Hoe kun je een Dropbox-account maken?

Bijgewerkt Mar 11, 2024

Dropbox biedt één overzichtelijk geordende plek voor al je bestanden. Dankzij functies zoals voorgestelde mappen en agenda-integraties, kun je al je aandacht richten op wat het belangrijkst is.

Gebruik je Dropbox nog niet? Kijk hoe je met Dropbox eenvoudig bestanden kunt synchroniseren.

Registreren bij Dropbox

Registreren voor een Dropbox-account:

1. Maak een account op dropbox.com.
  2. Voer je e-mailadres in (je e-mailadres wordt de gebruikersnaam van je Dropbox-account).
  3. Voer je voornaam, achternaam en een uniek wachtwoord in.
  4. Klik op het vakje om akkoord te gaan met de Dropbox-voorwaarden.
  5. Kies een betaald abonnement of klik op Doorgaan met Dropbox Basic-abonnement met 2 GB.
  6. Kies je gebruikersvoorkeuren.

Als je de mobiele Dropbox-app of desktop-app al hebt geïnstalleerd, kun je ook een account maken door de app te starten en op Registreren te klikken.

Nadat je je Dropbox-account hebt gemaakt, kun je je aanmelden of afmelden met je e-mailadres en wachtwoord, Google of Apple.

Dropbox-apps installeren

Je bestanden zijn toegankelijk via dropbox.com of de Dropbox-apps. Installeer de Dropbox-app op je computer, telefoon of tablet, zodat je je bestanden op al je apparaten kunt openen.

De Dropbox-app installeren op je computer:

1. Download de Dropbox desktop-app op je computer.
  2. Start het installatieprogramma.
  3. Meld je aan of maak een Dropbox-account.

Je hebt maar één account nodig, ongeacht het aantal apparaten dat je wilt synchroniseren.

highlight icon

Opmerking: Dropbox Basic-gebruikers mogen maximaal drie apparaten hebben.

De Dropbox-app installeren op je telefoon of tablet:

1. Download de mobiele Dropbox-app op je telefoon of tablet.
  2. Open de app.
  3. Meld je aan of maak een Dropbox-account.

Je hebt maar één account nodig, ongeacht het aantal apparaten dat je wilt synchroniseren.

highlight icon

Opmerking: Dropbox Basic-gebruikers mogen maximaal drie apparaten hebben.

Bestanden toevoegen aan je Dropbox-account

Nadat je een Dropbox-account hebt gemaakt, kun je er bestanden aan toevoegen. Bestanden die je toevoegt aan je Dropbox-account, worden gesynchroniseerd op alle apparaten waarop je Dropbox hebt geïnstalleerd.

Op dropbox.com

Bestanden toevoegen vanaf dropbox.com:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Uploaden.
  3. Klik op Bestanden of Map.
    • Heb je Bestanden gekozen, selecteer dan zoveel bestanden als je wilt en klik vervolgens op Openen.
    • Heb je Map gekozen, selecteer dan een map en klik vervolgens op Uploaden.
highlight icon

Opmerking: Elk item (bestand of map) dat je uploadt naar dropbox.com mag maximaal 50 GB zijn. Gebruik voor grotere bestanden of mappen de desktop-app of mobiele apps, want daarvoor geldt deze groottebeperking niet.

In de desktopapp

Bestanden toevoegen vanaf je computer:

1. Open de Verkenner (Windows), Finder (Mac) of bestandsbeheerder (Linux), afhankelijk van het besturingssysteem dat je gebruikt.
  2. Ga naar de Dropbox-map.
  3. Kopieer en plak of sleep bestanden naar de Dropbox-map.

Wanneer je bestanden toevoegt aan je Dropbox-map, worden ze geüpload naar Dropbox. Zodra je bestanden zijn geüpload naar Dropbox, zou de synchronisatiestatus Bijgewerkt moeten zijn.

In de mobiele app

Bestanden uploaden vanaf je telefoon of tablet:

1. Open de Dropbox-app op je telefoon of tablet.
  2. Tik op het pluspictogram (+).
  3. Tik op Bestand maken of uploaden.
  4. Tik op Bestand uploaden.