hvilket som helst nettsted, så blir du bedt om å lagre den i Dropbox Passwords. Deretter kan du endre den i Dropbox Passwords-skrivebordsappen.
    • Obs! Dropbox Passwords-skrivebordsappen må være åpen for å kunne bruke nettleserutvidelsen.

Fjerne kontobrukernavn og -passord

Du kan fjerne en hvilken som helst konto fra Dropbox Passwords (inkludert brukernavn, passord, nettadresse til nettstedet og eventuelle merknader du har lagt til). Hvis du vil fjerne en konto i skrivebordsappen og mobilappen, klikker eller trykker du på «» (ellipse) ved siden av kontoen du vil fjerne, og klikker eller trykker på Fjern.

Få forslag til sterke passord

Dropbox Passwords kan foreslå sterke passord.

I skrivebordsappen og mobilappen:

1. Åpne Dropbox Passwords-appen.
  2. Klikk på Legg til (på skrivebord) eller «+» (plusstegn, på mobil).
  3. Klikk på Foreslå sterkt passord.
    • Klikk på tannhjulet for å endre lengde og antall tall og symboler i passordet.
  4. Klikk på Bruk passord.

I nettleserutvidelsen:

1. Begynn å opprette en ny konto på et nettsted.
  2. Klikk på Dropbox Passwords-ikonet som vises i tekstboksen for passord. En rullegardin vises med et foreslått passord.
  3. Klikk på Bruk passord.
  4. Fortsett å opprette kontoen din.

Obs! Dropbox Passwords-skrivebordsappen må være åpen for å kunne bruke nettleserutvidelsen.

Importer brukernavn og passord

Hvis du har lagret brukernavn og passord for kontoer i en nettleser eller en CSV-fil fra en annen passordbehandler, kan du importere dem inn i Dropbox Passwords-skrivebordsappen.

Merknader:

• Kolonnene i CSV-filen må være merket slik at Dropbox Passwords vet hvordan informasjonen skal importeres. Selv om Dropbox Passwords gjenkjenner en rekke etiketter, anbefaler vi å merke dem «Navn», «Passord», «Brukernavn», «Merknader» og «URL».
  • For øyeblikket støtter ikke denne funksjonen importering av passord fra Safari.

Slik importerer du brukernavn og passord for kontoer til Dropbox Passwords:

1. Åpne Dropbox Passwords-skrivebordsappen.
  2. Klikk på avataren din (profilbildet eller initialene).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Hvis du vil importere brukernavn og passord fra en nettleser, går du til Importer, klikker på Fra nettleser, og deretter på Importer. Hvis du vil importere brukernavn og passord fra en CSV-fil fra en annen passordbehandler, klikker du på Fra passordbehandler .
    • Obs! Chrome-brukere på Mac må kanskje oppgi passordet til datamaskinen.

Eksporter brukernavn og passord som en CSV-fil

Du kan når som helst eksportere alle kontoene dine (inkludert brukernavn og passord) fra Dropbox Passwords som en CSV-fil, selv om du har nedgradert Dropbox-kontoen din til Basic eller har blitt med i et Dropbox Business-team.

Slik eksporterer du kontoene dine fra skrivebordsappen:

1. Åpne Dropbox Passwords-skrivebordsappen.
  2. Klikk på avataren din (profilbildet eller initialene).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Konto-fanen.
  5. Klikk på Eksporter.
  6. Klikk på Eksporter for å bekrefte.

Slik eksporterer du kontoene dine fra mobilappen:

1. Åpne Dropbox Passwords-mobilappen.
  2. Trykk på tannhjulikonet.
  3. Trykk på Eksporter.
  4. Trykk på Eksporter for å bekrefte.