Hvordan laste ned hele mapper på dropbox.com

Du kan laste ned innholdet til en hel Dropbox-mappe via dropbox.com, så lenge begge betingelsene nedenfor er oppfylt:

• Mappen har en total størrelse på mindre enn 20 GB
  • Mappen har færre enn 10 000 filer til sammen

Hvis du ønsker å laste ned en hel mappe direkte fra dropbox.com:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Finn mappen du vil laste ned.
  3. Klikk på ikonet (ellipse) til høyre for mappenavnet.
  4. Klikk på Last ned.

Nettleseren vil da laste ned mappen som én enkelt komprimert fil (kjent som en ZIP-fil). Du kan finne ZIP-filen der nettleseren vanligvis laster ned filer, som angitt i nettleserens innstillinger. Den vil ha samme navn som den opprinnelige mappen, men vil ha .zip på slutten.

For å få tilgang til innholdet i en ZIP-fil må du åpne og dekomprimere ZIP-filen.

De fleste operativsystemene er i stand til å dekomprimere ZIP-filer uten ytterligere programvare. Hvis du ikke får til å åpne filen, kan du imidlertid finne flere verktøy for dekomprimering av ZIP-filer på Internett.

Obs! Hvis du bruker en Mac og ZIP-filen du lastet ned inneholder en fil som er større enn 4 GB, kan det hende macOS-verktøyet ikke klarer å pakke ut innholdet i ZIP-filen. Hvis dette skjer, må du bruke en annen programvare eller Terminal-programmet, til å pakke ut filene.

Hva om jeg ser en «Åpne»-knapp i stedet for en «Last ned»-knapp?

Hvis du ser en Åpne-knapp i stedet for en Last ned-knapp, betyr det at mappen allerede er synkronisert til Dropbox-mappen på datamaskinen din. Klikk på Åpne-knappen for å få tilgang til denne mappen på datamaskinen.

Finn ut mer om Åpne-knappen.