Hva skjer når jeg sletter en fil fra Dropbox-kontoen min?

Oppdatert Mar 15, 2024

Når du sletter en fil fra Dropboxen, vil den ikke lenger være synlig i noen av mappene du ser i kontoen. Men filen blir ikke slettet før etter gjenopprettingsperioden:

• Dropbox Basic-, Plus- og Family-kontoer kan gjenopprette slettede filer i 30 dager.
  • Dropbox Professional-kontoer og standard teamkontoer kan gjenopprette slettede filer i 180 dager
  • Advanced- og Enterprise-teamkontoer kan gjenopprette slettede filer i 365 dager.
warning icon

Viktig: Standard filgjenopprettingsperioder og alternativer gjelder ikke filer som er slettet direkte fra Send og spor-funksjonen. Sletting av en fil fra Send og spor er permanent, og eventuelle tilknyttede metadata eller dataanalyser kan ikke gjenopprettes når filen er slettet.

Etter denne gjenopprettingsperioden vil alle filer slettes innen 90 dager ved normal drift. Det kan ta flere dager å fullføre slettingen, avhengig av hvor mange filer som er valgt for sletting.
highlight icon

Obs! Filer som er en del av en policy for fjerning av data, kan bli slettet før utløpet av gjenopprettingsvinduet.

Hva skjer når jeg permanent sletter en fil eller mappe?

Når du sletter en fil eller mappe permanent, er den ikke lenger synlig i noen av mappene dine, og du kan ikke gjenopprette den.

Hva skjer når jeg sletter en delt mappe?

Når du sletter en fil fra en delt mappe, vil medlemmene av mappen kunne gjenopprette filen.

Hvis du eier den delte mappen

• Etter at du har slettet den permanent, blir mappen slettet fra Dropbox-kontoene til alle medlemmer, og tilgang til den blir fjernet på permanent basis.
  • Hvis du ønsker å gi medlemmer en kopi av mappen, kan du oppheve delingeni stedet.

Hvis du ikke eier den delte mappen

• Permanent sletting av mappen fjerner den fra Dropbox-kontoen din.
  • Alle andre medlemmer av mappen har fortsatt tilgang.

Mekanismer for ødeleggelse av data

Dropbox bruker en sikker slettingsprosess for å slette data fra serverne. Når en Dropbox-harddisk har nådd slutten av levetiden sin eller er skadet, følger vi dessuten en avslutningsprosess som fysisk eller logisk ødelegger disken slik at data ikke kan gjenopprettes. Våre tredjeparts tjenesteleverandører følger også sikre prosesser for beskyttelse for medier de har styring over.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør filgjenoppretting og historikk enkelt.

Hva skjer når jeg sletter en Send og spor-fil?

Sletting av filkopier i Send og spor er permanent. Eventuelle metadata og data knyttet til den filen, kan ikke gjenopprettes, selv om kildefilen er intakt. Sletting av en fil i Send og spor vil ikke påvirke kildefilene på Dropbox-kontoen din, lokal stasjon, OneDrive, Google Drive eller «Send og spor»-mappen.
Sletting av filkopire fra «Send og spor»-mappen fjerner automatisk filen som er lagret i Send og spor, sammen med tilhørende metadata og analyser. Gjenoppretting av filkopien gjenoppretter Send og spor-filen og dens data.

Filer som ligger i «Send og spor»-mappen, tar opp lagringsplass og teller mot lagringsplassgrensen din.
Sletting av den originale filen fra Dropbox-kontoen din fjerner den automatisk, og alle tilhørende metadata og analyser, fra Send og spor også. Gjenoppretting av den originale filen gjenoppretter Send og spor-filen og dens data.