Lagre skjermbilder og skjermopptak i Dropbox-kontoen

Skjermbilde-funksjonen lar deg automatisk lagre skjermbilder og skjermopptak i Dropbox-kontoen din. Når du slår på denne funksjonen, skjer følgende:

• Skjermbilder og skjermopptak lagres automatisk i en mappe i kontoen din med navnet Skjermbilder
  • En kobling til skjermbildet eller skjermopptaket kopieres til utklippstavlen din, så det er enkelt å dele

Denne funksjonen er kun tilgjengelig på Mac- og Windows-maskiner, med unntak av Windows 10 i S-modus.

Obs! Hvis du bruker MacOS 10.15 (Catalina) eller nyere, vil du se et varsel der det står at «Dropbox ønsker tilgang til filer i skrivebordsmappen din». Klikk på OK for å sikre at Dropbox lagrer skjermbildene dine.

Hvordan lagre skjermbilder og skjermopptak i Dropbox på Mac- og Windows-maskiner

Slik lagrer du automatisk skjermbilder og skjermopptak i Dropbox-kontoen din på Mac- og Windows-maskiner:

1. Sørg for at Dropbox-skrivebordsprogrammet er installert og åpent på datamaskinen.
  2. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller på menylinjen
  3. Klikk på avataren (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  4. Klikk på Innstillinger …
  5. Klikk på Sikkerhetskopier.
  6. Merk av boksen ved siden av Lagre skjermbilder og skjermopptak i Dropboxen din.

Obs! Hvis du bruker en Mac-maskin, må du ha valgt å lagre skjermbildene på skrivebordet for at denne funksjonen skal fungere. Velg hvor skjermbildene lagres på en Mac.

Hvordan velge om skjermbilder og skjermopptak skal lagres på Business-kontoen eller din private konto

Hvis du har en Dropbox Business-konto som du har koblet til den private kontoen din og har koblet begge til datamaskinen din, kan du velge hvilken konto skjermbildene og skjermopptakene skal lagres i. Dette gjør du ved å bruke rullegardinmenyen ved siden av avmerkingsboksen Lagre skjermbilder og skjermopptak i Dropboxen din.

Kan jeg lagre skjermbilder i Dropbox på en mobil enhet?

Skjermbilde-funksjonen er ikke tilgjengelig på mobile enheter. Som et alternativ kan du bruke kameraopplastinger-funksjonen til å laste opp kamerarullen din til Dropbox automatisk.