Vanlige spørsmål om Dropbox AI og personvern

Oppdatert Jan 24, 2024
person icon

I denne artikkelen finner du informasjon om alfafunksjoner som er tilgjengelige for kunder:

• Med Dropbox Professional-, Essentials-, Business- eller Business Plus-abonnement og for noen kunder med Dropbox Basic-, Plus-, Family-, Standard- og Advanced-abonnement.
  • I land der engelsk er valgt som foretrukket språk*.
    • Unntatt Canada, Storbritannia og land innenfor EØS (Det europeiske økonomiske samarbeidsområde).

Dropbox AI er underlagt tilleggsvilkår

*Noen unntak gjelder.

I denne artikkelen finner du svar på vanlige spørsmål om personvern og Dropbox AI.

Hvordan fungerer Dropbox med AI?

Noen Dropbox-funksjoner bruker en kombinasjon av maskinlæring og kunstig intelligens for å generere nyttig og nøyaktig innhold. Her er grunnleggende informasjon om de forskjellige teknologiene:

• Kunstig intelligens (KI) er en omfattende gren av datamaskinvitenskapen som er opptatt av å bygge maskiner som er i stand til å utføre oppgaver som vanligvis krever menneskelig intelligens.

• Generative KI-modeller (GenAI) er algoritmer som bruker maskinlæringsteknikker for å produsere nytt innhold, sånn som tekst eller bilder, basert på mønstre ervervet fra eksisterende data.

• Store språkmodeller (LLM) er algoritmer som bruker store datasett for å oppsummere, gjenkjenne, forutsi og oversette innhold.

• Maskinlæring (ML) har som mål å lære en maskin hvordan den skal utføre bestemte oppgaver, og gi nøyaktige resultater ved å identifisere mønstre.

Noen av AI-funksjonene våre bruker programvare fra tredjepartspartnere som krever at data sendes gjennom eksterne LLM-er og generative AI-modeller for å kunne generere svar.

Hvilken informasjon deles med tredjepartspartnere?

Filene dine og filer du har tilgang til i Dropbox, sendes kun til en godkjent tredjepartspartner når du velger å bruke funksjoner som er drevet av KI, som skal være merket med «Vi bruker KI fra tredjepart». For eksempel når du stiller et spørsmål om en fil.

Vi bruker kun teknologipartnere vi har vurdert grundig. Programvaren til partnerne våre vil utføre oppgaver med din informasjon på våre vegne, men det er likevel vi som er ansvarlige for håndteringen av denne informasjonen. Dataene dine blir aldri brukt til å lære opp interne modeller hos samarbeidspartnere, og de slettes fra tredjepartsservere innen 30 dager.

I vår fullstendige personvernerklæring kan du lese mer om Dropbox sin forpliktelse til å ivareta personvernet ditt ved deling av data.

ikon for fremheving Obs! Når du deler innhold, har mottakerne muligheten til å bruke innholdet med generativ KI fra tredjeparter.

Deles dataene mine automatisk med tredjeparts KI-partnere?

Nei. Dataene dine deles aldri passivt eller automatisk med tredjeparts tilbydere av generativ KI. Kun når du ser «Vi bruker KI fra tredjepart», sendes data som er relevante for den spesifikke forespørselen eller kommandoen din, til tredjeparts samarbeidspartnere innen generativ AI. Programvaren til partnerne våre vil utføre oppgaver med din informasjon på våre vegne, men det er likevel vi som er ansvarlige for håndteringen av denne informasjonen. Dataene dine blir aldri brukt til å lære opp interne modeller hos samarbeidspartnere, og de slettes fra tredjepartsservere innen 30 dager.

Når deles innholdet mitt med KI-er fra tredjepartspartnere?

Kun når du bruker funksjoner der du ser banneret «Vi bruker KI fra tredjepart», sendes data som er relevante for forespørselen eller kommandoen din, til slike tredjeparts KI-partnere. Dataene dine deles aldri passivt med våre tredjeparts samarbeidspartnere innen generativ KI.

Slå av/på KI fra tredjeparter

Kvalifiserte kontoer kan slå av/på KI fra tredjeparter under fanen KI-funksjoner fra tredjepart i kontoinnstillingene. Ved å slå dette på får du tilgang til Dropbox AI-funksjonene som bruker generativ KI fra tredjeparter til å finne svar på spørsmål og utføre kommandoer.

• KI fra tredjeparter er slått på for å gi alle kvalifiserte kunder muligheten til å se nærmere på og bruke våre nye AI-funksjoner og -funksjonaliteter.
    • Alle verktøy som er drevet av generativ KI fra tredjeparter, er merket med «Vi bruker KI fra tredjepart»så du kan ta en informert beslutning om å bruke disse funksjonene eller ikke.
  • Selv om du slår på KI fra tredjeparter, sendes innholdet ditt kun til KI-samarbeidspartnerne våre når du bruker funksjoner som er drevet av KI fra disse tredjepartene. Innholdet ditt brukes kun til å generere et svar, et sammendrag eller en transkripsjon knyttet til det aktuelle spørsmålet eller kommandoen.
    • Eventuelle data som deles med KI-partnerne våre, brukes ikke til å trene modellene deres og slettes fra tredjepartenes servere innen 30 dager.
  • Hvis KI fra tredjeparter er slått av, ser du ingen funksjoner som krever Dropbox AI.
    • Punktene over gjelder hvis du velger å slå funksjonen igjen og bruke Dropbox AI-funksjoner.
  • Hvis du ikke ser fanen KI-funksjoner fra tredjepart i kontoinnstillingene dine, er du ikke kvalifisert for alfaversjonen av Dropbox AI.

ikon for fremheving Obs! Det er teamadministratoren som styrer bruken av generativ KI fra tredjeparter for teamkontoer.

Finn ut mer om Dropbox sin personvernerklæring.

Hvordan blir dataene mine beskyttet med Dropbox AI?

Vi erkjenner vårt ansvar for å ivareta sikkerheten til dataene dine ved bruk av KI-verktøy. Derfor har vi fastsatt noen KI-prinsipper som skal ligge til grunn i arbeidet vårt. Dette omfatter åpenhet om hvordan vi bruker KI, å unngå å bruke KI som middel for å selge data og å lytte til og lære av tilbakemeldinger fra deg.

Les hele vår forpliktelse til kunder angående bruk av KI.

Hvem er Dropbox' tredjepartspartnere for AI?

Vi bruker kun partnere hvis personvernerklæring og forpliktelse til våre kunders rettigheter og sikkerhet stemmer overens med våre egne.

For tiden samarbeider vi med én KI-partner, OpenAI. Open AI er en forskningsorganisasjon for kunstig intelligens som utvikler banebrytende språkmodeller og avanserte KI-teknologier. OpenAI trener ikke språkmodellene sine ved å bruke kundedata fra Dropbox eller spørsmålene Dropbox-kunder stiller. Dataene dine slettes fra OpenAI sine servere innen 30 dager. Les den fullstendige personvernerklæringen til OpenAI.

Hvem har tilgang til fanen «KI fra tredjepart» i kontoinnstillingene?

Denne fanen er kun synlig for kunder som har tilgang til våre KI-funksjoner.

Hvis du ikke ser fanen KI fra tredjepart, kan du ikke se eller bruke Dropbox AI-funksjoner. Verken denne eller andre innstillinger sender automatisk eller passivt Dropbox-kundedata til tredjepartstjenester innen generativ KI.

Hvordan kan jeg administrere bruken av AI fra tredjeparter i Dropbox-kontoen min?

Fra innstillingene i Dropbox-kontoen din kan du kontrollere tilgangen til funksjoner drevet av KI fra tredjeparter ved å slå slike funksjoner av eller på når som helst.Finn ut hvordan du administrerer innstillinger for tredjepartstjenester.

Det er teamadministratoren som styrer bruken av generativ KI fra tredjeparter for teamkontoer.

KI fra tredjepart er kun synlig for utvalgte kunder og teamkontoer som er kvalifisert til å bruke Dropbox AI-funksjoner. Hvis du ikke ser KI fra tredjepart, kan du ikke se eller bruke Dropbox AI-funksjoner ennå.

highlight icon

Merk: Når du deler innhold, opprettholder mottakerne muligheten til å bruke dette innholdet med AI fra tredjeparter.