Slette filer fra en mobil enhet

Oppdatert Feb 27, 2024
person icon

Informasjonen i denne artikkelen gjelder alle Dropbox-brukere.

Denne artikkelen leder deg gjennom sletting av Dropbox-filer fra mobilenheten din. Velg enhetstypen din nedenfor for finne ut hvordan du sletter filer fra en mobil enhet.
warning icon

Viktig: Standard filgjenopprettingsperioder og alternativer gjelder ikke filer som er slettet direkte fra Send og spor-funksjonen. Sletting av en fil fra Send og spor er permanent, og eventuelle tilknyttede metadata eller dataanalyser kan ikke gjenopprettes når filen er slettet.

Slik sletter du filer fra mobilenheter

Det finnes to måter å fjerne en fil fra enhetens lagring på. Du kan enten fjerne den fra det lokale minnet eller du kan velge å slette filen fra Dropbox-kontoen din.

Fjerne offline-filer fra enheten din

Offline-kopier av filene dine lastes ned til telefonen eller nettbrettet ditt når de åpnes via Dropbox-appen. Når de har blitt åpnet, kan du åpne dem rett fra telefonen eller nettbrettet, selv om du ikke er koblet til internett. Filene lagres direkte til telefonens minne i det som kalles hurtigbufferen. Hvis du vil fjerne filene fra telefonen eller nettbrettet, kan du enkelt tømme hurtigbufferen fra innstillingene.

Tøm hurtigbufferen på telefoner med Android 6 (Marshmallow) eller nyere

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på Konto.
  3. Trykk på tannhjul-ikonet for å åpne Innstillinger-menyen.
  4. Bla til bunnen av den resulterende menyen og trykk på Tøm hurtigbuffer.

Slette en fil eller mappe fra Dropbox-kontoen din

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Gå til filen du vil slette fra Dropbox-kontoen din.
  3. Trykk på «»-ikonet (ellipse) til høyre for filen.
  4. Trykk på Slett for å slette filen fra Dropbox, telefonen og alle datamaskinene som er knyttet til kontoen.

Fjerne en fil fra telefonen

iPhone-appen for Dropbox lagrer kun lokale kopier av filer hvis de gjøres tilgjengelige offline. Offline-ikonet (hvit hake i en grønn sirkel) utheves i fillistevisningen for filer som for øyeblikket er tilgjengelig når du er frakoblet:

Slik opphever du at en fil er tilgjengelig ved frakobling:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på ikonet «» (ellipse) ved siden av filnavnet.
  3. Slå Gjør tilgjengelig offline til av-posisjon.

Hvis du trykker på det uthevede offline-ikonet (hvit hake i en grønn sirkel) mens du forhåndsviser en fil, fjernes den også fra tilgang ved frakobling.

Slette en fil eller mappe fra Dropbox-kontoen din

Gjør følgende for å slette en fil eller mappe fra iPhonen, alle datamaskinene og enhetene samtidig:

1. Fra skjermen som viser alle filene og mappene dine, trykker du på «» (ellipsisikonet) ved siden av mappenavnet.
  2. Slå Gjør tilgjengelig offline på eller av.

Du kan også slette én enkelt fil mens du forhåndsviser den ved å trykke på ellipse ()-ikonet øverst til høyre og velge Slett.

Slik sletter du flere filer fra iPhone, Dropbox-kontoen og alle datamaskinene som er koblet til Dropbox-kontoen din:

1. Klikk på rektangelet med haken øverst til høyre på skjermen.
  2. Merk av filene du vil slette og trykk Slett-knappen nederst på skjermen.

Slik sletter du en mappe fra iPhonen, kontoen og alle datamaskinene som er knyttet til Dropbox-kontoen:

1. På skjermbildet som viser alle filene og mappene dine, trykker du på ikonet «» (ellipse) ved siden av filnavnet.
  2. Velg Slett. Du blir bedt om å bekrefte valget om å slette mappen.

Fjerne en fil fra iPaden

iPad-appen for Dropbox lagrer kun lokale kopier av filer hvis de gjøres tilgjengelige ved frakobling. Offline-ikonet (hvit hake i en grønn sirkel) utheves i fillistevisningen for filer som for øyeblikket er tilgjengelig når du er frakoblet:

Slik fjerner du filen fra Offline-listen og iPaden:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Rull til bunnen av Start-fanen og finn Offline-delen.
  3. Trykk på Se alle øverst til høyre i Offline-delen.
  4. Trykk på «» (ellipse) ved siden av filen du vil fjerne.
  5. Slå Gjør tilgjengelig offline til av-posisjon.

Hvis du trykker på det uthevede offline-ikonet (hvit hake i en grønn sirkel) mens du forhåndsviser en fil, fjernes den også fra tilgang ved frakobling.

Slette en fil eller mappe fra Dropbox-kontoen din

Gjør følgende for å slette en fil eller mappe fra iPaden, alle datamaskinene og enhetene samtidig:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk Filer nederst til venstre.
  3. Trykk på «» (ellipse) ved siden av filen eller mappen du vil slette.
  4. Trykk på Slett.
  5. Trykk på Slett igjen for å bekrefte.

Du kan også slette en enkelt fil mens du forhåndsviser den ved å trykke på papirkurvikonet øverst til høyre.

Slik sletter du flere filer eller mapper fra iPaden, Dropbox-nettstedet og alle datamaskinene som er knyttet til Dropbox-kontoen:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk Filer nederst til venstre.
  3. Trykk på avmerkingsboksen over fillisten.
  4. Merk av i boksene ved siden av filene eller mappene du vil slette.
  5. Trykk på Slett nederst til venstre.
  6. Trykk på Slett igjen for å bekrefte.