Komme i gang: Viktige byggeklosser for Dropbox

Dropbox gjør så mye mer enn å bare sikkerhetskopiere filer. Det synkroniserer filer på tvers av alle enhetene dine, og gjør at du kan dele disse filene og samarbeide i skyen på en enkel måte. Kom i gang med Dropbox med fem enkle trinn.

1. Installer Dropbox-appene

Du kan få tilgang til kontoen din på tre måter: mobilappen, skrivebordsprogrammet og Dropbox-nettstedet. For å få mest mulig ut av Dropbox installerer du appene på telefonen, nettbrettet og datamaskinen.

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake Last ned og installer Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen (bærbar eller stasjonær datamaskin)

valgurne med hake Last ned og installer Dropbox-mobilappen på telefonen eller nettbrettet

lyspære Tips

Når du har installert skrivebordsprogrammet, vil du se en Dropbox-mappe på datamaskinens harddisk. Filer i denne mappen synkroniseres med Dropbox, noe som betyr at du kan få tilgang til dem fra en hvilken som helst enhet.

byggevirksomhet Byggekloss

Skyen: Dropbox er en «sky»-tjeneste. Dette betyr at filene dine er lagret på våre sikre servere i stedet for på datamaskinen, telefonen eller nettbrettet ditt. En server er rett og slett en annen type datamaskin, som du kan få tilgang til med en Internett-tilkobling.

2. Logg deg inn på kontoen din

Dropbox-nettstedet, skrivebordsprogrammet og mobilappene fungerer som døråpninger som gir deg (og kun deg!) tilgang til kontoen din.

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake Logg på hver app med samme e-postadresse og passord

lyspæreTips

Synkronisering vil fungere når du logger på med samme e-postadresse og passord. Dette sørger også for at du ser de samme filene, uansett hvilken enhet du bruker til å få tilgang til Dropbox-kontoen på.

byggevirksomhet Byggekloss

Skrivebordsprogrammet: Med Dropbox-skrivebordsprogrammet lagres filer i skyen, men en «sikkerhetskopi» lagres i tillegg i Dropbox-mappen på datamaskinen din. Filer i denne mappen bruker fortsatt lagringsplass på harddisken.

3. Legg filer i Dropbox

Du kan legge til filer i Dropbox på flere forskjellige måter.

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake I Dropbox-skrivebordsprogrammet legger du til filer ved å dra og slippe

valgurne med hake På en telefon eller et nettbrett åpner du Dropbox-appen og klikker på +-ikonet for å laste opp filer

valgurne med hake På dropbox.comlegger du til filer med Last opp-knappen eller ved å dra og slippe

lyspæreTips

Du kan legge til (og forhåndsvise) nesten alle typer filer til Dropbox. Hvis du legger til mange filer i Dropbox på én gang, kan det ta litt tid for den opprinnelige opplastingen å fullføres.

byggevirksomhet Byggekloss

Filtyper: Du kan legge til (og forhåndsvise) nesten alle typer filer til Dropbox. Det er imidlertid visse begrensninger basert på datamaskinens operativsystem.

4. Del med hvem som helst

Du kan dele alle filer som er lagret i Dropbox. Du kan også styre hvem som ser hva og hvor lenge. Og takket være den magiske synkroniseringen, vil de du deler med alltid se den nyeste versjonen av filen.

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake Gi skrivebeskyttet tilgang til tingene dine

valgurne med hake Inviter andre til å redigere filene dine sammen med deg

lyspæreTips

Delte filer er skrivebeskyttet, noe som betyr at andre kan se og kommentere, men ikke redigere. Delte mapper kan være skrivebeskyttet, eller du kan la andre redigere filene i en mappe.

Du kan dele filer med hvem som helst, selv om de ikke har noen Dropbox-konto. Hvis noen deler med deg, kan du enten klikke på koblingen i e-postmeldingen eller varselet du mottar, eller legge til en delt mappe i kontoen din.

byggevirksomhet Byggekloss

Nedlasting: Hvis du laster ned filen i en delt kobling og legger den til i Dropbox, vil du ikke se noen fremtidige oppdateringer på den filen – nedlastingen oppretter din egen, unike versjon av filen.

5. Synkroniser filer

Med Dropbox kan du få tilgang til filene dine på en hvilken som helst enhet som er tilkoblet kontoen din. Denne funksjonen – som vi kaller «synkronisering» – er kjernen i hva Dropbox gjør. Det betyr at de nyeste versjonene av filer alltid er tilgjengelige.

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake Sørg for at du har installert Dropbox-appene på alle enhetene dine, og logget på alle med samme e-postadresse og passord. Legg deretter en fil i Dropbox.

valgurne med hake Deretter åpner du denne filen i Dropbox, redigerer den, lagrer og lukker den. Disse endringene vil vises på alle de andre stedene du har tilgang til kontoen fra.

lyspæreTips

Synkronisering skjer automatisk – ingen manuell opplasting/nedlasting er nødvendig.

byggevirksomhet Byggekloss

Synkronisering: Enten du legger til en fil i Dropbox eller fjerner den, vil denne endringen vises på alle de andre enhetene du bruker til å koble til Dropbox. Hvis du for eksempel sletter en fil fra Dropbox-mappen på datamaskinen, vil du ikke lenger se denne filen på Dropbox-nettstedet eller telefonen din.

6. Neste trinn

Takk for at du leste! Hvis du er ferdig med veiledningen for byggeklosser, kan du ta en titt på veiledningen for mestring. Du vil finne innledninger til avanserte funksjoner, rask feilsøking og mer til.