Hva er et systemstatusfelt eller en menylinje?

Våren 2019 lanserte Dropbox en ny skrivebordsopplevelse, som inneholdt noen endringer i Dropbox-nedtrekksmenyen fra systemfeltet eller menylinjen.

I hjelpesenteret kaller vi feltene langs toppen eller bunnen av skjermen for systemstatusfeltet (Windows/Linux) eller menylinjen (Mac). Systemstatusfeltet eller menylinjen inneholder Dropbox-ikonet. Du bruker dette ikonet til å få tilgang til Dropbox-menyen.

Systemstatusfeltet eller menylinjen vises på ulike steder avhengig av operativsystemet ditt: Velg det operativsystemet du bruker for å finne ut mer:

Linux

Klikk på Dropbox-ikonet for å få tilgang til menyen i Dropbox-skrivebordsappen.

Plasseringen av systemstatusfeltet er avhengig av Linux-installeringen. Systemstatusfeltet i f.eks. Ubuntu vises øverst på skjermen og ser slik ut:

Dropbox-appen i systemstatusfeltet ditt
Dropbox-appen i systemstatusfeltet ditt

Mac

Menylinjen vises øverst på skjermen.

Klikk på Dropbox-ikonet for å få tilgang til menyen i Dropbox-skrivebordsprogrammet.

Dropbox-appen på menylinjen

Windows

Systemstatusfeltet vises nederst på skjermen.

Hvis du ikke ser Dropbox-ikonet, kan det hende det skjules automatisk av Windows. Klikk på den lille hvite pilen for å vise alle ikoner i systemstatusfeltet. Klikk på Dropbox-ikonet for å få tilgang til menyen i Dropbox-skrivebordsprogrammet.

Dropbox-appen i systemstatusfeltet ditt
Dropbox-appen i systemstatusfeltet ditt

Jeg ser ikke Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet eller på menylinjen – har det forsvunnet?

Dropbox-ikonet vises bare i systemfeltet eller på menylinjen hvis du har lastet ned Dropbox-skrivebordsappen til datamaskinen og den kjøres. Av og til vil Dropbox-ikonet se ut til å «forsvinne», fordi skrivebordsprogrammet er inaktivt på datamaskinen. For å løse dette kan du starte appen igjen eller laste ned Dropbox-skrivebordsappen (eller laste den ned på nytt) og logge på Dropbox-kontoen din når du blir bedt om det.