Hvordan bruke kameraopplasting

Kameraopplasting er en valgfri funksjon som automatisk laster opp bilder fra den mobile enheten din til Dropbox.

Når du aktiverer kameraopplasting, vil bildene lastes opp til Kameraopplastinger-mappen i Dropbox-kontoen din. Etter at bildene er lastet opp, kan du flytte dem til en annen mappe i Dropbox-kontoen din, hvis du ønsker det.

Finn ut mer om å laste opp bilder:

Obs! Hvis du bruker macOS 10.15 (Catalina) eller nyere, vil du se et varsel der det står «Dropbox ønsker tilgang til filer på et flyttbart volum».

Når du klikker på OK, vil kameraopplasting fungere. Du kan endre denne innstillingen når som helst:

1. Klikk på Systeminnstillinger.
  2. Klikk på Sikkerhet og personvern.
  3. Klikk på Personvern-fanen.
  4. Klikk på Filer og mapper.
  5. Merk eller fjern merkingen i boksen ved siden av Flyttbare volumer under Dropbox.

Mobil: Slå kameraopplasting av eller på

iOS: iPhone, iPad og iPod touch

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på Dropbox nederst på skjermen.
  3. Trykk på Kameraopplasting.
  4. Slå Kameraopplasting på.
  5. Trykk på Last opp.

Android-telefon

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på menyknappen.
  3. Trykk på Innstillinger.
  4. Under Kameraopplasting, trykker du på Slå på kameraopplastning.
  5. Trykk på Tillat.

Windows 10 i S-modus (Windows Mobile)

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på meny-ikonet.
  3. Trykk på Innstillinger.
  4. Trykk Kameraopplasting.
  5. Slå på kameraopplasting.

Datamaskin: Slå kameraopplasting på eller av

Når du kobler et kamera (eller en mobil enhet) til datamaskinen din med Dropbox-skrivebordsappen installert, vil du bli spurt om du ønsker å aktivere kameraopplasting for den enheten. Hvis du velger å gjøre det, vil enheten automatisk laste opp kamerarullen hver gang den kobles til denne datamaskinen.

Du kan også slå kameraopplasting av eller på med følgende trinn:

Mac

1. Klikk på Dropbox-ikonet i menylinjen.
  2. Klikk på avataren (eller profilbildet) ditt.
  3. Klikk på Innstillinger …
  4. Under Importering krysser du av i boksen ved siden av Aktiver kameraopplasting for.
  5. Velg Kun bilder eller Kun bilder og videoer.

Windows

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet.
  2. Klikk på profilbildet ditt eller initialene dine.
  3. Velg Innstillinger …
  4. Under Importering krysser du av i boksen ved siden av Aktiver kameraopplasting for
  5. Velg Kun bilder eller Kun bilder og videoer.

Systemkrav for kameraopplasting

Hvis du vil bruke kameraopplasting, anbefaler vi at du benytter en støttet enhet og den nyeste versjonen av Dropbox-skrivebordsappen eller mobilappen. Kameraopplasting fungerer ikke hvis den mobile enheten din har lite batteri eller hvis den roamer.

Hvis kameraopplasting ikke fungerer, kan du sjekke om det er noen flere krav i denne feilsøkingsveiledningen.

Bakgrunnsopplasting

Med bakgrunnsopplasting kan Dropbox laste opp bilder selv når Dropbox-appen er lukket. Bildene dine lastes automatisk opp hver gang den oppdager at plasseringen din har endret seg.

Hvis du har en Android-enhet, kan du hindre at bilder lastes opp når enheten har lite batteri.

1. Gå til Kameraopplasting-siden i Dropbox-mobilappen.
  2. Trykk på Bakgrunnsopplasting.
  3. Bruk glidebryteren til å velge batterinivå eller slå på Kun når telefonen lader.
  4. Trykk på OK.