Alternativer for Dropbox-automatisering

Oppdatert Mar 27, 2024
person icon

Denne funksjonen er tilgjengelig for alle Dropbox-brukere på dropbox.com.

Du kan bruke automatiseringsalternativer i Dropbox til å organisere og automatisere oppgaver, sånn som å pakke ut og konvertere filer, i kontoen din.

Slik oppretter du en automatisert mappe

Gjør følgende for å opprette en automatisert mappe:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Opprett mappe under søkefeltet øverst.
    • Du kan også klikke på + Opprett og velge Mappe.
  3. Velg Automatisert mappe.
  4. Velg et automatiseringsalternativ:
    • Velg en kategori du vil sortere filer etter
    • Angi en regel som gir filer nytt navn
    • Velg et merke for å organisere og finne filer
      • Merk: Kun tilgjengelig for brukere med Dropbox Professional-, Standard-, Advanced- og Enterprise-abonnement.
    • Konverter filer til PDF-er
    • Velg et bildeformat du vil konvertere filer til
    • Velg et filformat du vil konvertere videoer til
    • Pakk ut filer
    • Velg et filformat du vil konvertere lydfiler til
    • Gi vannmerke til filer
      • Merk: Når du legger til et vannmerke, kan du velge enten et bilde eller tekst. Du kan se en forhåndsvisning av dokumentene dine med vannmerket i panelet til høyre.
  5. Navngi mappen din og bruk de reglene du ønsker å sette for denne automatiseringen.
highlight icon

Merk: For å opprette mer enn én automatisering for filer og undermapper som legges til denne mappen, klikker du på «+» (plusstegn) ved siden av Legg til trinn for opptil fem automatiseringsregler.

1. Klikk Lagre.

Slik legger du til en automatisering for en eksisterende mappe

Gjør følgende for å legge til en automatisering for en mappe:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Naviger til undermappen der du vil legge til automatisering.
  3. Klikk på tannhjulikonet ved siden av mappenavnet.
  4. Velg Organiser.
  5. Klikk på Legg til automatisering.
  6. Velg automatiseringsalternativet og klikk på Lagre.
highlight icon

Merk: Du må ha redigeringstillatelse for en mappe for å legge til, endre eller slette automatiseringer.

Slik legger du til en automatisering i undermapper

Mapper som legges til en annen mappe med en eksisterende automatisering, vil arve den automatiseringen.

For å legge til en annen automatisering i en mappe som er inne i en automatisk mappe:

1. Logg på Dropbox.com.
  2. Naviger til undermappen der du vil legge til automatisering.
  3. Hold musepekeren over mappen du vil sette på pause og klikk på «» (ellipse) til høyre, eller merk av i boksen ved siden av mappen, klikk deretter på «…» over fil-/mappelisten.
  4. Klikk på Legg til automatisering.
  5. Velg automatiseringsalternativet og klikk på Lagre.
    • For å legge til denne automatiseringen på alle filene som for øyeblikket er i denne undermappen, klikker du på Bruk på gjeldende filer.
    • For å legge til denne automatiseringen til alle undermappene til denne mappen, klikker du Inkluder filer i alle undermapper.
highlight icon

Merk: Når alternativet Anvend på alle undermapper er aktivert, utvides automatiseringsregelen til å inkludere alle undermapper og deres innbygde undermapper.Enhver fil som blir lagt til hovedmappen, dens undermapper eller enda dypere undermapper vil ha den automatiseringen anvendt. Filer vil matche automatiseringen av nærmeste overordnet-kart.

Slik setter du automatiseringer på pause

Gjør følgende for å sette en automatisering på pause for en mappe:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over mappen du vil sette på pause og klikk på «» (ellipse) til høyre, eller merk av i boksen ved siden av mappen, klikk deretter på «…» over fil-/mappelisten.
  3. Klikk på Endre automatisering.
  4. Deretter velger du å aktivere eller sette på pause øverst til høyre.
  5. Klikk Lagre.

Slik fjerner du automatiseringer fra en mappe

Gjør følgende for å fjerne en automatisering fra en mappe:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over mappen du vil fjerne automatiseringen for og klikk på «» (ellipse) til høyre, eller merk av i boksen ved siden av mappen, klikk deretter på «…» over fil-/mappelisten.
  3. Klikk på Endre automatisering.
  4. Klikk på søppelbøtten øverst til høyre i vinduet.
  5. Klikk på Fjern.

Slik deler du en automatisert mappe

Automatiserte mapper kan deles akkurat som andre mapper. Automatiseringen forblir aktiv for alle mappen deles med. Når en automatisert mappe har blitt delt med noen, får vedkommende beskjed om at mappen er automatisert, og hvilken automatisering som brukes.

highlight icon

Merk: Enhver undermappeautomatisering som du har angitt, vil ikke overføres når mappen er delt. Når mappen er delt, må du også tilbakestille eventuelle undermappeautomatiseringer som tidligere ble angitt i den overordnede mappen. Hvis automatiseringene ble arvet, må du gå direkte inn i den delte undermappen for å legge til dem på nytt.

Hva skjer hvis jeg flytter en fil til en automatisert mappe?

Du kan flytte en fil til en automatisert mappe på samme måten som du ville flyttet en fil til en annen mappe i Dropbox-kontoen din. Når du flytter en fil til en automatisert mappe, tas automatiseringen i bruk. Dette fungerer på samme måte for mappene dine så vel som mapper som deles med teammedlemmer.

Hvis en fil flyttes til en automatisert mappe ved en feil, kan du klikke på Angre i panelet nederst på skjermen.