Administratorer: Slik bruker du teammappeverktøyet

Oppdatert Feb 09, 2024
person icon

Denne artikkelen beskriver en funksjon som er tilgjengelig for visse typer administratorer av Dropbox-teamkontoer.

Teammappeverktøyet er et verktøy som kan brukes til å organisere teammappestrukturen. Visse typer administratorer kan også administrere medlemskap i teammapper og eventuelle delte undermapper.

Slik får du tilgang til teammappeverktøyet:

1. Logg på dropbox.com med som teamadministrator.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.

Slik oppretter du en teammappe

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Klikk på Opprett teammappe til høyre
    • Dette oppretter en teammappe på overordnet nivå. Du kan også velge å opprette en teammappe i en teammappe. For å gjøre det klikker du på en mappe, og deretter klikker du på Ny mappe.
  5. Gi den nye teammappen et navn.
    • Fjern avmerkingen i boksen ved siden av Synkroniser automatisk denne mappen til medlemmenes datamaskiner for å forhindre automatisk synkronisering.
  6. Klikk på Opprett.
  7. Inviter grupper til teammappen ved å skrive inn navnet på gruppen. Finn ut hvordan du oppretter grupper.
    • Klikk på rullegardinmenyen, og velg deretter Kan redigere eller Kan se.
  8. Klikk på Legg til.
highlight icon

Merk: Når en teammappe opprettes, velger personen som opprettet den, når de vil dele mappene og hvem de vil dele den med.

Slik administrerer du tilgang til en teammappe

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Hold markøren over mappen du vil ha tilgang til.
  5. Klikk på Administrer.
highlight icon

Merk: Du ser en liste over navn og grupper av alle som har tilgang til denne teammappen.

1. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av navnet på personen eller gruppen du vil endre tilgang for.
    • Her kan du:
      • Endre tillatelse til Kan redigere eller Kan se teammappen.
      • Fjern tillatelsen for en gruppe eller enkeltperson ved å klikke Fjern. Klikk på Fjern igjen for å bekrefte.
      • Skriv inn navnet på en person eller gruppe og klikk på Legg til for å legge dem til i mappen.
highlight icon

Merk: Administratorer kan også slette, arkivere, kopiere og gi nytt navn til teammapper.

Endre navn på en teammappe

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Klikk på «» (ellipse) ved siden av teammappen du vil endre.
  5. Klikk på Endre navn.
  6. Endre navnet på teammappen i tekstboksen.
  7. Klikk på Endre navn.

Dette navnet vil endres for alle medlemmer av teammappen.

Slik gir du nytt navn til en undermappe i en teammappe

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Naviger til undermappen du ønsker å endre navn på.
  3. Merk undermappen og velg Endre navn.
  4. Endre navn på undermappen til det nye navnet.
  5. Klikk på Enter.

Navnet endres for alle medlemmer av undermappens overordnede mappe. Personer som ikke er medlem av den overordnede mappen, ser fremdeles det gamle navnet.

Slik arkiverer du en teammappe

Når du arkiverer, fjernes alle medlemmer fra teammappen og teammappen plasseres i fanen for arkivering.

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Klikk på «» (ellipse) ved siden av teammappen du vil endre.
  5. Klikk på Arkiv.

På fanen arkiver klikker du på tannhjulikonet ved siden av en arkivert teammappe for å enten:

• gjenopprette mappen
  • slette teammappen for godt

Nedgradere kontoen din

Når du sier opp Dropbox-teamkontoen din, mister du tilgangen til teammappeverktøyet. Dette betyr at du mister tilgangen til arkiverte teammapper. Hvis du har teammapper du ikke vil miste tilgangen til, anbefaler vi at du deler alle teammappene i kontoen din med gruppen Alle i [TEAMNAVN].

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Klikk på Arkiv og gjenopprett eventuelle teammapper du vil ha tilgang til.
  5. Når mappene er gjenopprettet, klikker du på tannhjulikonet ved siden av en av teammappene.
  6. Klikk på Administrer tilgang.
  7. Legg til gruppen Alle på [TEAMNAVN] .
  8. Gjenta for alle teammappene du gjenopprettet.

Hvis du vil at visse teammedlemmer skal miste tilgangen til teammapper når du avbestiller, må du dele teammappen med en annen gruppe enn Alle på [TEAMNAVN] (f.eks. en gruppe som bare inneholder teammedlemmene du vil skal ha tilgang til teammappen etter å ha avbestilt kontoen din). Dette trinnet er viktig, siden gruppene som inviteres til en teammappe ikke kan endres etter at du avbestiller.