Hvordan fikse problemer med kameraopplastinger

Kameraopplasting er en funksjon som automatisk laster opp bilder og videoer fra telefonen eller nettbrettet ditt.

Finn ut mer i oversiktsartikkelen om kameraopplasting.

Hvis du vil ha hjelp med vanlige problemer med kameraopplasting, klikker du på spørsmålet som best passer dine behov.

Vanlige spørsmål i denne artikkelen

Vanlige feilmeldinger

Hva gjør jeg hvis kameraopplasting ikke fungerer?

Hvis du får en feilmelding mens du bruker kameraopplasting, eller kameraopplasting ikke fungerer, kan du prøve disse raske feilsøkingstrinnene:

• Sjekk Internett-forbindelsen, eller koble til Wi-Fi
    • Du trenger ikke alltid å gjøre dette, men kameraopplasting kan bli tregere hvis datasignalet er svakt
    • Prøv å koble til et annet Wi-Fi-nettverk
    • Slå på flymodus, og koble deretter til Wi-Fi (slik at telefonen din bare er koblet til Wi-Fi og ikke data)
  • Sørg for at batteriet ditt er ladet
    • Kameraopplasting kan være tregere når du har lite batteri
    • Sett i kontakten for datamaskinen, telefonen eller nettbrettet for å se om det løser problemet
  • Oppdater til nyeste versjon av Dropbox-appen
  • Oppgrader operativsystemet på enheten til den nyeste versjonen
  • Slett eller deaktiver eventuelle andre apper som automatisk mottar opplastede bilder fra datamaskinen, telefonen eller nettbrettet (for eksempel Google Bilder eller iCloud Photos)
  • Hvis du har en iOS-enhet, kan du aktivere stedstjenester
    • Kameraopplasting settes på pause hvis ingen endring av plassering oppdages etter en viss tid

Obs! Kameraopplasting er tilgjengelig for alle Dropbox-brukere (Basic, Plus, Professional og Business), med følgende tre unntak:

Dropbox Basic-brukere må ha Dropbox-skrivebordsappen installert på datamaskinen for å kunne bruke kameraopplasting.

Kan jeg få bildene mine lastet opp til en annen mappe?

Hvis du bruker kameraopplasting, sendes bildene dine alltid til mappen Kameraopplastinger. Du kan ikke endre destinasjonen til bildene dine til en annen mappe. Du kan imidlertid flytte bildene til en annen mappe etter at de er lastet opp til Kameraopplastinger-mappen.

Hvorfor brukte kameraopplasting opp alt batteriet mitt?

Kameraopplasting kan bruke mye batteri under den første synkroniseringen med Dropbox-kontoen din. Etter at bildene på telefonen din er lastet opp, bør batteribruken gå tilbake til det som er normalt.

Som standard stopper Dropbox-appen automatisk opplasting når batteriet er lavt, for å spare batteri.

Hvis du fortsatt har problemer med batterilevetiden, kan du prøve feilsøkingstrinnene i denne artikkelen.

Hvorfor hopper kameraopplasting over noen av bildene eller videoene mine?

Kameraopplastingsfunksjonen kontrollerer om et bilde eller en video er lastet opp tidligere, for å forhindre doble utgaver. Bilder og videoer som allerede er lastet opp ved hjelp av kameraopplasting, vil ikke lastes opp på nytt, selv om du slettet filene fra kontoen din.

Hvis du redigerer eller legger til et filter på et bilde, vil den endrede versjonen kun legges i kameraopplastinger hvis denne versjonen er på kamerarullen når den originale versjonen lastes opp. Hvis du bruker et filter etter at den originale versjonen er lastet opp, må du laste opp bildet med filteret manuelt til Kameraopplastinger-mappen.

Obs! «Burst» og levende bilder på iOS vil ikke automatisk legges til i Kameraopplastinger-mappen. Hvis du vil legge til «burst»-bilder og levende bilder i mappen Kameraopplastinger, må du laste dem opp manuelt.

RAW-filer

Noen RAW-filer kan ikke lastes opp med kameraopplasting. Finn ut mer om godkjente bildefilformater på Android MediaStore eller iOS Developer-siden.

Hvorfor ser jeg noen andres bilder i Kameraopplasting-mappen min?

Hvis du ser noen andre sine bilder i Kameraopplastinger-mappen, har du er par alternativer:

• Du kan se alle enheter som er knyttet til kontoen din, og du kan fjerne tilkoblingen til alle som er ukjente for deg på Sikkerhet-siden
  • Du kan se hvem som lastet opp bilder, noe som kanskje hjelper deg med å finne ut hvordan de havnet der

Hvordan havnet bildene der til å begynne med?

Når du kobler en telefon eller et nettbrett til en datamaskin med Dropbox-skriverbordsappen, vil du bli spurt om du vil bruke kameraopplasting. Så hvis noen for eksempel bruker datamaskinen din til å lade telefonen sin, kan de ha klikket på OK når den meldingen kom uten å innse det.

Hvordan kan jeg finne ut hvem som lastet opp bildene sine til kontoen min?

Slik finner du ut hvem som lastet opp bilder til kontoen din:

1. Hold musepekeren over filen.
  2. Klikk på (ellipse).
  3. Klikk på VersjonshistorikkFinn ut mer om hvordan du finner versjonshistorikk.
  4. Se etter et navn ved siden av Lagt til av.

Hvordan kobler jeg fra en enhet?

Du kan se alle enheter som er knyttet til kontoen din på Sikkerhet-siden. Finn ut hvordan du kobler fra enheter du ikke kjenner igjen.

Hvorfor får jeg opp en feilmelding om «skadede filer»?

Det er mange grunner til at Dropbox kan peke ut et bilde eller en videofil som skadet. Dette har vanligvis ikke noe å gjøre med sikkerhet, og filen kan fortsatt åpnes normalt på datamaskinen eller telefonen.

Hvis du fjerner de skadede filene, vil feilmeldingen gå bort og kameraopplasting vil fortsette.

Hvordan kan jeg se hvilke filer som er skadet?

Det kan hende det ikke er noen enkel måte å avgjøre hvilke kameraopplastinger som er skadet. Du må kanskje kontakte Dropbox-kundestøtte for å få hjelp. Før du gjør det, anbefaler vi at du prøver følgende:

• Finn den nyeste filen som ble lastet opp til Dropbox-kontoen din
    • Den neste bilde- eller videofilen på kamerarullen din kan være den skadede filen
    • Flytt den til et annet sted eller slett den fra kamerarullen, og prøv deretter å laste opp på nytt
  • Sjekk om noen av bildene eller videoene dine ikke vises riktig
    • Flytt dem til et annet sted eller slett dem fra kamerarullen, og prøv deretter å laste opp på på nytt