Jeg fikk en e-post om en inaktiv Dropbox-konto. Hva må jeg gjøre?

Fra tid til annen sletter Dropbox inaktive kontoer. Hvis det ikke er noen aktivitet i Dropbox-kontoen over en lengre periode, vil Dropbox varsle deg, eller eieren av kontoen, per e-post.

Hvis du vil at kontoen skal holdes aktiv, logger du på. Vi vet da at du ønsker å beholde den. Hvis du derimot ikke ønsker å beholde kontoen, kan du stenge den.

Hvis du aktivt bruker Dropbox, men mottok en e-post om en inaktiv konto, kan du kontakte oss ved å bruke instruksjonene nederst i denne artikkelen.

Hva betyr inaktiv?

Dropbox fastslår inaktive kontoer ved å se på pålogginger og filaktivitet (tillegging, redigering eller sletting) hvor som helst på Dropbox (inkludert ting som Dropbox Paper eller Dropbox Capture), i løpet av de siste 12 månedene. Hvis du har logget på eller hatt filaktivitet på Dropbox i løpet av de siste 12 månedene, anses kontoen din som aktiv.

Merk: Aktivitet på andre tjenester som drives av Dropbox (som Dropbox Sign eller DocSend), teller ikke som aktivitet.

Beholde kontoen

Stenge kontoen

Andre spørsmål

Jeg har mottatt en e-post om kontoen min, men jeg har aktivt brukt Dropbox

Hvis du nylig har brukt Dropbox-kontoen din, men likevel mottok en e-post om stenging av kontoen, er det sannsynlig at vi kontaktet deg om en annen Dropbox du ikke lenger bruker (muligens en du har glemt at du opprettet). Mange av våre brukere har flere Dropbox-kontoer, og til og med tillegg eller fjerning av et punktum («) fra e-postadressen kan indikere en egen konto.

Jeg ønsker å holde kontoen min aktiv

Du kan holde kontoen aktiv ved å:

• logge på Dropbox-appen på datamaskinen, Dropbox-mobilappen eller dropbox.com
  • Bruke en Dropbox-app på kontoen din
  • vise, legge til, redigere eller fjerne filer eller mapper

Merk: Bare deling av filer og mapper vil ikke telle som aktivitet for å holde kontoen din aktiv.

Jeg ønsker å fortsette med å bruke Dropbox-kontoen, men har glemt passordet

Du kan tilbakestille passordet ditt hvis du har glemt det.

Jeg vil ikke lenger ha kontoen min

Hvis du ikke lenger vil ha Dropbox Basic-kontoen (gratis), trenger du ikke gjøre noe. Kontoen blir automatisk deaktivert, og filene slettes, 90 dager etter at det har gått 12 måneder med inaktivitet.

Kan jeg stenge kontoen min nå?

Hvis du ønsker å stenge kontoen din, kan du gjøre det ved å gå til siden for sletting av konto. Du kan også lese ytterligere instruksjoner for å stenge en Basic (gratis), Plus-, Family-, Professional- eller teamkonto.

Jeg vil lagre filene mine før kontoen stenges

Du kan logge på dropbox.com eller Dropbox-mobilappen og lagre filene dine på harddisken eller mobilenheten.

Merk: Hvis du logger på igjen, vil klokken som teller antall inaktive måneder, nullstilles. Etter at du har fått filene du trenger, kan du stenge kontoen manuelt.

Hva skjer når kontoen stenges?

Etter at kontoen din er stengt, vil eventuelle gjenværende filer på kontoen din bli slettet, og du vil ikke kunne logge på kontoen på dropbox.com eller noen av enhetene du har installert Dropbox-appen på. Husk at du har 90 dager på deg etter å ha mottatt den første e-posten til å logge på kontoen din før den stenges, og vi sender deg flere påminnelser underveis.

Finn ut mer om våre retningslinjer for lukkede kontoer.

Jeg prøvde å logge på, men fikk en melding at kontoen min ikke eksisterer

Meldingen Kontoen eksisterer ikke forårsakes vanligvis av en tastefeil eller feil e-postadresse. Den faktiske e-postadressen på kontoen er med andre ord forskjellig fra den du skrev inn. Hvis du ser denne meldingen, bør du først prøve å logge inn på nytt. Husk å sjekke e-postadressen og stavemåten.

Hvis dette ikke virker, eller hvis du mottok en e-postmelding fra oss om en inaktiv konto, kan det hende kontoen allerede har blitt deaktivert. Hvis dette er tilfelle, kan du gjerne kontakte oss ved å bruke instruksjonene nedenfor.

Jeg har et annet spørsmål om stenging av kontoen

Hvis du har andre spørsmål om stenging av en konto, eller om en e-postmelding du fikk, kan du kontakte oss. Slik gjøres det:

1. Logg ut av Dropbox-kontoen din.
  2. Gå til https://www.dropbox.com/support/sign-in-issues
  3. Klikk på Deaktivert konto.
  4. Fyll ut skjemaet.
    • Merk: Under e-post skriver du inn e-postadressen knyttet til kontoen du har et spørsmål om.
  5. Klikk på Send.

Merk: Kontostenging vil bare påvirke brukere av Dropbox Basic. Hvis du har en betalt konto og du mottok en e-post om at kontoen din ble slettet på grunn av inaktivitet, har du sannsynligvis en Basic-konto knyttet til den e-postadressen.

Vær oppmerksom på at de fleste spørsmål kan besvares ved å lese avsnittene i denne artikkelen.