Dropbox-synkroniseringsikoner og hva du må gjøre hvis de mangler

Dropbox-skrivebordsappen sørger for at Dropbox-mappen på datamaskinen synkroniseres med Dropbox-kontoen på nett. Programmet viser spesielle symboler (eller «ikoner») for å opplyse om hva som skjer. Du vil se disse ikonene på et par steder:

• Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen viser den generelle statusen til Dropbox
  • Ikoner på individuelle filer og mapper viser statusen til denne filen eller mappen

I denne artikkelen kan du finne ut hva hvert ikon betyr, og hva du må gjøre hvis de blir sittende fast eller mangler.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å synkronisere filer.

Avsnitt i denne artikkelen:

Obs! Hvis du ikke er sikker på hva «synkronisering» betyr, kan du finne ut mer om Dropbox-synkronisering og hvordan det fungerer.

Synkroniseringsikonene som vises på filer og mapper

Grønt ikon med kontrollmerke

Synkronisert

En grønn sirkel med et hakemerke betyr at en fil eller mappe er ferdig med å synkronisere de siste endringene. Dette kan være endringer du har gjort, eller endringer som er gjort av noen du delte filen eller mappen med.

Blått ikon med roterende piler

Synkronisering pågår

Den blå sirkelen med roterende piler betyr at individuelle filer og mapper er i ferd med å synkroniseres til Dropbox.

Grått ikon med minustegn

Ikke synkronisert til dropbox.com

Den grå sirkelen med minustegnet vises på en fil eller mappe du har valgt å ikke synkronisere med dropbox.com. Denne filen eller mappen forblir på datamaskinens harddisk.
Rødt ikon med x

Synkronisering pågår ikke

Den røde sirkelen med x betyr at noe er galt, og at Dropbox ikke synkroniserer denne filen eller mappen. Dette er de vanligste grunnene til dette:

• Ugyldige filnavn (filene kan ikke synkroniseres hvis filnavnet inneholder visse tegn eller symboler)
  • Tillatelsesfeil (noe som betyr at du ikke har tilgang til delt innhold, eller mangler en datamaskinsystem-tillatelse)
  • Filen endres veldig ofte (noe som betyr at flere redigeringer utføres i rask rekkefølge)
  • Dropbox-kontoen er tom for lagringsplass (noe som betyr at du ikke kan laste opp til den)
Delt mappe med lås

Skrivebeskyttet tilgang i en delt mappe

Hvis du ser en lås på en delt mappe, betyr det at du har skrivebeskyttet tilgang til denne mappen. Dette betyr at du kan se filene, men ikke redigere eller dele dem med andre. Hvis du vil be om redigeringstilgang til mappen, kan du kontakte mappens eier.

Smart synkronisering

Hvis du er Dropbox Business-, Professional- eller Business-kunde kan du også ha ikoner som bare brukes med smart synkronisering:

Ikon for innhold kun på nett

Innhold kun på nett

Filer og mapper med skyikonet er kun på nett. Dette betyr at de vises i Dropbox-mappen på datamaskinen, men at de ikke er helt lastet ned. Disse plassholderikonene viser at elementet er tilgjengelig på Dropbox-kontoen din på nett. Du kan deretter velge å laste det ned fullstendig.

Ikon for lokalt innhold

Lokalt innhold

Lokalt innhold er tilgjengelig på Dropbox-kontoen din på nett, og det er også lastet ned til harddisken på datamaskinen din. Du kan redigere disse filene direkte med programmer på datamaskinen din.

Ikon for mappe med blandet tilstand

Mappe med blandet tilstand

Mapper med blandet tilstand inneholder både lokale filer og filer som er kun på nett.

Status-ikonene i systemfeltet eller på menylinjen på datamaskinen

Det er flere Dropbox-ikoner som vises i systemfeltet eller menylinjen på datamaskinen. Disse ikonene kan ha forskjellige farger, avhengig av operativsystemet du bruker.

Dropbox-felt synkronisert

Synkronisert

Hvis Dropbox-programmet er fullstendig synkronisert, er ikonet ensfarget svart eller hvitt, avhengig av operativsystemet du bruker.

Dropbox-felt synkroniserer

Synkronisering pågår

Hvis Dropbox er i ferd med å synkronisere, vil ikonet vises med et synkroniseringssymbol nederst i høyre hjørne.

Dropbox-felt midlertidig stanset

Stanset

Hvis Dropbox-programmet er stanset midlertidig, vil ikonet vises som et utvisket ikon med et pause-symbol nederst i høyre hjørne.

Dropbox-felt ikke tilkoblet

Ikke tilkoblet

Hvis Dropbox-programmet på datamaskinen ikke kan koble seg til Dropbox-serverne, vises ikonet utvisket.

Dropbox-felt varslinger

Varsler

Hvis du har uleste varsler, har ikonet en rød prikk nederst i venstre hjørne med et tall som angir antall varsler. Hvis du har mer enn 99 varsler, har ikonet en rød prikk med 99+ nederst i venstre hjørne.
Dropbox-felt kameraopplasting

Kameraimport

Hvis du laster opp fra et kamera, vil Dropbox-ikonet ha et kamera nederst i høyre hjørne mens opplastingen pågår.

Slik går du fram hvis Dropbox-ikonet mangler i systemfeltet eller på menylinjen

Dropbox-ikonet vises bare i systemfeltet eller på menylinjen på datamaskinen hvis du har lastet ned Dropbox-skrivebordsprogrammet til datamaskinen og det kjører. Av og til vil Dropbox-ikonet se ut til å forsvinne, men dette betyr bare at skrivebordsprogrammet ikke kjører.

For å løse dette starter du først programmet på nytt. Hvis dette ikke fungerer, laster du ned Dropbox-skrivebordsprogrammet (eller laster det ned på nytt) og logger på Dropbox-kontoen når du blir bedt om det. Slik starter du programmet på nytt:

• Windows: Klikk på Start-menyen, klikk deretter på Programmer, og deretter finner og kjører du Dropbox-programmet
  • Mac: Åpne mappen Programmer. Deretter finner og kjører du Dropbox-programmet
  • Linux: Klikk på menyen Programmer og åpne mappen Internett. Deretter finner og kjører du Dropbox-programmet.

Slik går du fram hvis Dropbox-synkroniseringsikonene mangler for filene dine

Hvis du ikke ser Dropbox-synkroniseringsikoner på filene dine, kan det være flere mulige grunner til dette. Det mest sannsynlige er at Dropbox ble avsluttet vet et uhell og ikke lenger kjører. For å sjekke om Dropbox kjører kan du se etter Dropbox-ikonet i menylinjen eller systemfeltet. Hvis det ikke kjører, ser du instruksjonene i avsnittet ovenfor for å starte det på nytt eller laste ned på nytt.

Hvis du har bekreftet at Dropbox kjører, men du fortsatt har problemer med synkroniseringsikoner på filene dine, kan dette muligens skyldes følgende:

Det er et par mulige forklaringer på hvorfor synkroniseringsikonene kanskje ikke fungerer på et bestemt operativsystem. Klikk på operativsystemet du bruker for å finne ut mer:

Windows

• Hvis Dropbox installeres uten et administrativt passord, vil det ødelegge synkroniseringsikonene. Installerer du på nytt og bruker et administratorpassord, burde det løse problemet.
  • Noen ganger vises ikke synkroniseringsikonene riktig hvis du nylig har oppgradert til en ny versjon av Windows, eller hvis du har installert nye programmer på datamaskinen. I dette tilfellet synkroniseres fortsatt filene eller mappene i Dropbox. Ikonene vises derimot ikke.
    • Dette problemet løser du ved å installere den nyeste versjonen av Dropbox-skrivebordsprogrammet på nytt (oppgi administratorpassordet hvis du blir bedt om det)
  • Hvis Dropbox-mappen er plassert på roten (eller toppnivået) av en partisjon eller harddisk, kan Dropbox ha problemer med å få tilgang til visse innstillingsfiler. Å flytte mappen til en annen plassering på harddisken vil normalt sett løse problemet.
  • Windows har en grense på 15 overleggsikoner som Windows Explorer kan laste inn, og operativsystemet reserverer fire for egen bruk. For å finne ut hvor mange overlegg du har registrert, kan du sjekke registeret:
    1. Trykk på Windows-tasten + R og gå inn på regedit.
    2. Naviger til følgende registernøkkel med denne banen:
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\ShellIconOverlayIdentifiers

3. Bla til høyre for å se hele kommandolinjen.
    4. Hvis Dropbox-overleggene er blant de første 15 oppføringene, vil de vises. Hvis ikke, må du gjøre plass til dem. Vær oppmerksom på at dette krever at du sletter eller nedprioriterer overleggene fra andre program. Derfor er det viktig at du kun går videre hvis du vet hva som blir påvirket.
    5. Hvis du velger å fortsette, kan du velge individuelle nøkler og slette dem ved å høyreklikke på aktuell nøkkel. Hvis du ikke vil slette dem, kan du endre navnet på dem sånn at de dukker opp nederst i listen.
    6. Avslutt explorer.exe og start på nytt fra Oppgavebehandling, eller start hele datamaskinen på nytt.
    7. Kjør Dropbox, det vil i de fleste tilfeller føre til synkroniseringsikonene vises igjen.

Mac

• Hvis Dropbox installeres uten et administrativt passord, vil det ødelegge funksjonaliteten til synkroniseringsikonene. Installerer du på nytt og bruker et administratorpassord, burde det løse problemet.
  • Hvis du har andre programmer eller tjenester som også legger til filikoner eller hurtigmenyelementer på filer i Dropbox-mappen, kan du prøve å midlertidig avslutte eller avinstallere dem, og deretter starte Dropbox og Finder på nytt.
    • Du kan starte Dropbox på nytt ved å klikke på Dropbox-ikonet i menylinjen, klikke på profilbildet eller initialene, og deretter velge Avslutt Dropbox
    • For å starte Finder på nytt kan du klikke på Apple-ikonet øverst på skjermen, klikke på Tvungen avslutning, velge Finder og deretter klikke på Start på nytt

Linux

• Hvis du åpner Dropbox-mappen fra en symlink, vil dette ødelegge både overlegg og Dropbox-menyen som vises når du høyreklikker på en fil eller mappe.
  • Dropbox er avhengig av Dropbox Nautilus-utvidelsen når det gjelder hurtigmenyen og ikonoverleggene. Hvis du installerte Dropbox fra kommandolinjen og ikke ser ikonoverlegg i Dropbox-mappen, kan du prøve å laste ned og installere Linux-pakken.