Vanlige spørsmål om Dropbox Backup

Oppdatert Oct 10, 2023
person icon

I denne artikkelen beskrives en funksjon som er tilgjengelig for kunder på alle Dropbox-abonnementer.

I denne artikkelen finner du svar på vanlige spørsmål om Dropbox Backup.

Hva er forskjellen mellom nettskysikkerhetskopiering og nettskylagring?

Ved bruk av skysikkerhetskopiering opprettes sikre, oppdaterte kopier av filene på datamaskinen din, som du har tilgang til uansett hvor du bruker Dropbox.

Du får ikke mer plass på datamaskinen eller ekstra lagringsplass ved å sikkerhetskopiere filer til nettskyen. Dropbox Backup-abonnementet tilbyr så mye lagringsplass du trenger for å automatisk sikkerhetskopiere én datamaskin og én ekstern stasjon til skyen.

Bruker du ikke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å sikkerhetskopiere og gjenopprette filene dine.

Med nettskylagring får du ekstra plass som du kan bruke til å lagre filer og mapper på nettet i nettskyen. Med nettskylagring har du tilgang til filene dine uansett hvor du bruker Dropbox, og du kan organisere innholdet ditt, synkronisere det på alle enhetene du er logget på, og samarbeide med andre. Du kan bruke nettskylagring for å få mer plass på datamaskiner og andre enheter ved å gjøre innholdet kun tilgjengelig på nettet. Med abonnementer som Dropbox Basic, Plus, Family, Professional, Standard, Advanced og Enterprise får du nettskylagring for personlig og profesjonell bruk.

Hva blir sikkerhetskopiert?

Du kan velge hvilke mapper som skal sikkerhetskopieres fra datamaskinen eller en ekstern harddisk, under konfigureringen. Gjør følgende for å se en fullstendig liste over filer som sikkerhetskopieres i Dropbox-kontoen din:

1. Åpne innstillingene for Dropbox-skrivebordsappen.
  2. Klikk på Sikkerhetskopier-fanen.
  3. Klikk på Administrer sikkerhetskopiering
  4. Klikk på Se innhold eller Se sikkerhetskopierte filer.

Hva blir ikke sikkerhetskopiert?

Hvis du velger å sikkerhetskopiere datamaskinen din, kan du bare sikkerhetskopiere filer og mapper fra harddisken som Dropbox-skrivebordsappen er installert på (vanligvis stasjonen der operativsystemet ditt er installert). Hvis du har installert andre stasjoner, inkluderes de ikke i sikkerhetskopien.

Du kan også velge å utelate visse filer og mapper fra sikkerhetskopien ved å høyreklikke på dem i Dropbox-mappen i Filutforsker eller Finder og velge Ikke synkroniser til dropbox.com.

Hvor mange datamaskiner og eksterne harddisker kan jeg sikkerhetskopiere?

Antall datamaskiner og eksterne harddisker du kan sikkerhetskopiere, avhenger av abonnementet ditt:

• Dropbox Basic, Plus, Professional, Essentials og Family: Du kan sikkerhetskopiere så mange datamaskiner og eksterne harddisker du vil, så lenge du holder deg innenfor abonnementets lagringsplassgrense.
  • Dropbox Standard, Advanced og Enterprise:
    • Teamet ditt kan sikkerhetskopiere så mange datamaskiner de vil, så lenge dere holder dere  innenfor abonnementets lagringsplassgrense
    • Antall sikkerhetskopier av eksterne stasjoner teamet ditt kan opprette, er lik antallet lisenser du har.
      • Hvis for eksempel abonnementet ditt er for 15 lisenser, kan teamet ditt lage opptil 15 sikkerhetskopier av eksterne harddisker til sammen. Du kan velge å dele sikkerhetskopiene av eksterne harddisker til teamet ditt som du vil.
  • Dropbox Business og Business Plus: Teamet ditt kan sikkerhetskopiere så mange datamaskiner og eksterne harddisker de vil, så lenge dere holder dere innenfor abonnementets lagringsplassgrense.

Fjernes filer fra datamaskinen eller harddisken hvis jeg sikkerhetskopierer datamaskinen min eller en ekstern harddisk?

Nei. Det lages en kopi av filene dine i Dropbox Backup, men de fjernes ikke fra datamaskinen eller den eksterne harddisken. Hvis du imidlertid sletter filene fra datamaskinen eller Dropbox-kontoen, slettes de også fra den andre plasseringen. Filer som er sikkerhetskopiert fra en ekstern harddisk, kan bare slettes direkte fra den eksterne harddisken.

Du kan gjenopprette slettede filer og mapper fra sikkerhetskopien i opptil 30 eller 180 dager, avhengig av planen din. Når du gjenoppretter filer og mapper på dropbox.com, gjenopprettes de på datamaskinen også.

Hvilke typer eksterne harddisker støttes for Dropbox Backup?

Du kan sikkerhetskopiere følgende eksterne harddisker til Dropbox Backup:

• På Windows:  NTFS, exFAT, FAT32
  • På Mac: HFS+, APFS, exFAT, FAT32
highlight icon

Merk: Krypterte APFS-stasjoner støttes ikke.

Kan jeg sikkerhetskopiere filene fra datamaskinen min til Dropbox og andre leverandører av sikkerhetskopiering i nettskyen samtidig?

Den oppdaterte versjonen av Dropbox Backup kan sikkerhetskopiere filer og mapper som er sikkerhetskopiert av iCloud, Google Drive og One Drive. Det er imidlertid anbefalt, men ikke nødvendig, for deg å deaktivere disse kontoene før du bruker Dropbox Backup.

Hvis du bruker en eldre versjon av Dropbox Backup, må du deaktivere andre sikkerhetskopier før du bruker Dropbox Backup. Finn ut hvordan du deaktiverer iCloudGoogle Drive og OneDrive.

Hvorfor sikkerhetskopieres ikke filene mine?

Sørg for at Dropbox-skrivebordsappen er installert på datamaskinen din, og finn ut hvordan du:

Jeg ser en «.dbxignore»-fil i sikkerhetskopien min. Hva er dette?

Noen eksterne harddisker må opprette loggfiler for å fungere. For å spare plass i sikkerhetskopien ignorerer Dropbox disse. og oppretter i stedet plassholderfiler av typen .dbxignore, som tar mindre plass.

Kan jeg beholde Dropbox-mappen min på den eksterne harddisken jeg sikkerhetskopierer?

Nei, du kan ikke ha Dropbox-mappen på den eksterne harddisken du vil sikkerhetskopiere. Hvis den ligger der, flytter du den tilbake til harddisken på datamaskinen før du sikkerhetskopierer den eksterne harddisken.

Hvorfor fikk jeg en feilmelding hvor det stod «Det oppstod et problem med sikkerhetskopien»?

Filene dine er trygge selv om du mottar denne feilmeldingen. Men det oppstod et teknisk problem som stanset den opprinnelige sikkerhetskopieringen din og opprettet en ny. Den nye sikkerhetskopien vil ha «(ny)» eller et nummer (f.eks «MyDrive(1)») på slutten av navnet, og vil fungere på samme måte som originalen. Eventuelle endringer som gjøres på datamaskinen eller harddisken din, vil kun gjenspeiles i den nye sikkerhetskopien.

Den nye sikkerhetskopien starter med en fersk versjonshistorikk. For å beholde den opprinnelige versjonshistorikken kan du beholde den gamle sikkerhetskopien.

Du kan frigjøre lagringsplass ved å slette den gamle sikkerhetskopien. Hvis du sletter den gamle sikkerhetskopien i Dropbox, slettes ingen av filene på datamaskinen eller den eksterne harddisken din.

highlight icon

Merk: Før du sletter den gamle sikkerhetskopien, må du sørge for at den nye sikkerhetskopien har alle filene du trenger. Hvis det er filer du vil beholde i den gamle sikkerhetskopien som ikke vises i den nye, må du laste ned disse filene før du sletter den gamle sikkerhetskopien.

Hva gjør jeg hvis jeg får en feilmelding som sier «Dropbox Backup har sluttet å virke»?

Hvis du ser en feilmelding som sier at Dropbox Backup har sluttet å virke, logger du av og på Dropbox-skrivebordsappen igjen. Du må konfigurere sikkerhetskopiene på nytt for å fortsette å sikkerhetskopiere innholdet ditt. Hvis du setter opp sikkerhetskopiering av en ekstern harddisk, kobler du fra den eksterne harddisken og kobler den til igjen for å starte oppsettet.

highlight icon

Merk: Hvis du velger å ikke gjøre noe, vil sikkerhetskopiene fortsatt være tilgjengelige fra dropbox.com/backup/all, men de vil ikke lenger oppdateres.

Mapper med navnene «ToolKit» og «FileHistory» ble ikke sikkerhetskopiert. Hvorfor?

Som standard sikkerhetskopieres ikke disse mappene, ettersom mappenavnene kan forårsake et teknisk problem.

Hvis du vil sikkerhetskopiere disse mappene, må du gi dem nye navn.

Hvorfor får jeg feilmeldinger når jeg konfigurerer sikkerhetskopiering?

Hvis du får en feilmelding når du konfigurerer sikkerhetskopiering, kan du prøve følgende feilsøkingstrinn før du prøver å konfigurere igjen:

Hvorfor ser jeg ikke filene mine etter at jeg har sikkerhetskopiert datamaskinen?

Filer som ikke kunne sikkerhetskopieres til Dropbox, legges i en mappe som heter Filer på datamaskinen min i stedet.

highlight icon

Merk: Hvis du bruker en Mac og ikke ser filene dine i Finder etter sikkerhetskopiering, tvinger du avslutning av Finder og starter det på nytt.

Hvorfor ser jeg ikke sikkerhetskopiene mine i Dropbox-mappen?

Sikkerhetskopier lastes ikke ned til datamaskinen din, så du vil ikke se dem i Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac). Du kan se sikkerhetskopiene dine ved å gjøre følgende:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på ruteikonet øverst i venstre hjørne.
  3. Klikk på Sikkerhetskopiering i listen som dukker opp.

Hvorfor har jeg problemer med et program etter at jeg har sikkerhetskopiert datamaskinen min?

Start programmet på nytt. Vi anbefaler spesielt at du starter følgende programmer på nytt:

• Firefox
  • Google Chrome
  • Microsoft Outlook
  • Safari
  • Hvis du bruker Windows og Microsoft Edge, sikkerhetskopieres ikke Microsoft Edge-nedlastingene dine til Nedlastinger -mappen i Dropbox med denne funksjonen. Hvis du vil sikkerhetskopiere Microsoft Edge-nedlastinger til Dropbox likevel, må du manuelt  endre hvor Microsoft Edge-filer lastes ned i Dropbox.

Kan jeg flytte, slette eller gi nytt navn til mappene mine etter at jeg har sikkerhetskopiert dem?

Du bør ikke flytte, slette eller gi nytt navn til mapper på øverste nivå på datamaskinen din etter at du har sikkerhetskopiert dem. Hvis du utfører noen av disse handlingene, vil sikkerhetskopieringen stoppe. Du kan imidlertid fortsatt flytte, slette eller gi nytt navn til filene i mappene på øverste nivå uten å påvirke sikkerhetskopiene.

Hvorfor kan jeg ikke redigere sikkerhetskopiert innhold på dropbox.com?

Dropbox Backup er utviklet for å sikkerhetskopiere innhold i én retning, fra enheten din til nettskyen. Hvis du vil redigere innholdet etter å ha sikkerhetskopiert det til Dropbox Backup, må du gjøre det i filene eller mappene på den originale enheten.

Hvorfor kan jeg ikke dele sikkerhetskopiert innhold?

Dropbox Backup er utviklet for å sikkerhetskopiere og beskytte innholdet på enheten din, ikke for å dele og samarbeide. Vi forhindrer deling slik at du ikke utilsiktet gir tilgang til sensitivt innhold. For å dele filer og mapper kan du bruke et av abonnement med skylagring, som Dropbox Basic, Plus, Family, Professional, Standard, Advanced eller Enterprise.

Hva om jeg ved et uhell sletter en sikkerhetskopiert fil eller mappe?

Du kan gjenopprette slettede filer i Dropbox-kontoen din opptil 30 dager etter slettedatoen. Finn ut mer om hvordan du gjenoppretter slettede filer.

Hva om jeg ved en feil sletter hele sikkerhetskopien min?

Du kan gjenopprette en slettet sikkerhetskopi innenfor abonnementets dataoppbevaringsperiode ved å følge disse trinnene i Slik gjenoppretter du filer og mapper med Dropbox Backup.