Konverter Dropbox Business-kontoen til et teammedlem til en individuell konto

Enkelte Dropbox Business-administratorer kan konvertere Dropbox Business-kontoen til et teammedlem til en individuell konto. Teammedlemmets jobbkonto gjøres om til en Dropbox Basic-konto som ikke er knyttet til Dropbox Business-teamet.

Teammedlemmet beholder alle delte filer og mapper som medlemmet hadde tilgang til før vedkommende ble med i teamet, samt eventuelle private filer i kontoen. Du kan ikke lenger administrere vedkommendes filer. 

Merk: Hvis noen ble invitert til teamet, men aldri godtok invitasjonen, kan du kun slette kontoen

Slik konverterer du et teammedlem til en individuell konto

  1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Medlemmer-fanen.
  4. Klikk på tannhjulikonet ved siden av navnet til personen du ønsker å fjerne.
  5. Velg Slett medlem.
  6. Klikk på Konvertere til individuell Dropbox Basic-konto i stedet.
  7. Klikk på Konverter konto.

Merknader:

  • Konvertering av et teammedlems konto er en permanent handling. Når kontoen er konvertert, kan du ikke gjenopprette den eller gjøre endringer.
  • I enkelte tilfeller kan teammedlemmer med konvertert konto beholde tilgangen til innhold som ble delt med dem av et tidligere teammedlem. Se nedenfor for å finne ut hvordan du forhindrer at teammedlemmer med konvertert konto beholder tilgangen.
  • Etter at du har konvertert kontoen til et teammedlem, kan du bruke lisensen deres på nytt og invitere noen andre til teamet.
  • Teammedlemmer med konvertert konto vises som Frakoblet i medlemsfanen i administratorverktøyet.

Hva overføres?

  • Alle private (ikke delte) filer og mapper
  • Delte mapper medlemmet eier
  • Delte mapper og filer som eies av andre som ikke er med i teamet
  • Delte mapper og filer som medlemmet eide før vedkommende ble med i teamet
  • Delte koblinger som ikke bare er tilgjengelige for teamet
  • Filer og mapper som er delt direkte med medlemmet
  • Private, ikke-delte Paper-dokumenter
  • Paper-dokumenter som er delt av eksterne brukere (ikke teammedlemmer)

Hva overføres ikke?

  • Teammapper
  • Delte mapper som eies av andre teammedlemmer, som du ble invitert til etter å ha blitt med i teamet, eller som kun er tilgjengelige for teamet.
  • Delte mapper, filer og koblinger som kun er tilgjengelige for teamet.
  • Teamfiler delt direkte med medlemmet og ikke via delte koblinger.
  • Paper-dokumenter delt mellom medlemmet og teamet.
  • Medlemskap i grupper og mapper delt med medlemmet via grupper.
  • Delte koblinger opprettet av medlemmet til teamfiler og -mapper vil ikke lenger fungere.
  • Invitasjoner til delte mapper med teaminnhold som ikke er godtatt, vil ikke lenger fungere.
  • Medlemmet kan ikke lenger bruke SSO og må logge på med passord.

Unngå at teammedlemmer med konvertert konto beholder tilgangen til delt innhold

Hvis kontoen til et teammedlem er konvertert til en individuell konto, beholder de gjenværende teammedlemmene tilgangen til eventuelle mapper som er opprettet og delt direkte med dem av det aktuelle medlemmet. Hvis kontoen til noen av de gjenværende teammedlemmene senere konverteres eller de fjernes fra teamet, vil de fremdeles ha tilgang til disse delte mappene fra sin individuelle konto. 

For å forhindre at medlemmer med konvertert konto beholder tilgangen til delt innhold, kan du be den opprinnelige eieren overføre eierskapet for mappene sine til et annet teammedlem før kontoen konverteres til en individuell konto.

Hvor nyttig var denne artikkelen?

Vi beklager at du ikke er fornøyd med dette.
Fortell oss hvordan vi kan bli bedre:

Takk for tilbakemeldingen!
Fortell oss hvordan denne artikkelen har hjulpet:

Takk for tilbakemeldingen!