Flytte Dropbox-mappen til et nytt sted

Denne artikkelen forklarer hvordan du flytter Dropbox-mappen til et annet sted på datamaskinen ved hjelp av innstillingene for Dropbox-skrivebordsprogrammet

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å dele mapper.

Merknader:

Hvis du opplever problemer med synkronisering etter å ha flyttet Dropbox-mappen til et nytt sted, kan du lese denne artikkelen.

Slik flytter du Dropbox-mappen

1. Lukk alle programmer på datamaskinen som bruker Dropbox-filer og ‑mapper.
  2. Åpne innstillinger for Dropbox-skrivebordsappen.
  3. Klikk på Synkroniser-fanen.
  4. Klikk på Flytt … (Linux og Windows) eller Dropbox-plassering (Mac).
  5. Velg den nye plasseringen for Dropbox-mappen.
  6. La Dropbox flytte mappen med innhold til den nye plasseringen.
  7. Logg av Dropbox-skrivebordsprogrammet og logg på igjen for å forsikre deg om at alle innstillingene dine også blir flyttet.

Hvis du har koblet til Dropbox-kontoene dine, ser du begge Dropbox-kontoene oppført. Velg riktig fane før du flytter Dropbox-mappen.

Dropbox-mappen vil beholde samme navn som før, og dette navnet kan ikke endres mens flytt-funksjonen er i bruk. Dropbox vil ikke synkronisere mappen hvis den manuelt er gitt nytt navn eller flyttet via operativsystemet. Hvis Dropbox mister oversikten over mappen, vil den prøve å synkronisere mappen i sin helhet ved hjelp av siste kjente plassering.

Windows: Flytte Dropbox-mappen tilbake til standardplasseringen manuelt

1. Lukk alle programmer på datamaskinen som bruker Dropbox-filer og ‑mapper.
  2. Åpne innstillinger for Dropbox-skrivebordsappen.
  3. Klikk på Synkroniser-fanen.
  4. Under Plasseringen til Dropbox-mappe klikker du på Flytt.
  5. I tekstboksen ved siden av Mappe: skriver du inn «$Home».
  6. Klikk på OK.
  7. Du vil bli bedt om å bekrefte om du ønsker å flytte plasseringen av Dropbox-mappen. Klikk på OK.
  8. Logg av Dropbox-skrivebordsprogrammet og logg på igjen for å forsikre deg om at alle innstillingene dine også blir flyttet.

macOS: Flytte Dropbox-mappen tilbake til standardplasseringen manuelt

1. Lukk alle programmer på datamaskinen som bruker Dropbox-filer og ‑mapper.
  2. Åpne innstillinger for Dropbox-skrivebordsappen.
  3. Klikk på Synkroniser-fanen.
  4. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Dropbox-plassering.
  5. Velg Annet …
  6. Åpne Programmer-listen.
  7. Klikk på Programmer-rullegardinmenyen og velg harddisken din.
  8. Åpne mappen Brukere.
  9. Velg brukernavnet ditt på datamaskinen (det vil sannsynligvis ha et «hjem»-ikon ved siden av seg).
  10. Klikk på Velg.
  11. Bekreft ved å klikke på Flytt.
  12. Logg av Dropbox-skrivebordsprogrammet og logg på igjen for å forsikre deg om at alle innstillingene dine også blir flyttet.