Slik tillater du brannmur og sikkerhetstillatelser for Dropbox-skrivebordsappen

Oppdatert Nov 30, 2023

Dropbox-skrivebordsappen trenger ingen ekstra tillatelser i et standard Windows- eller Mac-operativsystem uten ekstra brannmur, sikkerhetsprogramvare (f.eks. ESET) eller antivirusprogramvare.

Slik gir du Dropbox-tillatelser

Hvis du har ekstra brannmur, sikkerhets- eller antivirusprogramvare, varierer fremgangsmåten for å gi Dropbox tillatelser avhengig av operativsystemet og programvaren, men i store trekk er den som følger:

Ignorer, tillat eller sett Dropbox på hvitelisten i innstillingene for programvaren.

Hva denne handlingen kalles, varierer avhengig av programvaren. Du kan bli bedt om å gjøre dette når du laster ned Dropbox-skrivebordsappen.

Oppdater sikkerhetsprogramvaren til den nyeste versjonen.

Sørg for at all sikkerhetsprogramvare du har installert på datamaskinen din, er oppdatert.

Gi Dropbox tilgang til de nødvendige portene

Du må gi Dropbox tilgang til port 80 (HTTP) og 443 (HTTPS), og 17600 og 17603 (for å åpne filer i tredjepartsapplikasjoner).

La prosesser kjøre i brannmuren eller sikkerhetsprogramvaren

I brannmuren eller sikkerhetsprogramvaren din må du la følgende prosesser kjøre:

• På Mac-datamaskiner gir du tillatelse til «Dropbox», «DropboxMacUpdate» og «Dropbox Web Helper».
  • På Windows-datamaskiner gir du tillatelse til «Dropbox», «Dropbox.exe» og «DropboxUpdate.exe».

Gi tillatelser til de nødvendige mappene

Du må sørge for at tillatelser har blitt gitt til mappene «.dropbox.cache», «dropboxupdate.exe» og «%TEMP%».

Finn ut hvordan du kobler til gjennom et proxy-nettverk.