Verlaat een Dropbox-team

Bijgewerkt Jul 10, 2026

In this article

person icon

Dit artikel beschrijft een proces dat beschikbaar is voor klanten op Dropbox Standard, Advanced, Business, Business Plus en Enterprise.

Als je een lid bent van een Dropbox-teamaccount kan je beheerder je helpen met het verwijderen van je account. Als je een beheerder bent, kun je meer informatie vinden over hou je een account uit een Dropbox-team verwijdert.

Hoe je een Dropbox-teamaccount kunt verlaten

Je beheerder kan je account uit je Dropbox-team verwijderen wanneer je jouw organisatie verlaat. Er zijn verschillende manieren waarop je account uit je team kan worden verwijderd. Je account kan zijn:

  • Geschorst uit het team
  • Verwijderd uit het team
  • Omgezet naar een persoonlijke account

Je kunt een actief Dropbox-team niet achterlaten zonder de hulp van een beheerder. Neem contact op met je beheerder voor hulp bij het kiezen van de beste optie voor je werkaccount.

highlighter icon

Let op: Als u lid bent van een team dat vergrendeld is, kun je je team verlaten zonder hulp van een beheerder.

Een teamaccount verlaten

Wanneer je account is geschorst verlies je meteen de toegang ertoe. Het synchroniseren stopt en je kunt geen toegang krijgen tot je account op dropbox.com. Je beheerder kan ervoor kiezen om je werkbestanden te verwijderen van alle apparaten die je hebt gekoppeld. Geen van je bestanden worden verwijderd van je Dropbox-account en je beheerder kan de schorsing van je account op elk moment ongedaan maken.

Als je een persoonlijke account en werkaccount hebt gekoppeld kun je nog steeds toegang krijgen tot je persoonlijke account op alle gekoppelde apparaten en dropbox.com.
 

Hoe kan ik mijn teamlidaccount opnieuw activeren?

Overleg met je beheerder over het opnieuw activeren van je account. Als je een beheerder bent, kun je meer informatie krijgen over het opnieuw activeren van een geschorste gebruikersaccount.
 

Kan ik een nieuwe Dropbox-account aanmaken terwijl ik geschorst ben?

Je kunt een nieuwe Dropbox-account creëren met een ander e-mailadres. Je kunt echter niet hetzelfde e-mailadres gebruiken als voor je teamaccount.

Wanneer je account is verwijderd verlies je meteen toegang. Bestanden worden niet meer gesynchroniseerd op je apparaten en je hebt geen toegang tot je account op dropbox.com. Je beheerder kan je werkbestanden overzetten naar een ander teamlid en kan je Dropbox-werkmap verwijderen van alle gekoppelde apparaten.

Je kunt pas na 30 dagen een nieuw Dropbox-account maken met hetzelfde e-mailadres.

Welke bestanden kunnen worden overgedragen?

Je beheerder kan bestanden overbrengen van je teamlidaccount naar een ander teamlid wanneer je account wordt verwijderd.
 

Wat wordt overgedragen?

  • Alle bestaande mappen en bestanden.
  • Alle verwijderde bestanden.
  • Eigendom van gedeelde mappen die je bezat.
  • Lidmaatschap van gedeelde mappen die eigendom zijn van andere leden van je Dropbox-team.
  • Eigendom van Paper-documenten die je hebt aangemaakt.
  • Een kopie van de map 'Apps' met gegevens van externe applicaties.


Wat wordt niet overgedragen?

  • Gedeelde links die je hebt gemaakt (de links werken niet meer).
    • Opmerking: Als je account is opgeschort in plaats van verwijderd blijven gedeelde links gewoon werken.
  • Oudere versies van bestanden.
  • Lidmaatschap van gedeelde mappen die eigendom is van mensen buiten je Dropbox-team. Er worden alleen kopieën van deze folders overgedragen.
  • Toegang tot Paper-documenten die niet van jou waren.
  • Datastores (een specifiek type gegevens dat ontwikkelaars van sommige externe apps gebruiken om hun appgegevens op te slaan).

Wat gebeurt er met de bestanden op mijn gekoppelde apparaten?

Wanneer een Dropbox-beheerder je werkaccount uit het team verwijderd hebben zij de optie om je Dropbox-werkmap van alle gekoppelde apparaten te verwijderen.
 

Wat gebeurt er met mijn gekoppelde persoonlijke Dropbox-account?

Als je je zakelijke en persoonlijke accounts hebt gekoppeld, kan een beheerder je persoonlijke account niet verwijderen of opschorten.
 

Kan ik mijn werkaccount opnieuw activeren als ik ben verwijderd uit een Dropbox team?

Als je account in de afgelopen zeven dagen is verwijderd, vraag je beheerder dan om je account te herstellen. Als je beheerder bent, lees dan hoe je het account van een geschorst of verwijderd lid weer kunt activeren.

Als het meer dan zeven dagen geleden is, kan Dropbox-support het account onder beperkte omstandigheden terugzetten. Uit veiligheidsoverwegingen hebben we wel toestemming nodig van de beheerder van je vorige Dropbox-team voordat we het account kunnen herstellen. Neem voor hulp contact op met Dropbox-support met de volgende informatie:

  1. Bevestiging van je een account wilt terugzetten die uit een Dropbox-team was verwijderd.
  2. De naam van je vorige Dropbox-team.
  3. Het e-mailadres van je vorige teambeheerder.

We proberen vervolgens het proces voor het opnieuw activeren van het account te starten.

Wanneer je account uit een team wordt verwijderd, wordt je account een Dropbox Basic-account. Dropbox Basic bevat 2 GB opslagruimte. Als je deze opslaglimiet overschrijdt, kun je mogelijk geen bestanden en mappen meer synchroniseren, uploaden, delen, verplaatsen of bekijken. Als je account de limiet blijft overschrijden, kan Dropbox bestanden waarvan je eigenaar bent verwijderen om je account onder de opslaglimiet te brengen.

Meer informatie over wat er gebeurt als je je opslaglimiet overschrijdt.

highlighter icon

Opmerking: Dropbox Replay-materiaal wordt niet overgezet.

Wat hou ik?

  • Alle privé-bestanden of -mappen.
  • Gedeelde mappen waarvan je de eigenaar bent.
  • Gedeelde mappen die eigendom zijn van mensen buiten het team.
  • Gedeelde mappen die eigendom zijn van het team waarvoor je bent uitgenodigd voordat je lid werd van het team.
  • Paper-documenten.
  • Toegang tot bestanden in gedeelde mappen die eigendom zijn van teamleden waarvoor je bent uitgenodigd voordat je lid werd van het team of die geen machtigingen voor alleen teams hebben.

Waartoe verlies ik toegang?

  • teammappen.
  • Bestanden in gedeelde mappen die eigendom zijn van andere teamleden waarvoor je bent uitgenodigd nadat je lid werd van het team of die alleen machtigingen voor teams hebben.
  • Het quotum voor de gedeelde ruimte van het team.
  • Dropbox-functies die alleen voor teams zijn.
highlighter icon

Opmerking: als je een persoonlijk en een werkaccount hebt gekoppeld, worden je accounts ontkoppeld.

Een teamaccount verlaten als je team vergrendeld is

Als je lid bent van een team dat vergrendeld is, kun je het team verlaten en je ledenaccount omzetten in een gratis Dropbox Basic-account. Je persoonlijke map wordt verplaatst naar dit nieuwe account, maar je raakt de toegang tot het meeste teammateriaal kwijt. Zie voor meer informatie over waartoe je de toegang verliest na het omzetten naar een Basic-account het tabblad Accounts omgezet naar een persoonlijk account in het gedeelte hierboven.

highlighter icon

Opmerking: als je team vergrendeld is en zowel een Dropbox- als een Dropbox Dash-abonnement heeft, kun je niet vertrekken totdat een beheerder je team ontbindt.

Een team verlaten dat vergrendeld is:

  1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Ga naar https://www.dropbox.com/team/decide.
    • Opmerking: De bovenstaande link is alleen toegankelijk als je team momenteel vergrendeld is.
  3. Klik op Het team [Teamnaam] verlaten.
  4. Vink het vakje aan naast Ik begrijp dat ik moet worden uitgenodigd door de teambeheerder als ik weer lid wil worden van het team.
  5. Klik op Team verlaten en afmelden.
  6. Je kunt je aanmelden bij je Dropbox Basic-account met hetzelfde e-mailadres en wachtwoord dat je voor je account hebt gebruikt. Je kunt ook het e-mailadres wijzigen dat aan je nieuwe Dropbox Basic-account is gekoppeld.
Was dit artikel nuttig?

Laat ons weten waarom het niet hielp:

Bedankt voor je feedback!

Bedankt voor je feedback.