Administrer teamet ditt med Mobilitetsstyring for bedrifter (EMM)

Oppdatert Jan 31, 2024
person icon

Denne artikkelen omhandler en funksjon som bare er tilgjengelig for Dropbox-team på et Enterprise-abonnement.

Med Enterprise Mobility Management (EMM) kan organisasjoner administrere bruken av mobilenheter på organisasjoners apper, nettverk og enheter. Med Dropbox EMM kan Dropbox-team på et Enterprise-abonnement samarbeide med tredjeparts EMM-leverandører for å få mer kontroll over hvordan medlemmer bruker Dropbox-mobilapper.

Med EMM kan virksomhetspanel:

• Begrense bruken av mobilapper for Enterprise-konto til kun administrerte enheter (enten utstedt fra organisasjonen eller private)
  • Få innsikt i bruk av apper, inkludert tilgjengelig lagringsplass og tilgangssteder
  • Slette en tapt eller stjålet enhet, eksternt

Slik aktiverer du Mobilitetsstyring for bedrifter (EMM)

For å aktivere EMM trenger du en tredjeparts EMM-leverandør for å administrere mobilenhetstilgang i organisasjonen din. Etter dette gjør du følgende:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Under Enheter klikker du på Enterprise Mobility Management (EMM).
  5. I rullegardinmenyen som vises:
    • Kopier godkjenningspolletten du mottar.
    • Første gang du konfigurerer EMM, må du bruke alternativet Testmodus så det blir riktig konfigurert.
  6. Åpne EMM-leverandørens administratorverktøy:
    • Legg til Dropbox EMM (for iOS) og Dropbox Android som applikasjoner i organisasjonens appbutikk.
    • Legg til en app-konfigurasjon med godkjenningspollett for både iOS- og Android-enheter (hvis du blir bedt om å angi et navn for konfigurasjonsnøkkelen, bruker du team_emm_token).
  7. Gå tilbake til administratorverktøyet for Dropbox og legg til unntak fra EMM-regelen, hvis det er noen.
    • Brukere som er lagt til i Unntak-listen, vil være i stand til å logge på med enten den vanlige appen eller EMM Dropbox-appene.
  8. Når du har bekreftet at EMM fungerer som ønsket i valgfri modus, og når du har konfigurert Dropbox med EMM-leverandøren din, bruker du alternativet Påkrevd for å kreve EMM for alle teammedlemmer.
    • Dette alternativet vil logge brukere ut av den vanlige Dropbox-appen, og kun tillate innlogging via den EMM-administrerte appen.
highlight icon

Obs! Før du krever EMM, må du sørge for at alle teammedlemmer som vil bli berørt av denne endringen, varsles.

Hvilke teammedlemmer bruker Dropbox på mobilenheter?

Under implementering av EMM kan det være nyttig for administratorer å vite hvilke teammedlemmer som har aktive økter med enten Dropbox EMM eller vanlige mobilapper. Denne informasjonen kan gi administratorer innsikt i hvordan overgangen går, og hjelpe dem med å avgjøre når EMM skal være obligatorisk (i motsetning til bare valgfritt). Samlet sett, vil en bruksrapport hjelpe administratorer få innsikt i hvordan mobilapper brukes i hele organisasjonen.

Slik oppretter du en bruksrapport:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Under Enheter klikker du på Mobilitetsstyring for bedrifter (EMM).
  5. Åpne det skjulte vinduet under Mobilitetsstyring for bedrifter (EMM).
  6. Klikk på Opprett bruksrapport for mobilapp.
highlight icon

Obs! Når rapporten er generert, vil teamadministratoren få beskjed via e-post om at den er klar.

Blir det noen endringer i mobilappene for Dropbox hvis jeg aktiverer EMM?

iOS: På iOS-enheter vil Dropbox EMM være en helt ny app kalt Dropbox EMM i Apples App Store.

Android: På Android-enheter har vi gjort endringer i den eksisterende Dropbox-appen (i motsetning til å lage en ny EMM-app).

highlight icon

Merk: Enhver implementering av Dropbox EMM på Android krever Google Android-rammeverket (tidligere «Android for Work»).

For både iOS og Android, hvis du trenger EMM, må teammedlemmene dine laste ned denne nye Dropbox-appen fra organisasjonens appbutikk for å fortsette å ha tilgang til Enterprise-kontoene deres.

Har Dropbox foretrukne EMM-leverandører?

Selv om Dropbox ikke har en foretrukket EMM-leverandør, har vi jobbet med følgende leverandører og bekreftet at appen vår fungerer med dem:

• AirWatch
  • Centrify
  • IBM Maas360
  • Inventit MobiConnect
  • Matrix42
  • MobileIron
  • Okta
  • SoftBank Business Concierge

Hvis du er interessert i å bruke noen av disse leverandørene for EMM, kontakter du dem direkte for å finne ut mer og komme i gang.

Hva vil teammedlemmene mine se når EMM er aktivert?

Når EMM er aktivert og godkjent, ser Dropbox etter godkjenningspolletten hver gang et teammedlem logger på Dropbox (forutsatt at brukeren åpner Dropbox-appen fra en EMM-administrert enhet).

Hvis et teammedlem for øyeblikket er logget på en av Dropbox-mobilappene, vil EMM automatisk logge dem ut, og kun tillate innlogging via den EMM-administrerte appen. Det samme gjelder hvis et teammedlemmer allerede har Dropbox- app og prøver å logge på.

Hvis et teammedlemmer forsøker å logge på den vanlige Dropbox- app, vil påloggingen bli blokkert og brukeren blir dirigert til den administrerte app.

Finn ut mer om hvordan teammedlemmer vil oppleve å bruke Dropbox EMM.

Jeg har problemer med godkjenningspolletten – hva bør jeg gjøre?

Hvis du har problemer med godkjenningspolletten, er det sannsynlig at den ikke ble riktig konfigurert med den tredjeparts EMM-leverandøren. Kontroller at godkjenningspolletten fra administratorverktøyet til Dropbox stemmer overens med den som er konfigurert med EMM-leverandøren.

Hvis det oppstår flere problemer, kan du ta kontakt med EMM-leverandøren for å feilsøke.

Jeg har aktivert EMM, og nå kan ikke et av teammedlemmene få tilgang til Dropbox – hva bør jeg gjøre?

Hvis du aktiverer EMM, og deretter finner ut at en eller flere av teammedlemmene har problemer med å få tilgang til Dropbox, er det sannsynlig at brukerens enhet ikke har det nyeste settet med konfigurasjoner fra EMM-leverandøren. For å fikse dette sjekker du EMM-leverandørens innstillinger på brukerens enhet. Problemer kan omfatte:

• Brukeren bruker ikke den riktige mobilappen for Dropbox
  • Enhetbehandlingen er ikke riktig konfigurert
  • Enheten har ikke det nyeste settet med konfigurasjoner

Finn ut mer om hvordan teammedlemmer vil oppleve å bruke Dropbox EMM.