Vanlige spørsmål om Dropbox

Denne artikkelen tar for seg spørsmål som er vanlige for personer som har kontoer av typen Dropbox Plus, Professional, Basic og Business-team.

Obs! Du finner spørsmål fra teammedlemmer nederst i denne artikkelen.

Hvis du har et spørsmål som ikke er besvart her, kan du registrere deg for en gratis Dropbox-opplæring på nett med instruktør

Hvis du er administrator for et Dropbox Business-team, kan du ta en titt på vanlige spørsmål for teamadministratorer

Hvorfor synkroniseres ikke filene mine?

Det kan være flere grunner til at filene dine ikke synkroniseres. Forsikre deg først om at:

• Datamaskinen, telefonen eller nettbrettet er koblet til Internett
  • Du er logget inn på samme Dropbox-konto på disse enhetene
  • Filen eller mappen ligger i Dropbox-mappen på datamaskinen

Deretter sjekker du ut artikkelen som handler om feilsøking av synkronisering, for å se hva som kan gjøres for å fikse vanlige problemer

valgurne med hakeDu kan også se på videoen som handler om feilsøking av synkronisering

Hvorfor forsvinner ikonet for skrivebordsprogrammet av og til?

Dropbox-ikonet vises bare hvis Dropbox-skrivebordsappen kjøres i øyeblikket. Slik åpner du Dropbox-skrivebordsappen:

• Windows: Klikk på Start-menyen, klikk deretter på Programmer, og deretter finner og kjører du Dropbox-programmet
  • Mac: Åpne mappen Programmer. Deretter finner og kjører du Dropbox-programmet
  • Linux: Klikk på menyen Programmer og åpne mappen Internett. Deretter finner og kjører du Dropbox-programmet.

valgurne med hakeFinn ut mer om Dropbox-ikoner på skrivebordet .

Hvordan sjekker jeg hvilket abonnement jeg har?

Du kan sjekke hvilket abonnement du for øyeblikket har ved å gå til dropbox.com/account/plan.

Vil elementer i filer jeg har slettet, ta opp lagringsplass?

Nei, slettede filer bruker ikke opp lagringskvoten din.

valgurne med hakeFinn ut mer om slettede filer.

Kan du ha en delt mappe inni en delt mappe?

Du kan kun dele en mappe som ligger inni en annen delt mappe hvis du har en Dropbox Business-konto.

Hvis du ikke har en Dropbox Business-konto, kan du:

valgurne med hakeFinn ut mer om delte mapper inni andre delte mapper.

Hvordan redigerer jeg en fil på en mobil enhet?

Du kan redigere visse filtyper direkte fra Dropbox-mobilappen:

1. Åpne Dropbox-appen på den mobile enheten din.
  2. Trykk på Filer.
  3. Trykk på filen du ønsker å redigere.
  4. Trykk på markørknappen nederst til venstre.

Hvis du ikke ser markørknappen, kan det skyldes at du enten ikke har redigeringstilgang til filen eller at den mobile enheten din ikke har den nødvendige appen for å redigere filen.

valgurne med hakeFinn ut mer om Dropbox på den mobile enheten din.

Hvordan er Dropbox Paper forskjellig fra Google Dokumenter?

Dropbox Paper er mer enn en tekstbehandler på nett – det er et verktøy som gjør det enklere for team å jobbe sammen på ett sted.

Med Dropbox Paper kan du:

• Tildele gjøremål og forfallsdatoer til deg selv eller teamkamerater
  • Legge til alle typer medier eller filer til et dokument
  • Dele et dokument med noen på en enkel måte, selv om de ikke har Dropbox

valgurne med hakeFinn ut mer om Dropbox Paper

Teammedlemmer: Hvorfor ser jeg ikke de samme mappene på Dropbox som et annet teammedlem?

Teammapper kan opprettes og deles med forskjellige personer, noe som kan resultere i at du ser et annet sett med mapper enn teamkameraten din.

valgurne med hakeFinn ut mer om teammapper.

Teammedlemmer: Hva er forskjellen på teammappen og den delte mappen?

En delt mappe er en mappe som hvem som helst kan opprette for å dele filer.

En teammappe kan bare opprettes av en Dropbox Business-teamadministrator, som også kan opprette undermapper i teammappen og velge hvilke medlemmer som har tilgang til hver mappe.

valgurne med hakeFinn ut mer om teammapper

Teammedlemmer: Hvordan finner jeg ut hvem som slettet filer?

Filer i Dropbox-kontoen din kan kun slettes av deg.

Filer i en delt mappe kan slettes av alle andre medlemmer som har redigeringstilgang til mappen. Teamadministratoren din kan vise aktivitetsloggen for å se hvem som har slettet filer i en teammappe.

valgurne med hakeFinn ut mer om aktivitetsloggen