Slik sender du en signaturforespørsel

Oppdatert Feb 05, 2024
person icon

I denne artikkelen finner du informasjon om en funksjon som er tilgjengelig for alle Dropbox-kunder. Noen alternativer krever imidlertid et betalt Dropbox Sign-abonnement eller Dropbox Essentials, Business eller Business Plus.

En signaturforespørsel refererer til hele transaksjonen med å forberede og sende ett eller flere dokumenter som skal signeres elektronisk av én eller flere underskrivere, for deretter å motta det signerte dokumentet / de signerte dokumentene. Så lenge du sender dokumentet/dokumentene til underskriveren(e) i én enkelt forespørsel, teller det kun som én signaturforespørsel.

Slik sender du en signaturforespørsel

Du kan sende forespørsler om underskrift fra Underskrifter -siden på dropbox.com eller Dropbox-mobilappen.

highlight icon

Merk:

• Alle Dropbox-kunder kan sende opptil tre gratis forespørsler om underskrift per måned.
  • Kunder på et betalt Dropbox Sign-abonnement eller Dropbox Essentials, Business eller Business Plus kan sende mer, avhengig av abonnementet deres.
  • Hvis du har konfigurert deling med varemerkeprofilering, vil logoen din vises i alle e-poster med forespørsler om underskrift og på forhåndsvisninger.
  • Maler er ikke tilgjengelig på Dropbox-mobilappen.

Slik sender du en signaturforespørsel:

1. Logg innpå dropbox.com.
  2. Klikk på Underskrifter i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Få underskrifter.

• Merk: Hvis du ikke har en Dropbox Sign-konto, merker du av i avmerkingsboksen for å godta vilkår og betingelser.

4. Merk av i boksen ved siden av filen du vil bruke. Du kan bruke søkefeltet eller bla gjennom Mine filer eller Nylige hvis du ikke ser den umiddelbart.

• Merk: Du kan også laste opp en fil ved å klikke på Last opp filer nederst til venstre.

5. Klikk på Velg.
  6. Skriv inn navnene og e-postadressene til underskriverne du vil inkludere.

• Merk: Klikk Legg til en annen underskriver for å legge til noen andre eller deg selv til dokumentet.

7. Klikk Legge til.
    • Merk: Hvis du ikke har en Dropbox Sign-konto, merker du av i avmerkingsboksen for å godta vilkår og betingelser.

8. Plasser underskriftsfeltene. Finn ut mer om Dropbox Sign-redigereren.
  9. Rediger tittelen på dokumentet hvis du vil.
  10. Klikk Send … øverst til høyre
  11. Gjennomgå alle underskriveres navn og e-postadresse.
  12. Klikk på +CC ved siden av underskriverens e-postadresse for å legge til alle du vil sende en kopi til.
  13. Legg til en melding hvis du vil.
  14. Rediger navnet på den signerte kopien, hvis du vil.
  15. Velg en plassering for å lagre dokumentet.
  16. Klikk på Send

Signaturforespørselen vises i Dokumenter-fanen.

Slik redigerer eller signerer du et dokument på Dropbox-mobilappen for iOS og Android:

1. Åpne Dropbox-mobilappen.
  2. Gå til PDF-en du vil sende til underskriving.
  3. Trykk på dokumentet for å åpne forhåndsvisningen.
  4. Trykk på Rediger/Underskriv nede til venstre.
  5. Trykk på Underskriv i menylinjen nederst.
  6. Velg Andre personer.
  7. Angi underskriverens navn og e-postadresse.

• Merk: Du kan bare legge til én underskriver i Dropbox-mobilappen.

8. Trykk på Neste.
  9. Legg til feltene du ønsker i PDF-en ved å bruke menylinjen nederst på skjermen.

• Merk: Alle feltene du legger til, vil være obligatoriske for underskriveren å fylle ut.

10. Rediger Emnet og Meldingen som skal sendes til underskriveren, hvis du vil.
  11. Trykk på Send.

En kopi av PDF-en din vil bli lagt til på samme plassering som den originale PDF-filen, med siste status for forespørsel om underskrift vedlagt filnavnet, for eksempel «Sample_PDF (venter)».

Slik sender du en forespørsel om underskrift ved hjelp av en mal

Du kan også sende en forespørsel om underskrift ved hjelp av en mal. Finn ut hvordan du oppretter maler.

highlight icon

Merk: Du må ha et betalt Dropbox Sign-abonnement eller Dropbox Essentials, Business eller Business Plus for å administrere maler.

Slik sender du en forespørsel om underskrift ved hjelp av en mal:

1. Logg på Dropbox.com.
  2. Klikk på Underskrifter i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på fanen Maler
  4. Klikk på «» (ellipse) ved siden av malen du ønsker å bruke.
  5. Klikk på Bruk. Et nytt dokument blir opprettet.
  6. Skriv inn navnene og e-postadressene til underskriverne du vil inkludere.
  7. Klikk på Neste
  8. Rediger dokumenttittelen hvis du vil.
  9. Velg en plassering for å lagre dokumentet.
  10. Klikk på Neste
  11. Gjennomgå alle underskriveres navn og e-postadresse.
  12. Legg til en e-postmelding hvis du vil.
  13. Klikk Send til underskrift.

Signaturforespørselen legges til i Dokumenter-fanen.