Invitere andre til Dropbox Business-teamet

Du kan kanskje invitere personer til Dropbox Business-teamet, avhengig av rollen din og tillatelsene du har blitt gitt. Teamadministratorer og administratorer for brukerhåndtering kan invitere nye personer til et Dropbox Business-team. Teammedlemmer kan invitere nye personer til et Dropbox Business-team hvis administratoren tillater dette.

Merk

• Hver person som legges til i teamet ditt, trenger en lisens. Når du inviterer noen til teamet ditt, vil du bli belastet for en ekstra lisens hvis det ikke er noen ledige.
  • Inviterer du noen med en e-postadresse som matcher bedriftsdomenet til en av teamadministratorene, vil de automatisk bli lagt til i teamet ditt og oppta en lisens.
  • Hvis personen du ønsker å invitere, allerede er med i et annet Dropbox Business-team, kan du ikke invitere vedkommende til teamet ditt. For å bli en del av teamet ditt må han eller hun bruke en annen e-postadresse eller forlate sitt nåværende team.
  • Hvis personen du ønsker å invitere, brukte Logg på med Apple og valgte å skjule e-postadressen sin, må vedkommende oppdatere e-postadressen sin for å kunne bli lagt til i Dropbox Business-teamet ditt. Du kan ikke legge til noen med en e-postadresse som slutter på @privaterelay.appleid.com, i Dropbox Business-teamet.

Administratorer: invitere andre til Dropbox Business-teamet

Administratorer kan invitere personer enkeltvis per e-post eller gruppevis med en teaminvitasjonskobling eller CSV-fil. Følg instruksene nedenfor for metoden du velger.

Lær hvordan du administrerer abonnementsinnstillinger for Dropbox Business-teamet ditt.

Invitere noen enkeltvis

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavn og -passord.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på Inviter medlemmer.
  5. Skriv inn e-postadressen til personen(e) du ønsker å invitere.
  6. Klikk på Send invitasjoner.

Invitere noen gruppevis med en teaminvitasjonskobling

Funksjonen for utsending av teaminvitasjonskobling er kun tilgjengelig for Dropbox Business-team med Standard- eller Advanced-abonnement, samt team som er i en Dropbox Business-prøveperiode. Slik inviterer du noen med en teaminvitasjonskobling:

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavn og -passord.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på Inviter medlemmer.
  5. Velg en utløpsdato for koblingen med rullegardinmenyen nedenfor Få tak i kobling for å invitere.
  6. Klikk på Opprett kobling.
  7. Klikk på Kopier kobling.
  8. Del koblingen via e-post, tekstmelding, Slack eller på andre måter. Alle som mottar denne koblingen, kan bli med i teamet ditt.

Inviter folk fra Google-kontaktene dine

Du kan invitere folk fra Google-kontaktene enkeltvis eller gruppevis. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavn og -passord.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på Inviter medlemmer.
  5. Klikk på Importer Google-kontakter.
  6. Følg instruksjonene for å gi Google de nødvendige tillatelsene.
  7. Merk av i boksen ved siden av kontakten eller kontaktene du vil invitere, eller Velg alle.
    • Obs! Du kan også bruke søkefeltet til å søke etter personen du vil invitere.
  8. Klikk på Velg.
  9. Klikk på Send invitasjoner.

Administratorer kan koble fra Google-kontaktene sine på samme måte som de kan administrere en integrasjonsiden for app-integrasjoner i administratorverktøyet. Klikk på Innstillinger og Koble fra ved siden av Google-katalogen. Dette fjerner Googles tillatelser og kobler fra alle Google-kontakter med mindre det blir gitt tillatelse igjen.

• Obs!Frakobling av Google-katalogen avbryter ikke invitasjoner til og fjerner ikke teammedlemmer som ble invitert via Google-kontaktene dine.

Invitere noen gruppevis med en CSV-fil

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavn og -passord.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på Inviter medlemmer.
  5. Klikk på Importer CSV-fil.
  6. Klikk på Last ned mal for å fylle ut CSV-filen.
  7. Importer den utfylte CSV-filen.
  8. Klikk på Fortsett.
  9. Klikk på Send invitasjoner.

Teammedlemmer: invitere andre til Dropbox Business-teamet

Teammedlemmer kan invitere personer enkeltvis per e-post hvis administratoren tillater det. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Vis team og grupper.
  4. Klikk på Inviter medlemmer.
    • Hvis du ikke ser Inviter medlemmer, kan det hende at administratoren har deaktivert denne funksjonen for teamet ditt. Klikk i stedet på Foreslå medlemmer for å sende et forslag til teamadministratoren.
  5. Skriv inn e-postadressen til personen(e) du ønsker å invitere.
  6. Klikk på Inviter til å bli med.