Administratorer: Slik administrerer du teamområdet for teamet ditt

Oppdatert Feb 09, 2024
person icon

Denne artikkelen beskriver en funksjon som er tilgjengelig for visse typer administratorer av Dropbox-teamkontoer.

Visse typer administratorer kan kontrollere mappestrukturen på overordnet nivå for teamets konto, samt redigeringstillatelser og tilgang til teammapper. De kan også få tilgang til teammedlemmers personlige mapper fra administratorverktøyet.

Slik gir du teammedlemmer tilgang til å legge til mapper på overordnet nivå

Teamadministrator på noen kontoer kan velge om alle medlemmer eller kun administrator kan administrere mapper på overordnet nivå.

Hvis denne innstillingene er satt til Bare administrator, kan ikke teammedlemmer opprette eller administrere mapper på overordnet nivå. Teammedlemmer kan imidlertid legge til undermapper i mapper på overordnet nivå hvis de har fått redigeringstilgang.

Slik endrer du denne innstillingen:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Under Innhold klikker du på Innholdsstyring på overordnet nivå.
highlight icon

Merk: Hvis du ikke ser dette alternativet, kan du fortsatt sette tillatelser for mapper på overordnet nivå fra Innhold-siden.

1. Klikk på nedtrekkslisten og velg den riktige innstillingen for teamet ditt:
    • Alle: Alle teammedlemmer kan administrere mapper på overordnet nivå. Medlemmer kan opprette teammapper, delt med ingen som standard, og velge hvem de vil dele med.
    • Kun administrator: Kun administrator kan administrere mapper på overordnet nivå. Teammedlemmer kan ikke legge til mapper til dette nivået i teamområdet.
  2. Klikk på Lagre.
highlight icon

Merknader:

• Hvis du velger Bare administratorer, bruker du Innhold-siden til å legge til, slette, gi nytt navn til eller flytte innhold på overordnet nivå i teamområdet. Last opp- og Opprett-knappene på All filer-siden vil være nedtonet.
  • Hvis du velger Alle, kan du enten bruke Innhold-siden, Alle filer-siden eller skrivebordsappen til å administrere overordnet nivå i teamområdet.
  • Personen som oppretter en teammappe, velger når de vil dele den og hvem de vil dele den med.

Slik oppretter du en mappe på overordnet nivå

Fra Innhold-siden kan du organisere mappestrukturen for teamet ditt. Teamadministratorer kan også administrere medlemskap av alt delt innhold.

Slik oppretter du en teammappe:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Klikk på Opprett teammappe til høyre.
  5. Opprett et navn for denne mappen.
    • Fjern avmerkingen i boksen ved siden av Synkroniser automatisk denne mappen til medlemmenes datamaskiner for å forhindre automatisk synkronisering.
  6. Klikk på Opprett.
  7. Velg om du vil at alle på teamet ditt skal ha tilgang til denne mappen, eller kun bestemte medlemmer.
  8. Inviter grupper til teammappen ved å skrive inn navnet på gruppen. Finn ut hvordan du oppretter grupper.
    • Klikk på rullegardinmenyen, og velg deretter Kan redigere eller Kan se.
  9. Klikk på Legg til.
highlight icon

Merk: Når en teammappe opprettes, velger personen som opprettet den, når de vil dele mappene og hvem de vil dele den med.

Slik administrerer du tilgang til mapper på overordnet nivå

Slik administrerer du tilgang til en mappe på overordnet nivå:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Hold markøren over mappen du vil ha tilgang til.
  5. Klikk på Administrer.
highlight icon

Merk: Du ser en liste over navn og grupper av alle som har tilgang til denne teammappen.

1. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av navnet på personen eller gruppen du vil endre tilgang for. Herfra kan du gi tillatelse til Kan redigere eller Kan se teammappen. Eller du kan fjerne tillatelsen helt ved å klikke på Fjern. Klikk på Fjern igjen for å bekrefte. Du kan også skrive inn navnet på en person eller gruppe og klikke på Legg til for å legge dem til i mappen.
highlight icon

Merk: Administratorer kan også slette, arkivere, kopiere og gi nytt navn til teammapper.

Slik får du tilgang til et teammedlems personlige mappe

Teamadministratorer på Advanced og Enterprise kan få tilgang til teammedlemsmapper ved å logge på som medlem eller fra Innhold-siden. Slik får du tilgang til gruppemedlemsmapper fra Innhold-siden:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på tannhjulikonet ved siden av teammedlemmet du vil logge på som.
  5. Klikk Logg på som medlem.
  6. Klikk på Logg på for å bekrefte.
  7. Når du er ferdig, klikker du på Logg av på det røde banneret øverst på siden.

Finn ut mer om «logg på som medlem».

For hjelp med å administrere teammapper, eller for å kansellere Dropbox-teamplanen eller prøveversjonen, kan du kontakte Dropbox-kundestøtten.