Slik sender du for å få underskrift med Dropbox Sign

Med Dropbox Sign-integrasjonen kan du sende filer for å få underskrift eller signere filer selv, uten å forlate Dropbox. De underskrevne filene lagres automatisk på Dropbox-kontoen.

Merk: Finn ut mer om Dropbox Sign i brukerstøtten for Dropbox Sign.

Koble sammen Dropbox og Dropbox Sign

Når du sender noe til signering via Dropbox for første gang, blir du bedt om å koble sammen Dropbox- og Dropbox Sign-kontoene dine og godta vilkårene for bruk. En gratis Dropbox Sign-konto opprettes med e-postadressen du bruker for Dropbox. Hvis du allerede har en Dropbox Sign-konto med samme e-postadresse som Dropbox-kontoen, kobles kontoene sammen. Etter at kontoene har blitt koblet sammen, kan du også logge på hellosign.com ved å klikke på Logg på med Dropbox.

Sende for å få underskrift eller for å skrive under en fil

Du kan sende en fil til signering i Dropbox eller skrive under en fil selv. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over navnet på filen og klikk i avmerkingsboksen som dukker opp til venstre.
  3. Klikk på pilen ved siden av Del over fil-miniatyrbildet i høyre sidestolpe.
    • Hvis miniatyrbildet ikke vises, klikker du på pilikonet i høyre sidestolpe.
  4. Klikk på Send for å få underskrift .
  5. Velg hvem som skal skrive under:
    • Hvis du er den eneste som skal skrive under, klikker du på Jeg er den eneste underskriveren.
    • Hvis du ikke er den eneste underskriveren, skriver du inn navnet og e-postadressen til de andre i rutene. For å legge til flere underskrivere klikker du på Legg til underskriver. For å fjerne en underskriver klikker du på sletteikonet (papirkurv) ved siden av e-postadressen deres.
    • Hvis du vil be om et vedlegg fra en underskriver, klikker du på bindersikonet ved siden av vedkommendes e-postadresse (tilgjengelig for abonnementene Dropbox Sign Standard og Premium).
  6. Klikk på Neste.
  7. Dra og slipp felter på dokumentet der underskriverne skal skrive under, og tildel hvert felt til en underskriver i sidestolpen til høyre.
    • Merk: Hver underskriver må tildeles minst ett ikke-dato-felt før du kan gå videre til neste trinn.
  8. Klikk på Neste øverst til høyre.
  9. Velg et filnavn og en Dropbox-mappeplassering for den underskrevne kopien av filen.
    • Merk: Den opprinnelige filen får ikke nytt navn og blir ikke flyttet.
  10. Klikk på Neste øverst til høyre.
  11. Bekreft underskriverne, og legg til andre som du vil skal stå i kopi på forespørselen.
  12. Du kan skrive en e-postmelding hvis du vil.
  13. Klikk på Send for å få underskrift .

Når filene dine har blitt skrevet under, mottar du og alle underskriverne bekreftelse via e-post. De underskrevne filene lagres automatisk i Dropbox-kontoen din (på valgt plassering) og i den tilkoblede Dropbox Sign-kontoen. Hvis du sletter en underskrevet fil fra enten Dropbox eller Dropbox Sign, forblir den likevel lagret i den andre kontoen.

Når en fil venter på å bli underskrevet, lagres det en PDF-versjon av filen i Dropbox-kontoen din kalt «[filnavn](pågår).pdf» på en plassering du velger. Når filen er skrevet under, erstattes filen med en ny, underskrevet PDF-fil som heter «[filnavn] (underskrevet).pdf».

Spor signaturforespørsler og administrer dem

Du kan spore og administrere Dropbox Sign-signaturforespørslene dine direkte i Dropbox. For å komme i gang må du logge på i Dropbox Sign for Dropbox-panelet og gjøre følgende:

• Finn filen(e) du trenger, ved å bruke søkefeltet øverst.
  • Klikk på Be om underskrift for å be om en underskrift.
  • Klikk på Venter-fanen for å spore og administrere pågående forespørsler. Du kan gjøre følgende:
    • Se status, underskriver og dato for gjeldende status.
    • Klikk på «» (ellipse) til høyre for å utføre ulike handlinger, avhengig av status, som for eksempel Forhåndsvisning, Last ned, Finn fil, Påminn underskrivere eller Avbryt forespørsel.
    • Klikk for å velge en fil og se detaljene til høyre.
  • Klikk på Fullført-fanen for å administrere fullførte forespørsler. Du kan gjøre følgende:
    • Klikk på «» (ellipse) til høyre for å utføre ulike handlinger, som for eksempel Forhåndsvisning, Last ned eller Finn fil.
    • Klikk for å velge en fil og se detaljene til høyre.

Du får også Dropbox- og e-postvarsler om fremgangen til forespørslene dine. Gå til brukerstøtten for Dropbox Sign for å få hjelp med å lage maler, be om underskrifter, administrere forespørslene dine og så videre.

Vær obs på forespørsels-, størrelses- og lagringsgrensene

Hvis du har gratisabonnement for Dropbox Sign-kontoen du koblet til Dropbox-kontoen din (som er standardabonnementet), kan du sende tre gratis signaturforespørsler hver måned. Finn ut mer om det begrensede gratisabonnementete og hvordan du oppgraderer det.

Filer som lastes opp for å bli underskrevet, kan ikke overstige 40 MB eller 500 sider. Finn ut mer om de støttede filtypene og størrelsene.

Underskrevne filer tar opp plass i Dropbox-kontoen din. Hvis du går tom for plass i Dropbox-kontoen mens en fil venter på å bli underskrevet, vil du se en feilmelding, og den underskrevne versjonen av filen lagres bare i Dropbox Sign-kontoen din og ikke i Dropbox. Finn ut hvor mye lagringsplass du har i Dropbox, og hvordan du kjøper mer.

Administratorer: Administrer Dropbox Sign-integrasjonen for teamet

Administratorer på teamkontoer kan slå Dropbox Sign-integrasjonen på eller av for hele teamet sitt.

Slik slår du integrasjonen av eller på:

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk på Administratorverktøy til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger til venstre.
  4. Rull ned til Ekstra innstillinger og klikk Send for å få underskrift.
  5. Still på Av eller .