Nå kan du mestre de avanserte funksjonene i Dropbox-kontoen din

Merk av alle elementene i Komme i gang-sjekklisten, hvis du ikke allerede har gjort det. Er du ferdig med disse? Da er du klar for Dropbox-mestring!

1. Sørg for at filene dine er trygge

To-trinns verifisering er et must. Når denne funksjonen er slått på, trenger du brukernavn, passord samt en engangskode for å logge på Dropbox. Hvis enheten skulle gå tapt eller bli stjålet, eller hvis noen får tak i passordet ditt, forblir filene dine trygge!

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake Slå på to-trinns verifisering

lyspære Tips

Du kan sjekke kontoens status med jevne mellomrom med verktøyet for sikkerhetssjekk. Du kan også administrere andre kontoinnstillinger via Innstillinger-menyen på Dropbox-nettstedet.

byggevirksomhet Byggekloss

Kontohygiene: Angi alltid et unikt passord for hver app eller tjeneste du bruker, og bruk aldri samme passord mer enn en gang. På denne måten vil et sikkerhetsproblem på én app eller tjeneste ikke sette de andre i fare.

2. Starte et Paper-dokument

Paper er mer enn et dokument – det er et arbeidsområde for din (eller teamets) kreative prosess. Du kan skrive og redigere sammen med andre i sanntid, få tilbakemeldinger, idémyldre, gjennomgå og godkjenne arbeid, og til og med administrere prosjekter du jobber på. Det er gratis med Dropbox-kontoen din.

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake Starte et Paper-dokument

lyspære Tips

Paper-dokumenter bruker ikke lagringsplass i Dropbox-kontoen. Du kan også velge om du vil dele dokumentet, og om de du deler med kan redigere, vise eller kommentere på dokumentet.

byggevirksomhet Byggekloss

Dokumenter og filer: Vi bruker ofte uttrykket «doc» i Dropbox. Dette er rett og slett en forkortelse for «dokument». Et dokument er én enkelt fil (i dette tilfellet en Paper-fil).

3. Tilpass Dropbox-mobilappen

Hvis du ønsker å få mest mulig ut av Dropbox, kan du gjøre deg kjent med noen av de spesielle funksjonene i mobilappen vår. Med kameraopplasting lagres bilder og videoer fra telefonen automatisk i Dropbox. Med dokumentskanneren kan du bruke telefonens kamera til å skanne og laste opp trykte dokumenter. Offline-filer gjør dessuten Dropbox-filer tilgjengelige på telefonen eller nettbrettet ditt, selv om du ikke har Internett- eller mobiltjeneste.

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake Slå på kameraopplasting

valgurne med hake Bruk telefonen til å skanne dokumenter

valgurne med hake Gjør filer tilgjengelige når du er frakoblet

lyspære Tips

Du kan administrere varsler og andre ting fra samme innstillingsmeny.

byggevirksomhet Byggekloss

Deling: Delte filer og mapper opptar et unikt sted i Dropbox – hvis du sletter dem, blir de automatisk slettet for alle du har delt med.

4. Synkronisere ikoner og enkel filtilgang

Dropbox-skrivebordsprogrammet oppretter en Dropbox-mappe på datamaskinen for å gi enkel filtilgang. Det har også to andre flotte funksjoner: Synkroniseringsikoner viser deg statusen for filsynkronisering, mens Dropbox-ikonet i datamaskinens systemfelt eller menylinje gir en rask oversikt over fil- og kontoaktiviteten din.

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake Kjenn betydningen av hvert filsynkroniserings- og Dropbox-statusikon

valgurne med hake Finn systemfelt-/menylinjeikonet på datamaskinen

lyspære Tips

Når du kopierer filer til Dropbox fra et annet sted på datamaskinen, skal filen umiddelbart vises i Dropbox-mappen. Vær imidlertid oppmerksom på at denne filen kanskje ikke er fullt lastet opp ennå. Sjekk statusikonene for synkronisering for å være sikker.

byggevirksomhet Byggekloss

Slettede filer og synkronisering: Hvis du sletter en fil fra Dropbox-mappen på datamaskinen, blir denne filen slettet fra hele Dropbox.

5. Gjenopprett slettede eller eldre versjoner av filer

I tillegg til å være et tilholdssted for de viktigste tingene dine, oppbevarer Dropbox også øyeblikksbilder av hvordan kontoen din pleide å se ut – slettede filer, eller tidligere versjoner av filer, er bare et klikk unna.

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake Gå tilbake til en eldre versjon av en fil

valgurne med hake Gjenopprett en slettet fil eller mappe

lyspære Tips

Dropbox kan bare hjelpe deg med å gjenopprette en slettet fil eller en tidligere versjon av en fil hvis denne filen ble lagret i Dropbox.

byggevirksomhet Byggekloss

Slettinger og delte mapper: Hvis du sletter eller flytter en fil i en delt mappe, påvirker denne endringen alle andre medlemmer av denne mappen. Hvis dette skjer, bruker du filsøk til å finne ut hva som skjedde eller, hvis du er i et Dropbox Business-team, tar du kontakt med teamadministratoren din.

Neste trinn

Takk for at du leste! Hvis du er ferdig med mestringsveiledningen, går du videre til veiledningen med tips og triks. Du vil oppdage noen gode tidsparere og «Det visste jeg ikke at Dropbox kunne gjøre!»-funksjoner.