Hvordan suspendere et Dropbox Business-teammedlem

Hvis du er teamadministrator eller administrator for brukerbehandling, kan du suspendere et Dropbox Business-teammedlem.

Suspenderte teammedlemmer mister umiddelbart tilgang til Dropbox Business-kontoen, deriblant filer, mapper og Paper-dokumenter. Følgende er også tilfelle for kontoen:

• Den kan suspenderes senere
  • Den kobles fra alle enheter
  • Den vil fortsatt fungere med delte mapper og delte koblinger

Hvis du vil gjenopprette slettede filer fra en suspendert konto, kan du gjøre det helt til perioden for versjonshistorikk avsluttes (180 dager for de fleste team).

Obs! Administratorer for Dropbox Business-team som har kjøpt utvidet versjonshistorikk med juridiske behandlingsstopp, kan fortsatt opprette en juridisk behandlingsstopp for suspenderte medlemmer.

Slik suspenderer du et teammedlem

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer-fanen.
  4. Klikk på tannhjul-ikonet ved siden av navnet til brukeren du ønsker å suspendere.
  5. Klikk på Suspender medlem.
  6. Velg Suspender, og velg om du vil slette denne brukerens filer fra eventuelle enheter de kan ha knyttet til Dropbox (denne funksjonen kalles ekstern sletting).
  7. Klikk på Suspender igjen.

Hvordan oppheve suspendering av eller slette et suspendert teammedlem

1. Logg på dropbox.com med administratorbrukernavnet og -passordet.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer-fanen.
  4. Klikk på Medlemstype-nedtrekksmenyen og velg Suspendert.
  5. Klikk på tannhjul-ikonet ved siden av navnet til den aktuelle brukeren.
  6. Klikk påOpphev suspendering av medlem eller Slett medlem.

7.   Klikk på Opphev suspendering eller Slett.

Hvis du opphever suspenderingen av et teammedlem, får vedkommende umiddelbart tilgang til kontoen sin. Hun eller han mottar en e-post om at kontoen er aktiv igjen, og vedkommende kan logge på med sitt eksisterende passord (med mindre teamet ditt bruker SSO).

Hva bør jeg gjøre hvis kontoen min er suspendert?

Hvis du er medlem av et team og kontoen din har blitt suspendert, vil du motta en e-post som opplyser om dette. Hvis du har en privat Dropbox-konto, vil ikke suspenderingen på Business-kontoen din påvirke denne.

Hvis du trenger tilgang til kontoen din, må du snakke med administratoren din. Hvis du ikke er sikker på hvem administratorene dine er, kan du prøve å kontakte bedriftens hjelpesenter, IT-avdeling eller administrative team for å få hjelp.

Hva skjer hvis jeg bruker Active Directory?

Endringer som gjøres for brukerstatus i Active Directory sendes bare til Dropbox Business hvis du bruker Dropbox AD Connector eller et tredjepartsprogram. I de fleste tilfeller vil endringer av brukerstatus bare bevege seg i én retning (fra Active Directory til Dropbox Business), men dette avhenger av programvaren du bruker.