Microsoft Office-redigering med samarbeid i Dropbox

Oppdatert Apr 24, 2024
person icon

I denne artikkelen beskrives en funksjon som er tilgjengelig for kunder med Dropbox Standard, Advanced, Business, Business Plus og Enterprise.

Du kan samarbeide om Microsoft Office-filer på skrivebord, web og mobil. Dokumenter lagres automatisk til Dropbox for å forhindre avbrudd i arbeidsflyten din, og for å forhindre kopier i konflikt. Du vil også se hvem andre som ser på filen, i tillegg til direkteendringer fra de andre brukerne. Deretter lagres alle endringer automatisk i Dropbox-kontoen din.

Finn ut mer om Microsoft dokumentsamarbeid og samtidig redigering.

Slik kommer du i gang med Microsoft Office

For å bruke funksjonen for samtidig redigering må du legge til Dropbox som nettskylagringssted i Microsoft Office. Du må gjøre dette for hver enhet du vil aktivere samtidig redigering på.

warning icon

Viktige merknader:

• Microsoft for Desktop er for øyeblikket en betaopplevelse og er underlagt ytterligere vilkår. Du kan registrere deg for tidlig tilgang.
  • Du trenger en Microsoft-konto og en Microsoft Office 365 Business-lisens for samtidig redigering av filer.

For å legge til Dropbox som et sted (Windows) eller lagringskonto (Mac):

1. Åpne Microsoft Word, PowerPoint eller Excel på datamaskin.
  2. Klikk på Fil
  3. Klikk på Åpne
  4. Klikk Legg til et sted (Windows) eller Administrer lagringskontoer (Mac).
  5. Klikk på Dropbox (beta).
  6. Logg på med Dropbox-legitimasjonen din.
  7. Klikk på Logg på

Dette legger til Dropbox som et sted der du kan åpne og lagre filer.

Når Dropbox er lagt til som et sted, kan du åpne hvilken som helst Dropbox-fil du har tilgang til, på to måter:

• Direkte fra Filutforsker (Windows) eller Finder (Mac). Dobbeltklikk på filen, og det vil starte en økt for samtidig redigering.
  • Åpne filer fra Office-programmet, så startes en økt for samtidig redigering. Slik gjør du det:
    1. Åpne Microsoft Word, PowerPoint eller Excel på datamaskin.
    2. Klikk på Fil.
    3. Klikk på Dropbox.
    4. Klikk på Åpne.

For å åpne filer lokalt uten å starte en økt for samtidig redigering kan du enten:

• Låse filen før du åpner den.
  • Slå av automatisk lagring øverst til venstre i Word, Excel eller PowerPoint etter å ha åpnet filen.
  • Slå av samtidig redigering i Microsoft 365 for enheten din fra innstillingene til Dropbox-skrivebordsappen.

For redigering og samtidig redigering av filer:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på navnet på en Word-, Excel- eller PowerPoint-fil som er lagret i en delt mappe.
  3. Klikk på ikonet «» (ellipse) ved siden av filnavnet.
  4. Hold markøren over Åpne og velg Word for nettet fra menyen som vises.
  5. Be personene du ønsker å samarbeide med, om å følge de samme trinnene.
  6. Filen vil åpne i nettleseren din i Office Online. Du kan deretter redigere den.
  7. Klikk på Lagre og gå tilbake til Dropbox når du er ferdig med å redigere.

Slik oppretter du nye Office-filer fra Dropbox:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på Opprett.
  3. Hold musepekeren over Dokument, Presentasjon eller Regneark avhengig av hva slags fil du vil opprette.
  4. Klikk på Word-dokument, PowerPoint-presentasjon eller Excel-arbeidsbok.
  5. Logg på Office Online og opprett en ny fil.
warning icon

Viktige merknader:

• Når du klikker på Opprett og velger en filtype, blir du videresendt til Office Online.
  • Når du oppretter en ny fil gjennom Office Online, lagres en lenke til denne filen automatisk i Dropbox for enkel tilgang.
  • Du må ha et Office Online-abonnement for å opprette Office Online-filer fra Dropbox.

highlighter icon

Merk: Samtidig redigering støttes ennå ikke på Android-enheter. Du kan imidlertid fortsatt redigere filer.

Du kan bruke hvilken som helst mobil enhet eller nettbrett som har Dropbox- og Microsoft Office 365-appene installert.

Finn ut mer om å installere Dropbox-appen på mobilenheten din.

Finn ut mer om å installere Microsoft Office 365 på mobilenhetene dine.

Når du har installert Dropbox- og Microsoft Office 365-appen, legger du til Dropbox som en lagringskonto. Slik gjør du det:

1. Åpne Microsoft Word, PowerPoint eller Excel på mobilenheten din.
  2. Klikk på mappeikonet nederst til høyre på skjermen for å åpne en fil.
  3. Klikk på Legg til lagringskonto.
  4. Klikk på Dropbox (beta).
  5. Logg på med Dropbox-legitimasjonen din eller velg en Dropbox-konto å koble til.
  6. Klikk på Logg på

Dette legger til Dropbox som et sted der du kan åpne og lagre filer.

Når Dropbox er lagt til som et sted, kan du åpne en hvilken som helst Microsoft-filtype som har blitt delt med deg, for å redigere samtidig på mobilenhetene dine.

Slik endrer du standard åpent sted

Standard åpent sted settes automatisk til Vis i dropbox.com. Slik endrer du denne standarden:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Apper
  5. Bla til Standard redigeringsapper
  6. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av filtypen og velg preferansen din.
    • Merk: Denne standarden er opprinnelig satt til Vis i dropbox.com.

Systemkrav

Hvis filen din har en av følgende utvidelser, er samtidig redigering tilgjengelig på dropbox.com eller skrivebordsappen:

.docx

.pptx

.xlsx

highlighter icon

Merk: Microsoft Office må være på versjon 2308 eller nyere for kompatibilitet med Microsofts funksjonalitet for samtidig redigering for Dropbox Beta. Finn ut hvordan du installerer Office-oppdateringer.

Du kan åpne filer på opptil 250 MB i Office-skrivebordsappen. Men hvis du åpner en fil som er større enn 250 MB fra Filutforsker (Windows) eller Finder (macOS), åpnes den i frakoblet modus. Ytelse for store filer avhenger av nettverket og datamaskinens båndbredde.

Windows

For å bruke Microsofts funksjonalitet for samtidig redigering på Windows må du ha Windows 11 eller nyere.

Mac OS

Å åpne filer direkte fra Finder for å starte en øktl med samtidig redigering krever at brukerne oppdaterer Dropbox-skrivebordsappem til File Provider, som er den mest oppdaterte og dypt integrerte opplevelsen for macOS. På grunn av dette kreves det versjon 12.5 eller nyere av macOS.

Mac-brukere som ikke er på File Provider, vil fortsatt kunne åpne filer for samtidig redigering fra Word, Excel og Powerpoint.

Du kan bruke hvilken som helst nettleser på Windows- eller macOS-datamaskinen din.

Enhver iOS-mobilenhet som støtter Dropbox-appen og Office 365-appen.

Microsofts funksjonalitet for samtidig redigering er ikke tilgjengelig på Android.

Del tilbakemeldingen din

Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger, spørsmål eller forslag til hvordan vi kan forbedre denne opplevelsen. Bli med eller lag en diskusjon om Microsofts funksjonalitet for samtidig redigering for Dropbox Beta på vår fellesskapsside.