Slik laster du ned en fil eller mappe

Oppdatert Sep 14, 2023

Du kan laste ned filer og mapper til datamaskinen din fra Dropbox-kontoen din på dropbox.com.

Laste ned filer kontra synkronisering

Når du laster ned en fil eller mappe fra Dropbox-kontoen din, laster du ned en separat lokal kopi av den filen. Dette betyr at eventuelle endringer du gjør i den nedlastede filen, ikke vil gjenspeiles i originalfilen på Dropbox-kontoen din.

Når du redigerer filer i Dropbox- appen, Dropbox-mobilappen eller på dropbox.com, oppdateres endringene automatisk overalt hvor du bruker Dropbox.

Finn ut mer om synkronisering av filer med Dropbox.

Slik laster du ned en enkelt fil eller mappe fra Dropbox

Slik laster du ned en enkelt fil eller mappe:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over filen eller mappen du vil laste ned.
  3. Klikk i avmerkingsboksen ved siden av filen eller mappen du vil laste ned.
  4. Klikk på Last ned.

Slik laster du ned et Dropbox Paper-dokument

Slik laster du ned et Paper-dokument

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over filen eller mappen du vil laste ned.
  3. Klikk på «» (ellipse).
  4. Klikk på Lagre som …og velg ønsket filformat. Dette oppretter en ny fil i den samme mappen som det originale Paper-dokumentet.
  5. Hold markøren over den konverterte filen.
  6. Klikk på avmerkingsboksen.
  7. Klikk på Last ned.

Slik laster du ned flere filer eller mapper

Slik laster du ned flere filer eller mapper samtidig:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Hold markøren over en av filene eller mappene du vil laste ned.
  3. Klikk på avmerkingsboksen ved siden av den filen eller mappen.
  4. Klikk i avmerkingsboksene ved siden av filen(e) og/eller mappen(e) du vil laste ned.
  5. Klikk på Last ned.
highlight icon

Merknader:

• Du kan bare laste ned en mappe hvis den er mindre enn 250 GB (ukomprimert) og inneholder færre enn 10 000 filer totalt. Filer i dypt nestede mapper teller fortsatt mot grensen på 10 000 filer.
  • Mapper lastes ned som komprimerte.zip-filer. Finn ut hvordan du pakker ut filer på Windows og Mac.

Hvor er filene jeg lastet ned fra Dropbox?

Hvis datamaskinens standardinnstillinger ikke er endret, blir filene og mappene dine lastet ned til maskinens «Nedlastninger»-mappe.

Hvorfor har jeg problemer med å laste ned store filer fra Dropbox?

Når du laster ned store filer, mapper eller samlinger med flere elementer fra Dropbox-kontoen din, kan du motta en advarsel om at nedlastingen vil ta lang tid, basert på din nåværende internetthastighet.

I disse tilfellene kan det være bedre å laste ned færre elementer om gangen, for å redusere belastningen på nettverket ditt og unngå å måtte starte prosessen på nytt hvis forbindelsen din blir avbrutt.

Alternativt kan du endre innstillingene i askrivebordsappen for å la Dropbox bruke mer båndbredde ved synkronisering av filer.