Wat is het e-mailadres voor mijn Dropbox-account?

Bijgewerkt Feb 01, 2024

Om je aan te melden bij Dropbox, gebruik je het e-mailadres waarmee je je hebt geregistreerd bij Dropbox

Als je niet zeker weet wat het e-mailadres voor je Dropbox-account is, kun je dit opzoeken op een apparaat dat je hebt gekoppeld aan je account, via een map die je hebt gedeeld, of in de betalingsgegevens als je een abonnement hebt gekocht.

Het e-mailadres voor je Dropbox-account vinden

Je kunt het e-mailaccount dat aan je Dropbox-account is gekoppeld vinden op dropbox.com, in de Dropbox desktop-app en in de mobiele Dropbox-app.

1. Klik op het Dropbox-pictogram in de taakbalk (Windows) of menubalk (Mac).
  2. Klik op je avatar (profielfoto of initialen) in de rechterbovenhoek.
  3. Klik op Voorkeuren.
  4. Klik op de tab Account

Daar zie je de e-mailadressen voor je gekoppelde Dropbox-accounts staan.

1. Open de mobiele Dropbox-app.
  2.  Tik op het persoonspictogram in de rechterbenedenhoek.

Je accountnaam en e-mailadres worden bovenaan het scherm weergegeven.

Je kunt tikken op de pijl-omhoog en pijl-omlaag naast je naam en e-mailadres om het e-mailadres te zien dat aan je gekoppelde account is gekoppeld, als je dat hebt. Naast het account waarmee je bent aangemeld, staat een blauw vinkje.

Hoe kan ik mijn e-mailadres vinden als ik me niet kan aanmelden bij Dropbox?

Als je je niet kunt aanmelden bij Dropbox, kun je onze tool voor het opzoeken van creditcard- en bankpasafschrijvingen gebruiken om het e-mailadres te vinden dat aan een afschrijving is gekoppeld.

Als je lid bent van een gedeelde map, kun je ook een ander lid van die map vragen om het adres van je account op te zoeken door het volgende te doen:

1. Meld je aan op dropbox.com.
  2. Klik op Gedeeld in de linkerzijbalk.
  3. Klik op het tabblad Mappen.
  4. Zoek de gedeelde map en klik op '' (drie horizontale puntjes) naast de naam van de gedeelde map.
  5. Selecteer Delen.
  6. Klik op Wie heeft toegang?

In de lijst met leden van de gedeelde map kan de persoon het e-mailadres onder je naam zien.