Hvordan organisere Dropbox-filer og -mapper?

Oppdatert Nov 22, 2023

Er mappene dine velorganiserte, slipper du å bruke lang tid på å lete etter filer som dokumenter, bilder og videoer. Slik kommer du raskt i gang:

Lag et mappehierarki

• Gi hver fil sitt eget hjem.
  • Gruppér mapper og undermapper i kategorier som gir logisk mening for deg.
  • Legg til eller opprett få mapper på det øverste nivået, og legg heller til flere på nivåene under.

Alle endringer du gjør i fil- eller mappestrukturen, vil også gjelde for de tilkoblede enhetene dine og for Dropbox’ nettsider.

Finn ut mer om synkronisering av filer og mapper på tvers av enhetene dine og på dropbox.com.

Opprett en navnekonvensjon

• Alfabetisk rekkefølge
  • Kronologisk rekkefølge (DD.MM.ÅÅÅÅ)
  • Numerisk rekkefølge
  • Etter gruppe (f.eks. kunde, plassering, filtype ...)
  • Noe som gjør det enkelt for deg å huske

Finn ut mer om hvordan du bruker navnekonvensjoner til å organisere Dropbox-kontoen din.

Legg til emneknagger i filer og mapper

Finn filer og mapper raskt ved å legge til emneknagger. Du kan merke filer ved å:

• Temaene de forholder seg til
  • Prosjektene de er en del av
  • Teamet/teamene som eier dem

For å søke etter filer og mapper ved hjelp av emneknagger bruker du søkefeltet øverst på skjermen. Du kan også fjerne emneknagger fra en valgt fil eller mappe ved å klikke på X til høyre for emneknaggen.

Finn ut mer om hvordan du bruker emneknagger til å organisere Dropbox-kontoen din.