Slik laster du opp filer til Dropbox på en mobil enhet

Oppdatert Dec 13, 2023

Med Dropbox-mobilappen kan du opprette og laste opp filer direkte til Dropbox-kontoen din fra telefonen eller nettbrettet. Filer som er lastet opp, blir synkronisert overalt der du bruker Dropbox.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å synkronisere filer.

Slik laster du opp innhold fra andre mobilapper.

Du kan laste opp innhold fra andre mobilapper (bilder, meldinger osv.) til Dropbox-kontoen din. Slik gjør du det:

1. Åpne appen der innholdet er lagret.
  2. Velg hva du vil laste opp til Dropbox-kontoen din.
  3. Klikk på appens sletteknapp eller -ikon.
  4. Velg Dropbox-mobilappen.
highlight icon

Merk: Du må være logget på Dropbox-kontoen din på Dropbox-mobilappen.

1. Velg Dropbox-lagringsstedet, og lagre innholdet ditt.

Hvordan laste opp bilder og videoer

Hvis du ikke har aktivert kameraopplasting, kan du legge til bilder i Dropbox-kontoen manuelt. Slik gjør du det:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Åpne Dropbox-mappen der du vil lagre bildene dine.
  3. Trykk på + (pluss)-tegnet nederst på skjermen.
  4. Velg Last opp bilder.
  5. Trykk på bildet du vil laste opp.
  6. Trykk på mappeikonet (Android) eller Neste (iOS), og velg hvor du vil at filene skal legges.
  7. Trykk på Angi plassering.
  8. Trykk på Last opp.
highlight icon

Obs! Dropbox-appen for Windows-enheter støtter foreløpig ikke opplasting av videoer. Dette er på grunn av begrensninger i operativsystemet.

Hvordan laste opp lydfiler

iOS-brukere kan ta opp lyd ved hjelp av Dropbox-mobilappen, og deretter lagre lydfilen direkte i Dropboxen sin. Slik gjør man det:

1. Åpne Dropbox-appen.
  2. Trykk på + (pluss)-ikonet nederst på skjermen.
  3. Trykk på Ta opp lyd.
  4. Trykk på den røde sirkelen for å starte opptaket, og deretter på den røde firkanten for å stoppe opptaket.
  5. Velg Dropbox-mappen der du vil lagre lydfilen.
  6. Trykk på Last opp.
highlight icon

Obs! Dropbox-mobilappen for Windows i S-modus (Dropbox Lite) og Android-enheter støtter foreløpig ikke lydopptak.

Slik laster du opp andre typer filer

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Åpne Dropbox-mappen der du vil lagre filene dine.
  3. Trykk på + (plusstegnet) nederst på skjermen.
  4. Trykk på Last opp filer (Android) eller Opprett eller last opp fil (iPhone/iPad).
  5. Trykk på Last opp (Android) eller Last opp fil (iPhone/iPad).

Du kan også velge å opprette innhold ved hjelp av Microsoft Office-programmer.

Finn ut mer om å opprette innhold med Microsoft Office-programmer.

Hvis enheten har et SD-kort, kan du laste opp filer til Dropbox fra det. Slik gjør du det:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Åpne Dropbox-mappen der du vil lagre bildene dine.
  3. Trykk på + (plusstegnet) nederst på skjermen.
  4. Velg Last opp filer.
  5. Gå til SD-kortet og trykk på filene du vil laste opp.
  6. Trykk på Last opp (eller Åpne på noen enheter).
highlight icon

Obs! Hvis du ikke ser SD-kortet når du blar etter filer du vil laste opp, må du sjekke at det er merket av for Vis avanserte enheter, ved å trykke på menyknappen øverst på skjermen og se under Innstillinger.

iPhone/iPad-brukere kan også laste opp andre typer filer ved å bruke følgende:

• Åpne i-menyen på iPhone/iPad, når den dukker opp i andre apper
  • Apputvidelser på iOS 8 og nyere