Alternativer for Dropbox-automatisering

Denne funksjonen er tilgjengelig for alle Dropbox-brukere på dropbox.com.

Du kan bruke automatiseringsalternativer i Dropbox til å organisere og automatisere oppgaver, sånn som å pakke ut og konvertere filer, i kontoen din.

Slik oppretter du en automatisert mappe

Gjør følgende for å opprette en automatisert mappe:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Ny automatisert mappe til høyre.
  3. Gi mappen et navn, og velg et automatiseringsalternativ.
    • Alternativene du kan velge mellom, er Filer som legges til i en mappe, lagres som PDF-er; Filer som legges til i en mappe, er vannmerket; Filer som legges til i en mappe, pakkes ut; Filer som legges til i en mappe, merkes*; Filer som legges til i en mappe, lagres som bilder; Filer som legges til i en mappe, lagres som videoer; og Filer som lagres i en mappe, sorteres basert på kategori.
      • Merk: Når du legger til et vannmerke, kan du velge enten et bilde eller tekst. Du kan se en forhåndsvisning av dokumentene dine med vannmerket i panelet til høyre.
  4. Når du har lagt til alle alternativene dine, klikker du på Lagre.

*Bare tilgjengelig for brukere med Dropbox Professional-, Standard-, Advanced- og Enterprise-abonnementer

Slik legger du til en automatisering for en eksisterende mappe

Gjør følgende for å legge til en automatisering for en mappe:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på mappen der du vil legge til automatisering.
  3. Klikk på Legg til automatisering.
  4. Velg et automatiseringsalternativ, og klikk på Neste.
  • Når du legger til et vannmerke, kan du velge enten et bilde eller tekst. Du kan se en forhåndsvisning av dokumentene dine med vannmerket i panelet til høyre.

5. Følg instruksjonene, og klikk deretter på Legg til.

Merk: Du må ha redigeringstilgang i en mappe for å legge til, endre eller slette automatiseringer.

Slik setter du automatiseringer på pause

Gjør følgende for å sette en automatisering på pause for en mappe:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på mappen du vil sette på pause.
  3. Klikk på Endre automatisering.
  4. Deretter velger du å aktivere eller sette på pause øverst til høyre.

Slik fjerner du automatiseringer fra en mappe

Gjør følgende for å fjerne en automatisering fra en mappe:

1. Logg deg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på mappen der du vil fjerne automatisering.
  3. Klikk på Endre automatisering.
  4. Klikk på søppelbøtten øverst til høyre i vinduet.
  5. Klikk på Fjern.

Slik deler du en automatisert mappe

Automatiserte mapper kan deles akkurat som andre mapper. Automatiseringen forblir aktiv for alle mappen deles med. Når en automatisert mappe har blitt delt med noen, får vedkommende beskjed om at mappen er automatisert, og hvilken automatisering som brukes.

Hva skjer hvis jeg flytter en fil til en automatisert mappe?

Du kan flytte en fil til en automatisert mappe på samme måten som du ville  flytte en fil til en annen mappe i Dropbox-kontoen din. Når du flytter en fil til en automatisert mappe, tas automatiseringen i bruk. Dette fungerer på samme måte for mappene dine så vel som mapper som deles med teammedlemmer.

Hvis en fil flyttes til en automatisert mappe ved en feil, kan du klikke på Angre i panelet nederst på skjermen.