Slik lagrer du skjermbilder og skjermopptak i Dropbox

Oppdatert Jan 26, 2024

Skjermbilde-funksjonen lar deg automatisk lagre skjermbilder og skjermopptak i Dropbox-kontoen din. Når du slår på denne funksjonen, skjer følgende:

• Skjermbilder og skjermopptak lagres automatisk i en mappe i kontoen din med navnet Skjermbilder
  • En kobling til skjermbildet eller skjermopptaket kopieres automatisk, så det er enkelt å dele

Denne funksjonen er kun tilgjengelig på Mac- og Windows-maskiner, med unntak av Windows i S-modus.

highlight icon

Obs! Hvis du bruker MacOS Catalina 10.15 eller nyere, vil du se et varsel der det står at «Dropbox ønsker tilgang til filer i skrivebordsmappen din». Klikk på OK for å sørge for at Dropbox lagrer skjermbildene dine.

Hvordan lagre skjermbilder og skjermopptak i Dropbox på Mac- og Windows-maskiner

Slik lagrer du automatisk skjermbilder og skjermopptak i Dropbox-kontoen din på Mac- og Windows-maskiner:

1. Sørg for at Dropbox-skrivebordsprogrammet er installert.
  2. Åpne innstillingene for Dropbox-skrivebordsprogrammet.
  3. Klikk på fanen Sikkerhetskopier.
  4. Merk av boksen ved siden av Del skjermbilder og skjermopptak med Dropbox.
highlight icon

Merk: Hvis du bruker en Mac-maskin, må du ha valgt å lagre skjermbildene på skrivebordet for at denne funksjonen skal fungere. Velg hvor skjermbildene lagres på en Mac.

Når du tar et skjermbilde, vil en kobling til det skjermbildet bli kopiert. Du kan lime inn koblingen der du vil dele den.

Du kan også bruke Dropbox Capture til å ta bilder av bestemte deler av skjermen din.

Slik velger du om skjermbilder og skjermopptak skal lagres på team- eller privatkontoen din

Hvis du har en Dropbox bedriftskonto som du har koblet til den private kontoen din og har koblet begge til datamaskinen din, kan du velge hvilken konto skjermbildene og skjermopptakene skal lagres i. Dette gjør du ved å bruke rullegardinmenyen ved siden av avmerkingsboksen Del skjermbilder og skjermopptak med Dropbox.

Kan jeg lagre skjermbilder i Dropbox på en mobil enhet?

Skjermbilde-funksjonen er ikke tilgjengelig på mobile enheter. Som et alternativ kan du bruke kameraopplastingsfunksjonen til å laste opp kamerarullen din til Dropbox automatisk.

Kan jeg automatisk lagre Zoom-opptak i Dropbox?

Ja, du kan konfigurere Zoom-innstillingene til å velge Dropbox som lagringssted for å lagre opptak. Finn ut mer om hvordan du administrerer innstillingene dine i Zoom-skrivebordsappen.