Slik deler du en Dropbox-kobling til filer eller mapper

Du kan opprette en kobling til en fil eller mappe i Dropbox-kontoen din for å dele den med andre. Når du deler en fil eller mappe via en kobling, kan du velge å gi de som har tilgang til koblingen, redigeringstilgang eller skrivebeskyttet tilgang. Kunder med Dropbox Professional- og bedriftsabonnementer kan angi flere tillatelser for delte koblinger, som passord og utløpsdatoer.

Merknader:

• I Microsoft Office-filer og Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner har du som standard tilgang til å redigere. Men du kan endre tilgangen til skrivebeskyttet når du oppretter koblingen.
  • Du kan ikke opprette en delt kobling til en begrenset mappe.

Bruker du ikke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør det enkelt å dele mapper med noen.

Opprett og del Dropbox-koblinger med redigeringstilgang

Hvis du har et Dropbox Basic-, Professional- eller Plus-abonnement, kan du gi andre Dropbox-brukere redigeringstilgang til Dropbox-filene eller -mappene dine via en kobling. Hvis du deler med noen som ikke har en Dropbox-konto, kan vedkommende kun forhåndsvise filen eller mappen.

Merk: Hvis du gir en annen Dropbox-bruker tilgang til en fil eller mappe, kan de opprette sin egen kobling for å dele det innholdet med andre.

På dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over filen eller mappen du vil dele, og klikk på delingsikonet (rektangel med oppoverpil).
  3. Velg Kan redigere fra rullegardinmenyen.
    • Hvis det ikke har blitt opprettet en kobling, klikker du på Opprett.
    • Hvis en kobling er opprettet, klikker du på Kopier kobling.
  4. Koblingen blir kopiert til utklippstavlen. Nå kan du lime den inn i en e-post, en melding eller hvor som helst ellers noen kan få tilgang til den.

Obs! Hvis koblingsmottakeren er medlem av et Dropbox Business-team, er det teamets tillatelser som avgjør om vedkommende kan redigere innholdet eller ikke.

Opprett og del Dropbox-koblinger med skrivebeskyttet tilgang

Hvis noen mottar en delt kobling eller delt fil med skrivebeskyttet tilgang, kan de ikke redigere den opprinnelige filen.

På dropbox.com

1. Logg på dropbox.com.
  2. Hold musepekeren over filen eller mappen du vil dele, og klikk på delingsikonet (rektangel med oppoverpil).
  3. Velg Kan se fra rullegardinmenyen.
    • Hvis det ikke har blitt opprettet en kobling, klikker du på Opprett.
    • Hvis en kobling er opprettet, klikker du på Kopier kobling.
  4. Koblingen blir kopiert til utklippstavlen. Nå kan du lime den inn i en e-post, en melding eller hvor som helst ellers noen kan få tilgang til den.

På datamaskinen

1. Åpne Dropbox-mappen i Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Høyreklikk på eller trykk på epletasten og klikk på den filen eller mappen du vil dele.
  3. Klikk på Del …
    • Hvis det ikke er opprettet en kobling, klikker du på Opprett kobling.
    • Hvis det er opprettet en kobling, klikker du på Kopier kobling ved siden av Kan se.
  4. Koblingen blir kopiert til utklippstavlen. Nå kan du lime den inn i en e-post, en melding eller hvor som helst ellers noen kan få tilgang til den.

Administrer koblinger med redigeringstilgang eller skrivebeskyttet tilgang

Du kan gjøre endringer for en fil- eller mappekobling etter du har delt den. Finn ut hvordan du administrerer Dropbox-delingstillatelser.

Det er noen unntak:

• Hvis du fjerner en persons tilgang og vedkommende fortsatt har en kobling til filen eller mappen, kan denne personen få tilgang igjen. For å forhindre at vedkommende får tilgang igjen, må du slette koblingen. Finn ut hvordan du fjerner en kobling til en fil eller mappe.
  • Hvis noen du har delt en mappekobling med, har lagt til mappen i Dropbox-kontoen sin, gjelder ikke lenger koblingstillatelsene du anga. Finn ut hvordan du legger til delte mapper.
  • Hvis du inviterer noen til en fil eller mappe med tilgang, kan de opprette sin egen lenke for å dele med noen andre. Du kan ikke administrere disse delte lenkene, så pass på å bare dele med folk du stoler på.

Tilpass koblinger og innstillinger

Dropbox Professional- og bedriftsbrukere kan endre koblingsinnstillingene og tilpasse delte koblinger med egen profesjonell merkevarebygging.