Konverter kontoen til et Dropbox-teammedlem til en individuell konto

Oppdatert Jan 12, 2024
Noen typer administratorer kan konvertere kontoen til et teammedlem til en individuell konto. Teammedlemmets konto gjøres om til en Dropbox Basic-konto som ikke er knyttet til teamkontoen din. Teammedlemmet beholder alle delte filer og mapper som medlemmet hadde tilgang til før vedkommende ble med i teamet, samt eventuelle private filer i kontoen. Du kan ikke lenger administrere vedkommendes filer når kontoen er konvertert.
highlight icon

Merk: Hvis noen ble invitert til teamet, men aldri godtok invitasjonen, har du kun mulighet til å  avbryte den pågående invitasjonen.

Dette overføres til en Basic-konto

• Alle private (ikke delte) filer og mapper
  • Delte mapper medlemmet eier
  • Delte mapper og filer som eies av andre som ikke er med i teamet
  • Delte mapper og filer som medlemmet eide før vedkommende ble med i teamet
  • Delte koblinger satt til Bare team vil bli deaktivert når teammedlemmets konto har blitt konvertert
  • Filer og mapper som er delt direkte med medlemmet
  • Private, ikke-delte Paper-dokumenter
  • Paper-dokumenter som er delt av eksterne brukere (ikke teammedlemmer)
  • Signaturer-, Send og spor-, Replay-, og Capture-innhold som teamet eier

Dette overføres ikke til en Basic-konto

• Teammapper
  • Delte mapper som eies av andre teammedlemmer, som du ble invitert til etter å ha blitt med i teamet, eller som kun er tilgjengelige for teamet.
  • Delte mapper, filer og koblinger som kun er tilgjengelige for teamet.
  • Teamfiler delt direkte med medlemmet og ikke via delte koblinger.
  • Paper-dokumenter delt mellom medlemmet og teamet.
  • Medlemskap i grupper og mapper delt med medlemmet via grupper.
  • Delte koblinger opprettet av medlemmet til teamfiler og -mapper vil ikke lenger fungere.
  • Invitasjoner til delte mapper med teaminnhold som ikke er godtatt, vil ikke lenger fungere.
  • Medlemmet kan ikke lenger bruke Single Sign-On (SSO) og må i stedet logge på med passord
  • Replay- og Capture-innhold i teamområdet

Unngå at teammedlemmer med konvertert konto beholder tilgangen til delt innhold

Hvis et teammedlem konverteres til en individuell konto, vil gjenværende teammedlemmer beholde tilgangen til mappene som teammedlemmer har opprettet. Dette gjelder også for mapper det tidligere medlemmet har delt direkte med andre i teamet. Hvis kontoen til noen av de gjenværende teammedlemmene senere konverteres eller  fjernes fra teamet, vil de fremdeles ha tilgang til disse delte mappene fra deres individuelle kontoer.

For å forhindre at medlemmer med konvertert konto beholder tilgangen til delt innhold, kan du be den opprinnelige eieren overføre eierskapet for mappene sine til et annet teammedlem før kontoen konverteres til en individuell konto.

Slik konverterer du et teammedlem til en individuell konto

highlight icon

Merknader:

• Konvertering av et teammedlems konto er en permanent handling. Når kontoen er konvertert, kan du ikke gjenopprette den eller gjøre endringer.
  • I enkelte tilfeller vil teammedlemmer med konvertert konto kunne beholde tilgangen til innhold som ble delt med dem av et tidligere teammedlem. Se nedenfor for å finne ut hvordan du forhindrer at teammedlemmer med konvertert konto beholder tilgang.
  • Etter at du har konvertert kontoen til et teammedlem, kan du bruke lisensen deres på nytt og invitere noen andre til teamet.
  • Teammedlemmer med konvertert konto vises som Frakoblet på Medlemmer -siden i administratorverktøyet.

Slik konverteres et teammedlems konto til en individuell konto:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Medlemmer-fanen.
  4. Klikk på tannhjulikonet ved siden av navnet til personen du ønsker å fjerne.
  5. Velg Slett medlem.
  6. Klikk på Konverter til individuell Dropbox Basic-konto i stedet.
  7. Klikk på Konverter konto.

Teammedlemmets konto vil bli konvertert til en Dropbox Basic-konto. Hvis de ønsker å oppgradere, kan de gjøre det fra Oppgrader -siden.

Se denne videoen for å finne ut hvordan du fjerner kontotilgangen til et teammedlem uten å slette dataene til vedkommende.