Nettøktkontroll: en oversikt

Oppdatert Jan 22, 2024
person icon

Denne artikkelen diskuterer en funksjon som bare er tilgjengelig for Dropbox-team på Dropbox Standard, Business, Advanced, Business Plus og Enterprise.

highlight icon

Obs! Nettøktkontroll er foreløpig ikke fullt integrert med Paper-nettøkter.

• Når teammedlemmer blir logget ut via nettøktkontroll, kan det ta opptil seks timer før Paper-nettøkten deres utløper.
  • Når inaktiv økt er aktivert, vil teammedlemmer som samhandler med Paper likevel logges ut av dropbox.com.

highlight icon

Merk: Nettøktskontroll er for øyeblikket ikke integrert med Dropbox Capture og Dropbox Replay.

• Når teammedlemmer er logget av via nettøktkontroll, vil ikke Dropbox Capture- og Dropbox Replay-øktene deres utløpe.
  • Når inaktiv økt er aktivert, vil teammedlemmer som samhandler med Dropbox Capture og Dropbox Replay, likevel logges ut av dropbox.com.

Nettøktkontroll bidrar til å beskytte tilgangen til organisasjonens data ved å gjøre det mulig for administratorer å styre hvor lenge teammedlemmer kan være logget på dropbox.com. Det er to ulike alternativer for nettøktkontroll:

• Fast øktlengde: Gjør det mulig for administratorer å kontrollere hvor lenge teammedlemmer kan være logget på dropbox.com av gangen (f.eks. én uke eller én måned).
  • Inaktiv øktlengde: Gjør det mulig for administratorer å kontrollere hvor lenge et teammedlem kan være pålogget uten å være aktiv på dropbox.com (f.eks. 48 timer med inaktivitet).

Administratorer kan bruke disse kontrollene uavhengig av hverandre eller i kombinasjon.

highlight icon

Obs! Nettøktkontroll påvirker bare teammedlemmers tilgang til dropbox.com. Tilgang til Dropbox for mobil eller skrivebordsprogrammet vil ikke påvirkes.

Når teammedlemmer når grensen som administratoren har angitt, utløper nettøkten. Når de prøver å utføre handlinger på dropbox.com, blir de logget av og bedt om å logge på igjen. Filnedlastinger som pågår, vil ikke påvirkes når en nettøkt har nådd grensen.

Når administratorer angir en fast nettøktlengde, måles økten fra tidspunktet et teammedlem logger på, og øktene beregnes i antall dager. Hvis en administrator f.eks. velger én uke, vil den faste økten vare i syv dager etter at teammedlemmet har logget på.

Du kan justere disse innstillingene ved å gå til delen for nettøktkontroll i administratorverktøyet:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Bla ned til Nettøktkontroll for å angi fast påloggingstid og inaktiv øktlengde. Administratorer kan angi én eller begge funksjonene.
highlight icon

Obs! Hvis den faste øktlengden reduseres, blir alle teammedlemmene logget av. Det kan være lurt av administrator å endre denne innstillingen på tidspunkt når teamets arbeid ikke vil forstyrres.