Kan Dropbox synkronisere symbolske koblinger?

Oppdatert Sep 19, 2023

Symbolske koblinger er en type fil som fungerer som en referanse eller snarvei til en annen fil eller katalog i et filsystem. Når du oppretter en symbolsk kobling, peker den på plasseringen til målfilen eller katalogen.

Hva er en symbolsk kobling?

En symbolsk kobling fungerer som en bro mellom kilde og bestemmelsessted, og gir tilgang til målfilen eller katalogen samtidig som den originale filstrukturen er intakt.

Symbolske koblinger ser ut akkurat som vanlige filer eller kataloger, og du samhandler med dem på samme måte som med en vanlig fil eller katalog.

Hvorfor bruker folk symbolske koblinger?

Symbolske koblinger kan brukes til å forbinde filer eller kataloger på tvers av forskjellige stasjoner noe som gjør det lettere å få tilgang til filer på forskjellige steder. De kan også brukes til å forbinde flere versjoner av samme fil og gi tilgang til ulike versjoner uten å måtte lagre flere kopier av filen.

Se operativsystemet ditt nedenfor for å se om Dropbox tillater synkronisering av symbolske koblinger.

Symbolske koblinger på macOS og Linux

På datamaskiner som kjører macOS eller Linux, kan banen til filen eller mappen den symbolske koblingen peker til, synkroniseres til Dropbox.

highlight icon

Merk: Hvis du flytter den opprinnelige filen eller mappen til et annet sted i Dropbox-kontoen din, vil den symbolske koblingen fortsatt peke til den opprinnelige plasseringen og vil kanskje ikke lenger fungere etter hensikten. Hvis du i tillegg sletter den originale filen eller mappen, vil ikke lenger den symbolske koblingen fungere.

Knutepunkt og symbolske koblinger på Windows

På datamaskiner som kjører Windows, er to typer referansekoblinger mulig:

• Knutepunkt (som bare peker til mapper)
  • Symbolske koblinger som krever spesielle tillatelser for å opprette

Dropbox-skrivebordsappen støtter ikke synkronisering av noen av disse.

Du vil se et rødt X-ikon på et slikt knutepunkt eller en symbolsk kobling. Dette indikerer at elementet ikke synkroniseres.

Finn ut mer om synkroniseringsikoner for Windows-enheter.

Vanlige spørsmål om symbolske koblinger i Dropbox

Kan Dropbox synkronisere .lnk-filer?

Filer av typen .lnk er Windows-snarveisfiler. Dette er bare pekere i Windows til originalfilene dine. Dropbox kan ikke følge disse koblingene, så du må plassere de originale filene i Dropbox-mappen for å synkronisere dem.

Fungerer aliaser, snarveier og symbolske koblinger i Dropbox?

Det finnes ulike typer referansekoblinger med litt forskjellige funksjoner. Referansekoblinger kan også kalles knutepunkt eller nettverksmapper avhengig, av operativsystemet ditt og hvordan det refererer til en fil eller katalog.

Aliaser (Mac) og snarveier (Windows) er som etiketter som peker til en fil. Symbolske koblinger er som kloner av filen, som i de fleste tilfeller oppfører seg som om de er originalen. Av den grunn kan det hende at aliaser og snarveier som deles på Dropbox, ikke vil åpnes på enheter med baner som ikke er like.

Hvorfor sier mappen min «Symlink-sikkerhetskopi»?

Alle elementer som ble synkronisert til Dropbox-kontoen din via en symbolsk kobling som ble koblet til utenfor Dropbox-mappen før midten av 2019, finnes i en kopi av mappen som er vedlagt [Folder name] (Sikkerhetskopi av symbolsk kobling)

Alle endringer som gjøres på elementer på den opprinnelige plasseringen som den symbolske koblingen refererte til, vil ikke lenger bli synkronisert til Dropbox-kontoen din. Hvis du ønsker å fortsette å synkronisere originalelementet, anbefaler vi at du legger til dette elementet i Dropbox-kontoen din i stedet for den symbolske koblingen.

Merkingen på denne mappen fjernes som standard i innstillingene for selektiv synkronisering. Finn ut mer om selektiv synkronisering.

Hvorfor har jeg en mappe som heter «Delte symlink-sikkerhetskopier»?

Alle elementer som ble synkronisert til Dropbox-kontoen din via en symbolsk kobling inne i en delt mappe, og som var koblet til utenfor en delt Dropbox-mappe før midten av 2019, finnes i en ny mappe som heter «Sikkerhetskopier av delte symbolske koblinger». Alle endringer som gjøres på elementer på den opprinnelige plasseringen som den symbolske koblingen refererte til, vil ikke lenger bli synkronisert til Dropbox-kontoen din.

Det er ikke sikkert brukere som har tilgang til den delte mappen lenger vil ha tilgang til innholdet som ble referert til av disse symlinkene – de vil kun være i stand til å se symlink-filen. Hvis du vil at disse brukerne skal ha tilgang til både symlinken og elementene den refererer til, må du flytte det refererte elementet inn i den delte mappen.