Treg opplasting: Hvordan forbedre synkroniseringshastigheten

Dropbox bruker båndbredden på en smart måte. Som standard vil appen kun bruke så mye båndbredde den kan uten å forstyrre den vanlige Internett-bruken. Dropbox begrenser opplastingene for å forhindre merkbar nedgang i Internett-hastigheten. Nedlastingene utføres med raskest mulig nedlastingshastighet.

Du kan imidlertid tilpasse innstillingene for båndbredde manuelt. Slik gjør du det:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen (eller høyreklikk i Linux).
  2. Klikk på profilbildet eller initialene dine (Windows og Mac) og velg Innstillinger …
  3. Klikk på Båndbredde (Windows eller Linux).
    • På Mac klikker du på Nettverk, Endre innstillinger… i Båndbredde-delen.
  4. Du kan justere båndbreddeinnstillingene manuelt med knappen ved siden av Begrens til under Nedlastingshastighet eller Opplastingshastighet. Skriv inn hastigheten du foretrekker for å fortsette. Hvis du vil ha raskest mulig hastighet, klikker du på knappen ved siden av Ikke begrens.

Merknader:

• Hastighetene er angitt i kilobyte per sekund.
  • Det å sette OpplastingshastighetIkke begrens eller på et tall som er høyere enn tilkoblingen er i stand til, kan føre til at all annen Internett-trafikk går mye tregere.
  • Hvis du bruker Dropbox Business, og du er logget på både en privat og en arbeidsrelatert Dropbox på datamaskinen din, vil nettverkspreferansene gjelde for begge kontoene.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å synkronisere filer.

Hvorfor endrer synkroniseringshastigheten min seg?

Synkronisering refererer vanligvis til å gjøre filer tilgjengelige på alle datamaskiner, telefoner og nettbrett samt på dropbox.com. Avhengig av hvilke enheter og filer du jobber med, kan synkronisering involvere både opplasting og nedlasting av data mellom Dropbox-lagringsservere og enhetene dine.

Når en fil synkroniseres til Dropbox, lastes den fra enheten din til serverne. Dropbox-synkronisering jobber smart for å maksimere opplastingshastighet. Opplastingshastigheten avhenger imidlertid av internettleverandøren din, ikke Dropbox.

Hvis du vil måle hastigheten på forbindelsen til en bestemt enhet på et bestemt tidspunkt, kan du bruke en hastighetstest (det finnes gratis verktøy på nettet). Raskere opplastingshastigheter betyr raskere synkronisering, og raskere nedlastingshastigheter betyr raskere nedlasting og streaming. Du kan bruke den målte opplastingshastigheten fra en hastighetstest til å anslå hvor lang tid det vil ta å synkronisere en bestemt fil.

Viktige merknader:

• Andre apper på datamaskinen din vil også bruke båndbredde. Det å kjøre flere apper samtidig kan også påvirke hastigheten til synkroniseringen til Dropbox.
  • Opplastings- og nedlastingshastighet kan variere etter tilbudspakkene som tilbys fra Internett-leverandører. Hvis du noen gang har lagt merke til at nedlasting og streaming i Dropbox er raskere enn å laste opp filer, er det fordi du har raskere nedlastingshastighet enn opplastingshastighet.
  • Internettleverandørers rapporterte hastigheter er teoretiske, maksimale hastigheter – den forbindelsen du har, kan være tregere enn hva Internett-pakken reklamerer med.
  • Nedlastings- og opplastingshastigheter rapporteres separat av Internett-leverandører og hastighetstester i Mb/s (megabit per sekund), mens Dropbox-skrivebordsappen rapporterer både opplastings- og nedlastingshastighet kombinert i KB/s. Vær oppmerksom på at synkroniseringshastigheten som rapporteres av Dropbox-appen ikke nødvendigvis stemmer overens med hastigheter som rapporteres av en hastighetstest.

Forsinkelse og synkroniseringshastighet

Latens (forsinkelse) måler responstiden mellom enheten og serveren til en tjeneste, noe som betyr at avstand er viktig å vurdere når du måler latens. Under transport fra enhet til server, må data utføre flere hopp, og flere hopp fører til at latensen øker. Jo lengre avstand det er mellom deg og Dropbox-lagringsservere, jo lengre latensperiode vil du oppleve. Latens kan forklare forskjellen du kan oppleve mellom opplastingshastigheter i en hastighetstest og den faktiske Dropbox-opplastingshastigheten.

Andre faktorer som påvirker synkroniseringshastigheten

I tillegg til faktorene som er beskrevet ovenfor, spiller også følgende en rolle for synkroniseringshastigheten:

• Trafikk-/pakkeforming og båndbreddegrenser: Internett-leverandører og andre organisasjoner setter grenser for hvor mye nettverkstrafikk som tildeles en tjeneste, eller for å prioritere båndbredde til enkelte tjenester over andre.
  • Trafikkork i nettverket: For mye trafikk på et bestemt nettverk (kork) påvirker hastigheten til forbindelsen.