Tips og triks for Dropbox

Merk alle elementene i byggeklosser- og mestre Dropbox-sjekklistene, hvis du ikke allerede har gjort det. Er du ferdig med disse? Nå er det tid for noen avanserte tips og triks!

1. Opprette en filanmodning

Du kan samle inn filer fra andre, selv om de ikke har noen Dropbox-konto.

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake Opprett en filanmodning

lyspære Tips

Når du har samlet inn filer fra andre, kan du opprette en kobling til denne mappen og dele den (selv om de du deler med ikke har noen Dropbox-konto).

byggevirksomhet Byggekloss

Deling og medlemsplass: Delte mapper bruker lagringsplass på kontoen til alle som har tilgang til denne mappen, mens delte koblinger kun tar opp lagringsplass i kontoen til eieren av filen (med mindre du laster den ned).

2. Administrer Dropbox-lagringsplassen

Enten du går tom for lagringsplass i Dropbox-kontoen eller går tom for lagringsplass på datamaskinens harddisk, er det flere ting du kan gjøre.

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake Skaff mer lagringsplass til kontoen

valgurne med hake Oppgrader til Dropbox Plus eller Professional og få mer lagringsplass

valgurne med hake Spar harddiskplass på datamaskinen med selektiv synkronisering

lyspære Tips

Hvis du har en Dropbox Plus-, Family-, Professional- eller Business-konto, kan du også bruke smart synkronisering til å spare harddiskplass på datamaskinen din. Med smart synkronisering kan du se alle filene i Dropbox-kontoen på Dropbox-mappen på datamaskinen, men spare harddiskplass.

byggevirksomhet Byggekloss

Kontolagring: Avhengig av hvilket type abonnement du bruker, vil Dropbox-kontoen din ha forskjellig kapasitet (for eksempel 2 GB eller 2 TB). Vi bruker ord som «lagring», «plass» og «kvote» til å beskrive denne kapasiteten, men de betyr det samme.

3. Last opp skjermbilder og skjermopptak

Hvis du bruker Dropbox-skrivebordsprogrammet, kan du konfigurere det slik at skjermopptak og skjermbilder automatisk lastes opp til Dropbox. Du får også en kobling til dette skjermbildet, slik at det er enkelt å dele det med andre.

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake Angi at skjermbilder og skjermopptak automatisk skal lastes opp til Dropbox

lyspære Tips

Delte koblinger til et skjermbilde fungerer bra i Dropbox Paper. Bare lim inn koblingen, så vil bildet gjengis.

byggevirksomhet Byggekloss

Skrivebordsprogram og lagringskvote: Filer i Dropbox-mappen på datamaskinen bruker fortsatt plass på datamaskinens harddisk.

4. Administrere kontofakturering

Hvis du har en betalt Dropbox-konto, kan du oppdatere faktureringsinformasjon, få fakturaer eller til og med søke etter en belastning på en enkel måte.

Sørg for at det skjer!

valgurne med hake Endre betalingsmåten eller faktureringsinformasjonen (for eksempel adresse), eller endre faktureringssyklusen til månedlig eller årlig

valgurne med hake Finn fakturaer og kvitteringer

valgurne med hake Søk etter en belastning på kredittkortet ditt

lyspære Tips

Hvis du har kjøpt abonnementet via en mobilappbutikk, kan du gjøre Dropbox-kontoendringer direkte via denne appbutikken.

byggevirksomhet Byggekloss

Skrivebordsprogrammet og filsynkronisering: Hvis du endrer en fil i Dropbox-mappen på datamaskinen, synkroniseres denne endringen tilbake til Dropbox.

Neste trinn

Takk for at du leser veiledningen for byggeklosser, mestring og tips og triks. Du er klar til å bruke Dropbox, og ikke minst til å frigjøre din egen kreative energi. Hvis du noen gang skulle trenge en oppdatering, kan du besøke disse veiledningene på nytt.