Slik setter du opp Dropbox Backup

Oppdatert Mar 06, 2024
person icon

I denne artikkelen beskrives en funksjon som er tilgjengelig for kunder på alle Dropbox-abonnementer.

Før du setter opp en sikkerhetskopi, må du sørge for å:

• Lukk alle åpne filer og apper på datamaskinen din.
  • Installer Dropbox skrivebordsappen dersom du ikke har gjort det allerede.
  • Koble til internett.
  • Mens den oppdaterte versjonen av Dropbox Backup kan sikkerhetskopiere filer og mapper som også er sikkerhetskopiert med andre leverandører, som iCloud, Google Drive og OneDrive, anbefaler vi at du deaktiverer disse sikkerhetskopiene før du bruker Dropbox Backup for å forhindre konflikter mellom sikkerhetskopier.
highlight icon

Obs! Hvis du bruker den gamle versjonen av Dropbox Backup, må du deaktivere de andre sikkerhetskopiene før du bruker Dropbox Backup. Finn ut hvordan du deaktiverer iCloudGoogle Disk og OneDrive.

Slik konfigurerer du sikkerhetskopiering:

1. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac).
  2. Klikk på avataren din eller initialene dine øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på fanen Sikkerhetskopier.
  5. Klikk Oppsett.
highlight icon

Merk: Hvis du bruker den oppdaterte versjonen av Dropbox Backup, kan du klikke på Endre mappevalg for å legge til en annen mappe fra enheten som ikke er oppført.

1. Under Legg til en sikkerhetskopi velger du datamaskinen eller den eksterne harddisken du vil sikkerhetskopiere.
  2. Klikk på La oss komme i gang (datamaskin) eller Sikkerhetskopier [stasjonsnavn] (ekstern harddisk).
  3. Merk av i boksene ved siden av mappene du vil sikkerhetskopiere.
  4. Klikk på Konfigurer eller Sikkerhetskopier.
  5. Hvis du bruker Mac, klikker du på OK når du blir bedt om å gi Dropbox tilgang til mappene dine.

Du kan bruke datamaskinen på vanlig måte mens sikkerhetskopieringen pågår.

Hvis noen filer eller mapper ikke kan sikkerhetskopieres, vises de i køen for synkroniseringsfeil. Slik ser du disse filene:

1. Klikk på Dropbox-ikonet på oppgavelinjen (Windows) eller menylinjen (Mac).
  2. Klikk på avataren din eller initialene dine øverst til høyre.
  3. Klikk på Vis synkroniseringsproblemer.

Finn ut mer om feilsøking av synkroniseringsproblemer.